En enkel berättelse om hur bankernas bedrägeri fungerar

Folk har i allmänhet uppfattningen att det är svårt att förstå hur banksystemet och penningsystemet fungerar. Det stämmer inte men jag kan förstå att folk tror det då desinformationen är gigantisk och bankerna medvetet klätt bedrägeriet med en massa krångliga men mestadels lögnaktiga ord.

Jag tänkte försöka mig på att skriva en enkel berättelse om hur bankerna fungerar idag, I princip är det bara att byta ut Nisse nedan med valfri bank så får ni, förhoppningsvis, en klar bild hur bankernas bedrägeri är uppbyggt.

Nisse bodde i ett litet samhälle kallat Banksta med 1000 innevånare. Samhället var fattigt och nästan ingen har några pengar. Många satt i skuld. De flesta skulderna var inom samhället men då ingen har några pengar kunde inga skulder betalas av.

Nisse hade lite alkoholproblem men inga pengar. Han var dock påhittig så han spred ryktet om att han snart skulle ärva 100 miljoner kronor från sin döende moster (som inte ens existerade). Ryktet spred sig som en löpeld genom samhället.

Pubägaren, som portat Nisse då han visste att Nisse aldrig hade pengar, fick också höra ryktet och bjöd in Nisse till puben. Nisse sa att han inte hade några pengar men pubägaren sa att det var ok om Nisse betalade på krita. Nisse fick en öl och skrev under ett papper att han nu nu var skyldig pubägaren 50 kronor. Nisse beställde en till öl och skrev på ett till papper, och en till osv tills Nisse var ganska på lyset och bjöd alla som satt i puben på öl – skrytande om det kommande arvet på 100 miljoner kronor.

Efter festkvällen var Nisse skyldig pubägaren 10 000 kronor. Nisse hade kraftig ånger och trodde att pubägare skulle vara arg och inse att han blivit lurad. Pubägaren var dock på strålande humör – för han hade kunnat betala sin anställda servitris Beata lön med Nisses skuldlappar. Pubägaren hade också betalat snickaren för lite reparationer.

Nisses skuldlappar började cirkulera i Banksta som betalmedel och döda skulder mellan innevånarna. Skuldlapparna användes av innevånarna i brist på kronor. Alla accepterade att bli betald med Nisses skuld(lappar) då de trodde sig veta att Nisse en dag snart skulle få ut arvet och kunna betala tillbaka alla skulder. Folk började t.om låna Nisses skuldlappar av varandra.

För Nisse började livet leka. Han kunde gå in i vilken affär som helst och betala med skuldlappar som han skrev ut. Han köpte t.o.m ett litet hus med sin egen skuld.

Läraren, borgmästaren och redaktören för lokaltidningen satt en dag och diskuterade på borgmästarens kontor. Borgmästaren sa att han kollat upp Nisse och kommit på att Nisse inte ens hade någon moster. Borgmästaren var orolig för att folk skulle anklaga honom och han skulle förlora jobbet om folk fick reda på bedrägeriet. Dessutom gick det ganska bra för samhället just nu – Nisses skuldlappar hade satt igång en massa projekt, nya företag skapades etc . Folk slutade t.o.m se skillnaden mellan Nisses skuldlappar och äkta kronor – de fungerade lika bra bägge två att betala med. Allt detta goda i samhället skulle upphöra om Nisses pyramidspel uppdagades.
Borgmästaren lyckades övertala redaktören och läraren att vara tysta. För att vara tysta krävde dock läraren och redaktören att få vara med och dela på Nisses ”rikedom”. De kom på idén att de kunde ”låna ut” Nisses skuldsedlar åt folk och ta ut ränta på skuldsedlarna. Nisse som livrädd för att bedrägeriet skulle uppdagas gick med på villkoren.

Så nu satt Nisse och skrev ut nypåhittade skuldlappar som han ”lånade ut” mot ränta. Borgmästaren bedyrade att det var helt ok av Nisse att göra så och att allt var i laga ordning och att Nisse var en ”samhällsbärare”. Likaså skrev redaktören varje dag i tidningen att Nisse var en hedersknyffel. I skolan fick eleverna också lära sig vilken samhällsnytta Nisse gjorde och att Nisses skuldlappar VAR kronor.

När Nisse ”lånade ut” skuldlappar hittade Nisse på dessa i samma stund som ”låntagaren” skrev på att han ”lånat” av Nisse. ”Låntagaren” skrev mao på att han skulle betala ”tillbaka” de kronor som Nisse aldrig ”lånat ut”. Då Nisse tagit en risk (det finns ju alltid risker i att bygga pyramidspel 🙂 ) skulle Nisse ha ränta samt att”låntagaren” var tvungen att lämna en pant, t.ex huset. Om ”låntagaren” inte kunde betala ”tillbaka” det han aldrig ”lånat” av Nisse skulle Nisse få ta huset.

I takt med att Nisse hittade på allt mer av sina skuldsedlar steg priserna på husen . Nisse hetsade de olika presumtiva hus”köparna” mot varandra och den som satte sig i störst påhittad skuld till Nisse vann budgivningen.

Nisse skuldsatte på så sätt alltfler i Banksta och alltfler började få det svårt att få det att gå ihop till amorteringarna på de påhittade ”lånen”. När folk inte kunde betala kunde Nisse samla in panten. Dessutom kammade Nisse in räntan så  att alla rikedomar i samhället på så sätt alltmer ansamlades till Nisse.

Borgmästaren fick sin beskära del av Nisses parasitrov och stoppade alla politiska försök att ifrågasätta legitimiteten i vad Nisse sysslade med. Likaså belönades läraren och chefredaktören för att de lyckades hjärntvätta befolkningen till att tro att Nisses skuldlappar var kronor. Chefredaktören stoppade alla insändare som påpekade annat och bedyrade att de som påstod att Nisses skuldlappar inte var kronor var psykiskt sjuka och borde stoppas in på mentalsjukhus.

Men missnöjet växte och en alternativ tidning kallat ”Internätet” växte fram som envist förklarade att Nisses skuldlappar inte alls var kronor och att Nisse var en stor bedragare. Tidningen krävde att alla påhittade skulder skulle avskrivas samt att Nisses egendom skulle tas ifrån honom samt fördelas bland innevånarna. Till slut fick tillräckligt många upp ögonen och Nisses hem stormades -Nisse, borgmästaren och chefredaktören sågs en dag senare hänga i varsin lyktstolpe.

Avslutning och sammanfattning:

Du kanske tycker innevånarna i Banksta var korkade som lät Nisse sätta allt i skuld med Nisses egna skuld (=Nisses skuldlappar). Men faktum är att bankerna utför precis ovan bedrägeri . Bankerna ”lånar ut” sin egen skuld till ditt konto då ditt konto inget annat kan innehålla. Politikerna och media hjälper bankerna genom att sudda ut gränsen mellan vad som är kronor och vad som är bankernas skulder (återigen, ditt konto är bankens skuld och inget annat). De flesta kan inte skilja på kronor och bankens skuld.
För att lyckats med detta har inbillningsväsendet (som orwellianskt kallar sig utbildningsväsendet) hjärntvättat en hel yrkeskår kallade ekonomer till att verkligen tro att banken sysslar med att ”låna ut” kronor till konton. Bankpersonalen ljuger (som sagt, med största sannolikhet helt omedvetet) dig rakt upp i ansiktet när han/hon säger:

– ”Den miljon kronor som du lånat har förts över till ditt konto”
För meningen ovan innehåller minst tre lögner:
1) Kundkontot kan inga kronor innehålla, kontot kan bara innehålla bankens skuld
2) Banken har inget lånat ut överhuvudtaget då banken inte kan ”låna ut” sin egen skuld.
3) kontoinnehållet har inte överförts till ditt konto. Det blev påhittat direkt – det kom inte in på kontot utifrån.

Den enda vägen information om bankernas bedrägeri kan komma ut är genom Internet. Massmedia är en del av banklögneri-fabriken och ingen där kommer bita husse i handen. Så det är upp till oss andra att upplysa folk om hur extremt blåsta och utnyttjade de blivit. Vi måste kräva totala skuldavskrivningar samt att bankparasiterna lämnar ifrån sig sitt parasitrov. Om vi sedan ska hänga bankirer, journalister och politiker i lyktstolparna kanske är lite väl att ta i – eller? 🙂

—————————-

Har sammanställt en bok som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

http://www107.zippyshare.com/v/hfMdHBPQ/file.html 

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Nej! Banker är INTE företag.

NEJ! Ditt konto hos banken kan INTE innehålla kronor! Liten film

NEJ! Du är aldrig låntagare av det som står på ditt konto! Banken är ALLTID låntagare av det som står på ditt konto.

Annonser

14 tankar om “En enkel berättelse om hur bankernas bedrägeri fungerar

 1. Har ju sett detta gjorde en liten program del så Swedbank inte kan ta pengarar från kontot en dag tidigare nu blir det rätt dom dödade nästan min dotter som inte bor i Sverige tog hennes medicin pengar en dag tidigare.. Sålde detta till JKPG kommun. Besparing C.A 12 Miljoner. ..

 2. Total skuldavskrivning?
  Själv köpte jag ett litet torp på landet för cirka 1 000 000 sek.
  Mina kollegor tog stora lån, har kaklade fina badrum, bil som fungerar och nya ekmöbler i sina inglasade uterum. För att lyckas med detta tog de ”lån” på 5 000 000 sek. En total skuldavskrivning skulle då innebära, i sevanlig ordning, att man gynnar de som missköter sig. De som tar stora risker belönas när de som är försiktiga får skylla sig själva.
  Inget ansvar ska vi ha för våra gärningar. Någon kommer ju snart och hjälper oss med våra problem…

  Någonstans här tappar jag din logik. Jag delar dina åsikter om banker men inte dina vänsteråsikter.

  Vore det isåfall inte rimligare att alla får 2 000 000 sek insatta på sina konton? Dessa pengar ska i första hand användas till att betala av skulder. Mina kollegor har då kvar en mindre skuld, 3 000 000 när jag har en tillgång på 2 000 000. Kanske jag då skulle ha råd att ta bort den mögliga plastmattan i duschen?

  • Vore tacksam om du frågar mig om jag är höger eller vänster istället för att diktera vad jag tycker. Min uppfattning är att det inte finns någon höger eller vänster i dagens ekonomiskpolitiska verklighet.

   Jag tappar bort dig i att du hävdar att någon tagit ett lån av banken.

   Och nej, jag tycker inte folk ska straffas för att de gått in i pyramidspel som bankerna byggt som helt bygger på bedrägeri från bankens sida. Visst, det finns risker med pyramidspel men de som deltagit i bankernas pyramidspelsåsom såsom skuldslavar har gjort det i god tro – de ska inte lastas för att de dragits in i bankernas pyramidspelsbyggande.. Att, såsom du, kräva ansvar av de som blivit skuldslavar men inte kräva ansvar av de som byggt pyramidspelet är enligt mig helt åt helvete. För det blir resultatet om alla får 2 miljoner kronor på ett framtida riksbankskonto. Parasittoppen kommer också att få 2 miljoner på sina konton och inget kommer tas ifrån dem.

   Dessutom är det så att bankernas konton (såsom jag skriver i inlägget) INTE kan innehålla kronor överhuvudtaget. Man kan inte ”sätta in” 2 miljoner kronor på dagens bankkonton då det är en omöjlighet. Bankkontona kan enbart innehålla bankernas skulder och inget annat.

   Lösningen är att erkänna bedrägeriet och kräva ansvar av de som skapat och ansamlat nästintill all egendom till sig. Skuldavskrivningar samt en extremt hög skatt på alla som har tillgångar över, säg 2 miljoner kronor (räknat i reella priser och inte enligt det pyramidspelsvärde bankerna satt på t.ex bostäder).

   Så helt klart har du och jag helt skilda uppfattningar om vem som ska skyddas och vem som ska bära skulden.

 3. Om min bankhistoria i det följande;

  OM DET RÅDANDE BANKSYSTEMET I SVERIGE SEDAN 1970-TALET

  Tänk Dig att Du betalar för 100 kg potatis – men i 100-kilossäcken finns bara mindre fem kg = en bra affär för säljaren (läs bankerna) och en urusel affär för köparen (läs låntagaren). Skulle Du då protestera ?

  Wi av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna har lurats till att tro att bankerna bara lånar ut det dom har som inlåning och eget kapital. Men det är lögn och förbannad dikt – därför att Fractionalreserve banking – som godkändes av Riksdagen i Sverige på 1970-talet – ger bankerna möjlighet att låna ut ”ingenting” = pengar som nyproduceras som siffror på en skärm vid utlåningstillfället.


  Och ej nog med det – utan bankerna har därtill rätt att ta hög ränta på dessa luftpengar och kräva full återbetalning med riktiga pengar = pengar som efter skatt blir över av löneinkomst. Folkrättsligt sett så är detta kort och gott bedrägeri och svindleri av allra värsta sorten. Ej mer och ej mindre än så. Att det är lagligt gör ju ej saken mindre bedräglig.

  Resultatet av detta bedrägeri är att medborgarna i Sverige är ett av de mest banklån-belastade folken i världen.

  Det finns rimligen bara en lösning på detta – och det är att staten förbjuder Fractionalreserve banking – till förmån för att staten själv tar över den nödvändiga nyproduktionen av pengar = Suveräna Pengar = digitala ”sedelpresspengar” i lämplig mängd – som Riksdagen rekvirerar från Riksbanken för att täcka budgetunderskott med – p g a nödvändiga infrastrukturinvesteringar, social välfärd osv.


  Går det ?

  Javisst gör det det. Island har ju redan ”spolat” sitt gamla banksystem efter den finansiella krisen 2008 – och är på väg att lagstifta om att enbart staten skall stå för nyproduktionen av pengar.


  Ett konkret exempel på hur jag själv har drabbats av bankers svindleri.

  1989 lånade jag av Handelsbanken 50 000 kr som ett inblanco lån – med en amortering av 1 000 kr/år. Med ränta och amortering så har banken av mig år 2016 fått ca 130 000 kr tillbaka – och lånesumman har minskat till 23 000 kr efter 27 år. När lånesumman är noll kr om 23 år – så kommer Handelsbanken med ränta och amortering att ha fått tillbaka ca 175 000 kr på de utlånade 50 000 kr.

  Men det är bara halva sanningen – därför att vid utlåningstillfället så hade Handelsbanken bara ca 2 500 kr som inlåning och eget kapital = ca 5 % av lånesumman. Men tack vara det av staten godkända Fractionalreserve banking på 1970-talet – så kunde Handelsbanken fylla ut lånet med 47 500 kr av ”luftpengar” = pengar som skapades vid lånetillfället 1989 ur tomma intet – genom några knapptryckningar på bankens dator.


  Så verkligheten blir ju att banken bara lånade ut ca 2 500 kr av inlåning och eget kapital – och kommer av mig i slutändan att få tillbaka ca 175 000 kr av riktiga pengar = pengar som efter skatt blir över av löneinkomst eller annat.

  175 000 : 2500 = 70 gånger mer i återbetalning än vad som lånades ut – av pengar som banken hade som inlåning och eget kapital vid lånetillfället. Tala om en lysande låneaffär för Handelsbanken och en urusel för mig som låntagare – eller ?

  Hur många fler än mig har gått på och går dagligen på affärsbankernas svindleri ?

  – slut citat från en bit ned i texten i mitt blogginlägg: ”LUFT ATT ANDAS OCH SUVERÄNA PENGAR ATT BRUKA FINNS DET I ÖVERFLÖD AV – ELLER ?”

  ”Har Du förtroende för det svenska banksystemet ?”

  • Jag förstår vad du menar Josef och du visar eftertryckligt hur bankerna suger ut allt. Du visar vilka parasiter bankerna är. Men tyvärr finns det massor av sakfel i det du skriver. Det är faktiskt bra mycket värre än du beskriver

   1) Bankerna ”lånar” inte ”ut” kronor och har aldrig gjort det. Banken gör precis som Nisse i blogginlägget ovan – bankerna ”lånar ut” sin egen skuld till konton och hjärntvättar folk (i synnerhet ekonomer) att bankens skulder ÄR kronor.

   2) Fractional reserve banking är en myt som bygger på att banken tar emot insatta kronor och behåller en del (fraktion) i reserv samt lånar ut den andra delen kronor (fraktionen) till kundkontot. Men, som sagt, kundkontona kan ALDRIG innehålla annat än bankens skuld så banken ljuger rakt av när den påstår att banken ”lånar ut” kronor till kontot. Kundkontot kan inte innehålla ens en fraktion av kronor – det kan inte innehålla en enda krona. Nisses skuldlapp i blogginlägget var ju inte kronor – samma sak med ett kundkonto – ditt konto är bara en digital skuldlapp på hur mycket banken är skyldig dig.

   Jag tror att det är viktigt att vi slutar slutar använda bankernas backup lögner för att förklara systemet. Begrepp som att banken sysslar med utlåning av insättningar, fractional reserve banking etc bör vi kasta för att se att banken, precis såsom Nisse i blogginlägget, inget annat ”lånar ut” än sina egna skulder.

 4. Jaha, men då kan vi väl använda riksbankskonon då. Varför försöka angripa det jag skriver med en teknisk detalj (att det INTE finns kronor på våra bankkonto)?
  Att man sen inte vill ge 2 000 000 kronor till bankdirektörer etc. kan ju vara en annan sak. Det kan man naturligtvis lösa med att INTE ge dem några pengar (RIKTIGA pengar på riksbankskonto).
  Jag har iallafall mycket svårt att se det rättvisa i att alla som tagit stora lån (nej, det är inte lån eftersom det inte fanns några pengar att låna ut utan ”pengarna” hittades på…) ska få dessa pengar till skänks. Alla som sitter med minimala lån får då ingen ”julbonus” (eller vad det nu ska kallas).
  Nej, du har väl rätt. Jag bör inte placera dig i ett politiskt block.
  Undarar var jag fick iden om vänster ifrån?
  ” en extremt hög skatt på alla som har tillgångar över” samt ” Om vi sedan ska hänga bankirer, journalister och politiker i lyktstolparna kanske är lite väl att ta i – eller?:)”
  Dvs, kanonhöga skatter kombinerat med ett flitande med politiska mord, våld…Hur kan jag tro att det var vänster?

  • Det är lika svårt för mig att se att ditt förslag skulle ge mer rättvisa. Det kommer aldrig bli helt rättvist vad man än gör. Men en sak är säker – dagens system är maximalt orättvist och det gynnar parasiter som ”lånar ut” sin egen skuld och lurar andra att dessa är pengar. Den fördelning som existerar är inte ett resultat av att de som sitter i toppen skapat reella värden och nytta – Wallenberg etc har fått sina egendomar genom parasitism som ska konfiskeras på ett eller annat sätt om det ska bli rättvisa. Genom skatten kanske det blir mindre våldsamt än om vi hänger dem i lyktstolpar? 🙂

   Bra att du inte delar in mig i höger eller vänster. Faktum är att alla klassiska ekonomer var emot finansiell parasitism – jo, även Smith. Ekonomiprofessor Michael Hudson har skrivit bra om det, jag gjorde ett blogginlägg som du kan läsa här:
   Neofeodalism=nyliberalism=parasitism

   Faktiskt är det inte en teknisk detalj att alla konton måste ligga på Riksbanken för att kunna innehålla kronor. Det är en central punkt för att sätta stopp på bankernas bedrägeri med att ”låna ut” sina egna skulder till konton. Jag beskrev det bl.a här:

   Bankernas skulder ska inte längre få räknas in i penningmängden del2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s