Världen är under ett neoliberalt fascistiskt styre

Som jag ser det är hela världen under fascistiskt styre om man utgår från Mussolinis fascism. Mussolini fascism var en sammansmältningen av stat och företagande till ett och samma mynt men med olika sidor. Mussolini var en diktator som styrde staten till storföretagens och finansens nytta medan fackföreningar trycktes ned.

Det är samma fascistiska sammansmältning som härskar idag fast under ett döljande neoliberalt svammeltäcke om ”marknadsekonomi”, ”frihandel” etc. På ena sidan myntet finns stat – på andra sidan myntet finns de multinationella företagen. Mellan dessa två olika sidor av myntet ligger finans, dvs banker, som ett sammanfogande kit som varken är stat eller företag (men agerar som både stat och företag – dvs bankerna har den ultimata makten och samma intresse som storföretagandet – egenintresset för den promille som har makten).

Den sk neoliberala varianten av Mussolinis fascism går med andra ord ut på att ge storföretagen och finansen total frihet och få staten att hamna på undersidan utan att ha någon makt alls. Den neoliberala fascismens storföretag och finans dikterar inte bara enskilda staters agerande – den dikterar alla världens staters agerande. De stater som inte kryper straffas på ett eller annat sätt (Irak, Libyen, Somalia, Iran, Ryssland t.ex har alla slutat använda dollar och alla har straffats av den neoliberala fascistjuntan på ett eller annat sätt).

Mussolinis fascism var imperialistisk – dagens neoliberala fascism är imperialism på steroider där USA sitter på den neoliberala krigsmaskinen som bombar sönder de länder som vägrar knäfalla (fast inte ens Vänstern vågar längre säga ordet imperialism – ett ord som nästintill försvunnit. På 70 och 80-talet  gick det knappt en dag utan att man hörde slagorden ”Ned med USA-imperialismen” – idag är det knäpptyst)

Så enligt mig lever världen under en fascistisk diktatur om man utgår från Mussolinis fascism. Jag gillar inte att staten får för stor makt heller men tror att det är den enda vägen vi har att gå för att demokratiskt välta på myntet och kasta de multinationella företagen och finansens neoliberala fascistmakt över ända. Vi måste få politiker och media som vågar gå emot lögnerna som dikterar vår verklighetsuppfattning.

De etablerade partier vi har är ett skämt – alla är det fast i den neoliberala tron att det är någon marknad som styr. Det är tragikomiskt att jämföra dagens Vänster med t.ex de lagar som de konservativa i USA hade satt upp mot företagens och finansens makt. Vänstern påstår sig vara emot fascism men faktum är att Vänstern faktiskt, säkert omedvetet, stödjer fascismen. Inget av nedan lagar skulle Vänstern av idag våga drömma om kräva – ändå är det sådana lagar som krävs för att stoppa den neoliberala fascismen och vända på myntet samt få någon form av demokrati (kopierar och klistrar in från ett gammalt blogginlägg):

The states also imposed conditions (some of which remain on the books, though unused) like these:

* Corporate charters (licenses to exist) were granted for a limited time and could be revoked promptly for violating laws.

* Corporations could engage only in activities necessary to fulfill their chartered purpose.

* Corporations could not own stock in other corporations nor own any property that was not essential to fulfilling their chartered purpose.

* Corporations were often terminated if they exceeded their authority or caused public harm.

* Owners and managers were responsible for criminal acts committed on the job.

* Corporations could not make any political or charitable contributions nor spend money to influence law-making.

http://reclaimdemocracy.org/corporate_accountability/history_corporations_us.html

Men 1886 förfalskade de mäktiga ett domslut: ”Santa Clara County v. Southern Pacific Railroad”.  De åberopade en ny lag som kom efter inbördeskriget som garanterade Afroamerikaner i USA samma rätt att ses som personer som vita (14th Amendment) . Genom förfalskningen av domslutet blev också företag personer – de vill säga de fick mänskliga rättigheter. De gavs bl.a rätt till att vara tyst när de åtalades (Ni vet det där – ”You have the right to remain silent” som de säger i alla filmer), företags gavs rätt att föra politik och köra med lobbying etc

Men företag är inte människor

1) Storföretag dör inte fastän de är en plåga för många och gör mer onytta än nytta för världen

2) Företag kan bli extremt stora och innefatta andras (riktiga människors) liv

3) Storföretag har ingen geografisk begränsning

4) Storföretag saknar moral, samvete och etisk förmåga som normala människor har (det är säkert en av anledningarna till att det kryllar av psykopater, enligt psykopatexperten Professor Robert Hare, inom storföretag)

5) Storföretag är med andra ord ”supermänniskor” (eller snarare Lex Luthor)

Så jag vill ha mer vilda västern! Stoppa storföretagen från att vara personer, ta ned dom till jorden till oss vanliga dödliga och sätt tvångströjor på psykopaterna. Vi kan börja med parasitpsykopaterna inom finansen och bankparasiterna – de är ju inte ens företag.

Om ni vill läsa mer om hur ”Vilda västern” blev kidnappat av psykopatiserade storföretag rekommenderas Ted Nace bok ”Gangs of America” som kan laddas ner grattis – extremt bra.

Ett litet utdrag som kanske lite grann förklarar varför grundarna av USA (”the founding fathers”) var så emot att företag växte sig för stora – det var bl.a detta de slogs mot när de befriade sig från Engelsmännen:

”the East India Company is historically significant because it was quite simply the most powerful corporation that has ever existed. Imagine a private company so unaccountable it conducts its own criminal trials and runs its own jails, so dominant it possesses an army larger than any other organized force in the world, and so predatory that for more than two centuries it squeezes the economy of the richest country in the world until observers report that some regions have been “bled white.” The King is dependent on periodic “loans” from the company. A third of Parliament owns stock in it, and a tax on its tea constitutes ten percent of the government’s revenues. A 250,000-man army (twice the size of Britain’s) fights the company’s wars, and the four out of five soldiers in that army who are “sepoys,” i.e. Indians, are kept in line by punishments such as “blowing away”strapping an offending soldier across the mouth of a cannon and firing the weapon. ”

Politiker ska inte, såsom idag, sitta i knät på finansparasiter och storföretag som dikterar hur slavmedborgarnas rättigheter minimeras medan storföretagen och finans får psykopatisera ostört. Då får vi de hycklande politiker vi har idag som gynnar sig själva och sparkar på sjukskrivna. arbetslösa, ensamstående, invandrare etc

 

—————————-

Har sammanställt en bok som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

http://www.filedropper.com/crash_1

alternativ

http://www107.zippyshare.com/v/hfMdHBPQ/file.html

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Nej! Banker är INTE företag.

NEJ! Ditt konto hos banken kan INTE innehålla kronor! Liten film

NEJ! Du är aldrig låntagare av det som står på ditt konto! Banken är ALLTID låntagare av det som står på ditt konto.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s