Så länge bankparasiterna dikterar verkligheten kommer vi leva i en lögn och fortsätta bli utsugna

Marx  var ju tvungen att säga en del vettigheter för att sälja sin berättelse som medvetet var satt att permanent fastna i proletariatets diktatur. Alla religioner tycks ju ha det gemensamt att de pekar på en ouppnåelig utopisk framtid som agerar morot åt åsnorna som får tröska vidare och utföra arbetet som ”visionärerna”och profeterna livnär sig på. Jag har överlag blivit allergiskt mot det utopiska prästerskapet . Dagens ”präster” verkar i ett utopiskt landskap och ägnar sig inte åt futtigheter som hur verkligheten ser ut här och nu (faktiskt tycker jag att prästerna i kyrkan har mer verklighetsförankring). Framför allt är dagens prästerskap totalt ointresserade av att beskriva mekaniken i hur verkligheten ser ut här och nu – det beror mest på att om de gör det så hugger de i handen som föder dem.

Vi har svammelorakel kallade politiker som beskriver framtiden men som är totalt är ointresserade av att beskriva nutiden (och framför allt att beskriva  nutiden med historien som perspektiv – historien suddas ut av massmediatrams medan politikerna målar upp nya visioner om en framtid som är helt bortkopplad från verkligheten). En politiker biter inte gärna i den hand som upprätthåller politikerns karriär och ekonomiska välstånd – samma sak gäller journalisterna som ska undersöka sanningshalten i politikernas svammel.

Nationalekonomer ingår också i detta prästerskap verklighetsfrånvända visionära gurusar som talar i tungor om en icke-existerande verklighet. Ekonomer beskriver nutiden i större omfattning än politikerna men deras beskrivning av verkligheten är totalt bortkopplad från just verkligheten. Nationalekonomer bygger modeller av verkligheten och om visionen inte inträffar (då spågummor är mer träffsäkra än ekonomer) så är det fel på verkligheten – inte modellen. För att rädda modellen måste ekonomerna därför svamla ihop än mer obegripligt smörja för dölja att modellen inte har ett skit med verkligheten att göra. Samma sak där – en ekonom som börjar beskriva verkligheten riskerar sitt jobb och man biter inte gärna handen som föder en.

Det blev en lång sväng innan jag kom tillbaka till Marx. Bara en liten sväng till innan jag kommer tillbaka till Marx. Bara ett steg till för att se vilka det är som formar vår verklighetsuppfattning. För vem är det som dikterar verklighetsfrånvändheten i vår värld? Jo, de som håller i skapandet av pengarna – vilka har hand om det?  Vilkas händer är det som politikerna, journalister och ekonomer äter ur?  Jo, de  äter ur den hand som skapar betalmedlet (från ingenting) som vi alla måste ha för att överleva. Det är den handen som dikterar vår verklighetsuppfattning . Genom att hitta på dessa betalmedel som skuld blir denna hands möjlighet att diktera verkligheten än starkare. Som sagt, man biter inte gärna den hand som utför själva trolleritricket om man själv är ekonomiskt beroende av trollkonstnären  (dvs bankerna)  – i synnerhet om man sitter i påhittad skuld till illusionisten. Bankernas ”verklighet” (och här kan vi verkligen snacka om verklighetsfrånvändhet) är därför den ”verklighet”som dikterar beskrivningen av all annan ”verklighet”. Vad hade då Marx att säga om bankirernas verksamhet och dess koppling till verkligheten?

“Talk about centralisation! The credit system, which has its focus in the so-called national banks and the big money-lenders and usurers surrounding them, constitutes enormous centralisation, and gives this class of parasites the fabulous power, not only to periodically despoil industrial capitalists, but also to interfere in actual production in a most dangerous manner— and this gang knows nothing about production and has nothing to do with it.”

Marx säger att bankirerna inte vet någonting eller har något med den verkliga ekonomin att göra – dessa parasiter suger ut den verkliga ekonomin. För att lyckas med detta måste bankirerna få oss att tro att deras ”verklighet” är den som härskar. Som ekonomiprofessor Michael Hudson beskriver i nedan video måste bankirerna ta över vårt förstånd och och klä parasiten i imaginära kläder som bara hänger ihop med hjälp av obegriplighet – parasiten måste ta över vårt förstånd och verklighetsuppfattning för att vi ska tro att parasiten behövs och har en funktion. Parasiten måste få oss att tro att obegripligheterna är höjden av intelligent tänkande och att skälet till att vi inte förstår svamlet ligger i  att vi är så korkade – parasiten måste få oss att tro att den tänker bättre åt oss så att vi överger vårt eget tänkande. Det är därför media, politiker och ekonomer huvudsakliga uppgift inte är att beskriva verkligheten – deras uppgift är att måla upp den fiktion som bankirerna dikterar.  Därför lever vi i den värld av dikterade lögner som Harold Pinter beskrev i sitt nobeltal.

—————————-

Har sammanställt en bok som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

http://www.filedropper.com/crash_1

alternativ

http://www107.zippyshare.com/v/hfMdHBPQ/file.html

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Nej! Banker är INTE företag.

NEJ! Ditt konto hos banken kan INTE innehålla kronor! Liten film

NEJ! Du är aldrig låntagare av det som står på ditt konto! Banken är ALLTID låntagare av det som står på ditt konto.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s