Vansinnet med att vi låtit bankerna få bygga penningsystemet som ett pyramidspel

Tänkte grafiskt illustrera hur bankerna skapat det största pyramidspelet i världshistorien. För även om jag nedan tar Sverige som exempel så är pyramidspelet globalt och bankerna skyddar varandra genom att kontrollera betalsystemet. Så det är inte bara världens genom tiderna största pyramidspel – det är även världens största kartellbildning som möjliggjort detta.

Pengar är till för att döda skulder. Risk inom ekonomin innebär att någon inte kan  betala sina skulder. Skuldfria pengar, såsom sedlar och mynt, kan döda alla skulder. Ett system som består av tillräckligt med skuldfria pengar som bas står mao stabilt, såsom bilden nedan visar.

1

Jag har i tidigare inlägg visat hur bankerna tränger ut kronorna som betalmedel genom att bankerna hittar på fiktiva insättningar och på så sätt ”lånar ut” bankens egna skulder till kundkonton. Vi tar en repetition av detta för att sedan visa samma sak men med utgångspunkt från att bankerna byggt ett gigantiskt  pyramidspel.

När du sätter in 500 kronor på banken kommer banken lägga den i kassavalvet. 500-lappen blir inte längre en del av den cirkulerande penningmängden, se nedan:

anigif

I takt med att bankerna tar emot insättningar kommer mao kronor trängas ut ur penningmängden och idag utgörs ”penningmängden” till 97% av bankernas skulder till kontoinnehavare, se nedan

anigif

 

Ovan visar också att det är totalt ointressant vilken reserv bankerna har i valvet för att stå emot eventuella bankrusningar  – bankerna kommer tränga ut kronorna som betalmedel i vilket fall.

Notera också,  och detta är viktigt: Banken är den som lånar – det är bankens skuld som finns på ditt konto. Så det som står på ditt konto representerar ALLTID vad banken lånat av dig.

Låt oss nu  kolla in vad som händer när bankerna obegränsat (såsom idag) får trissa upp priserna på t.ex bostäder (men även börsen etc) genom att banken påstår sig vara en ”långivare” till det som skrivs på kundkontot.

Banken hetsar de presumtiva skuldslavarna mot varandra och trissar upp priset på budgivningen av huset. Den som ”vinner” får ”låna” av banken. Säg att du ”vinner” budgivningen och  skriver på en ”lånehandling”.  ”Lånehandlingen” kommer då läggas  ISTÄLLET för en insättning i bankens kassavalv.  Bankens kassavalv innehåller nu riktiga insättningar (riktiga sedlar och mynt) samt en påhittad insättning i form av ”lånehandlingen” du skrev på. Penningmängden ökar med en miljon av banken nyskapade skulder (ditt kontoinnehav ökar med 1 miljon). Bilden nedan visar detta:

1

Av ovan kan vi se att bankerna totalt kontrollerar penningmängden samt blir ”rikare” genom att förfalska insättningar i form av lika förfalskade ”lånehandlingar” och ta ränta på detta påhitt. Se nedan animation:

anigif

(ekonomiprofessor Richard Werner visar ovan med en balansräkning här)

Ovan har vi mao visat hur bankerna ersätter skuldfria pengar med bankens egna skulder.  Banken gör detta genom att banken föder sin egna skuld som den sedan ”lånar ut” till kundkontot och på så sätt föder en skuld till. Nedan animering visar samma sak som ovan men visar tydligare hur bankerna skapat pyramidspelet genom att tränga undan de skuldfria pengarna, dvs kronorna.

2

Men ovan animation visar bara bara bankernas skuldberg som bankerna sitter på. Banken satte ju kontoinnehavaren i lika står skuld till banken när banken ”lånade ut” sin egen skuld till kundkontot och du skrev på ”lånehandlingen”- se animationen nedan.

anigif

Som visas nedan har vi nu ett system med en extremt liten monetär bas, dvs kronor, som kan döda alla skulder. Istället har vi ett enormt pyramidspel där vi bollar bankernas skulder mellan våra konton när vi betalar genom kontosystemet som bankerna som en kartell håller i. Som synes är det extremt instabilt och kan endast stå upp om bankerna slipper betala sina skulder (såsom de tvingas göra om det blir t.ex en bankrusning).

2

Nu vill ju inte gärna bankerna säga rakt ut att det knappt finns några pengar – bara en djävla massa skulder. Instabiliteten orsakad av den nästan helt utsuddade monetära basen säger de istället, i bästa orwellianska anda, beror på ”likviditetsbrist” – så nu vet ni vad det svammelordet betyder.

Lösning:

Hela systemet ska nollställas och alla påhittade skulder till bankerna ska raderas. De som tjänat på systemet ska taxeras hårt genom en extrem progressiv beskattning där den översta 1% som genom ovan bedrägeri skaffat sig nästintill allt beskattas hårdast (kanske en 99% förmögenhetsskatt på tillgångar överstigande säg 3 miljoner?)

Hela penningmängden ska bestå av kronor och bankernas skulder till kontoinnehavare ska inte längre räknas in i penningmängden. Alla ska kunna betala varandra genom att alla håller konton som innehåller  kronor på Riksbankskontona. Vi kan då välja att betala med kronor kontovägen eller med sedlar som visas på bilden nedan.

5

Banken ska bara ha ETT konto på Riksbanken den med och hjälpa de som vill låna ut kronor att hitta någon som vill låna. Om banken hittar någon som vill låna töms bankens konto på lika många kronor som satts in av långivaren -se animation nedan:

anigif

—————————-

Har sammanställt en bok som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

http://www.filedropper.com/crash_1

alternativ

http://www107.zippyshare.com/v/hfMdHBPQ/file.html

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Nej! Banker är INTE företag.

NEJ! Ditt konto hos banken kan INTE innehålla kronor! Liten film

NEJ! Du är aldrig låntagare av det som står på ditt konto! Banken är ALLTID låntagare av det som står på ditt konto.

Annonser

2 thoughts on “Vansinnet med att vi låtit bankerna få bygga penningsystemet som ett pyramidspel

  1. La till:
    Men ovan animation visar bara bara bankernas skuldberg som bankerna sitter på. Banken satte ju kontoinnehavaren i lika står skuld till banken när banken ”lånade ut” sin egen skuld till kundkontot och du skrev på ”lånehandlingen”- se animationen nedan.

  2. Ping: Vart Kommer Pengar Ifrån? – The Politically Incorrect Monkey

Kommentarer inaktiverade.