Nordea beskattar oss alla genom räntan samtidigt som banken ger sig själv skuldavskrivningar

Kommuner får minusränta på sina konton hos Nordea enligt SvT. Vad innebär detta?

Vi utgår från det fakta att Nordea endast kan ”låna ut” sina egna skulder till kommunens konto. Verkar det konstigt så läs den här enkla förklaringen hur det kan komma sig att banker ”lånar ut” sina egna skulder och inget annat.

När Nordea ”lånat ut” sin egen skuld till kommunens konto måste kommunens innevånare betala skatt för att betala räntan på påhittet. Om banken så kräver måste kommunen dessutom ”betala tillbaka” de kronor banken aldrig lånat ut. Vi har därmed bevisat att det är banken som beskattar oss alla.

När Nordea sätter negativ ränta på kommunens kundkonto innebär det att kommunens kontoinnehav gradvis kommer minska. Dvs bankens skuld till kommunen kommer gradvis minska – dvs Nordea ger sig själv en skuldavskrivning .

Kommunens påhittade skuld till banken kommer mao ständigt öka medan bankens skuld till kommunen minska. Egentligen skulle det ju vara precis tvärtom -staten och kommunerna skulle få skuldavskrivningar då Nordea inget lånat ut medan bankparasiterna (Wahlroos, Wallenberg etc) skulle beskattas tills de blödde.

Ovan parasitism skulle kunna stoppats om staten fått skapa skuldfria kronor som den spenderade ut till kommuner. Då skulle vi knappt behöva haft någon skatt alls för att finansiera välfärden. Istället blir det tvärtom – politikerna kommer rädda bankerna så att de kan fortsätta suga ut oss alla. Nedskärningar kommer ske i kommunerna då politikerna, såsom de betalda marionetter de är, ser det som sin främsta uppgift att mata parasiten

—————————-

Har sammanställt en bok som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

http://www107.zippyshare.com/v/hfMdHBPQ/file.html

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Nej! Banker är INTE företag.

NEJ! Ditt konto hos banken kan INTE innehålla kronor! Liten film

NEJ! Du är aldrig låntagare av det som står på ditt konto! Banken är ALLTID låntagare av det som står på ditt konto.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s