Finansparasiterna dödar den verkliga ekonomin – det är därför västs ekonomier dör

Alla borde lyssna på intervjun med ekonomiprofessor Michael Hudson om den neoliberala finansparasitismen och hur den dödar den verkliga ekonomin. Som jag skrev i mitt inlägg ser våra prostituerade politiker det som sin uppgift att skylla på de svaga för att skydda parasiten – de vet vilken hand som föder dem – det är ingen tillfällighet att Reinfeldt, Borg, Östros, Sundström, Åström osv fick jobb inom storfinansen.

Som jag skrivit otaliga gånger behöver inte staten ”låna” fullständiga påhitt från bankerna för att finansiera välfärden – staten skulle kunna skapa egna pengar och vi skulle knappt behöva betala någon skatt. När vi idag betalar skatt matar vi mao bara finansparasiterna – vi finansierar ingen välfärd.

Bankernas beskattning av oss alla gör att lönerna i den verkliga, producerande ekonomin, måste höjas. Detta gör att Sverige får svårare att konkurrera mot t.ex Asiatiska länder. Den producerande ekonomin dör då finansparasiterna suger ut den på allt innehåll. Arbetarna får sedan ta skulden för att de inte kan konkurrera varvid politikerna kräver att lönerna sänks än mer- vilket leder till minskade skatteinkomster (då finansparasiter inte betalar skatt) – vilket i sin tur gör att de prostituerade politikerna skyller på de svaga – samtidigt som staten och kommunerna måste ta mer påhittade ”lån” från banksystemet. Vilket gör att staten och kommunerna måste ta ut mer skatt på de som jobbar…. Och så där rullar det på i nedförsbacke i accelererande hastighet.

Säg att staten skapade pengarna som behövs för att finansiera välfärden. Vi skulle då inte behöva betala  skatt för att finansiera välfärden då vi inte längre behöver mata de finansiella parasiterna (banksystemet). Våra löner skulle då inte längre behöva stiga så mycket och vi skulle kunna konkurrera med andra länder.

Men, som sagt, istället har vi de prostituerade politiker vi har som väljer att hjälpa parasiten att mjölka oss alla.

Michael Hudson påpekar att ALLA klassiska ekonomer gjorde skillnad mellan att ha inkomst genom att göra något produktivt och att få sin inkomst genom improduktivt utnyttjande av de som gör något (dvs parasitism). De klassiska ekonomerna ville bort från det feodala samhället där feodalherren ”hyrde ut” jord och kunde leva på bönderna som arbetade på fälten – de såg feodalherren som den parasit han var. Dagens politiker, oavsett färg, håller på att införa samma feodala agenda under neoliberalt flagg – Hudson kallar det för neofeodalism –  finansparasiterna är de nya feodalherrana som lever på att suga ut andras arbete.

Faktum är att parasitens rätt att suga ut allt och alla har gått så långt att även om staten skapar pengarna för att finansiera välfärden och medborgarna fick ALLT gratis skulle i alla fall inte amerikanska arbetares löner kunna konkurrera  (säkert samma sak i Sverige). Detta då finansparasiterna höjt levnadskostnader genom att t.ex skapat bostadspriser som är extrema. Samma sak där – bankerna har inget lånat ut och inget skapat mer än ett enormt skuldberg som tynger hus”ägarna”  (skuldslavarna är ett bättre ord). Hudson säger(runt 22:40 in i videon):

”What if American factory workers were to get all of their consumer goods for nothing. All their food, transportation, clothing, furniture, everything for nothing. They still couldn’t compete with Asians or other producers, because they have to pay up to 43% of their income for rent or mortgage interest, 10% or more of their income for student loans, credit card debt. 15% of their paycheck is automatic withholding to pay Social Security, to cut taxes on the rich or to pay for medical care.

So Americans built into the economy all this overhead. There’s no distinction between growth and overhead. It’s all made America so high-priced that we’re priced out of the market, regardless of what trade policy we have.”

För att sammanfatta:

Så länge finansparasiterna får fortsätta hålla på kommer de fortsätta suga ut och döda den verkliga ekonomin. Och så länge vi har prostituerade i Riksdagen samt presstituerade i media kommer denna långsamma död bara fortgå och vår ekonomi hamna närmare och närmare ättestupet.

Det enkla faktumet är att om finansparasiten lägger på en massa påslag på den produktiva delen av ekonomin så kan inte den produktiva delen överleva konkurrensen från andra länder.

Vi ska inte göra hembesök hos de fattiga och svaga för att se om de gömt några korvören under sängen – vi ska göra hembesök hos Wallenberg samt hos de prostituerade politikerna vars tjänster finansparasiterna köpt upp.

 

—————————-

Har sammanställt en bok som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

http://www107.zippyshare.com/v/hfMdHBPQ/file.html

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Nej! Banker är INTE företag.

NEJ! Ditt konto hos banken kan INTE innehålla kronor! Liten film

NEJ! Du är aldrig låntagare av det som står på ditt konto! Banken är ALLTID låntagare av det som står på ditt konto.

Annonser

6 thoughts on “Finansparasiterna dödar den verkliga ekonomin – det är därför västs ekonomier dör

 1. Jag skrev:
  ”Arbetarna får sedan ta skulden för att de inte kan konkurrera varvid politikerna kräver att lönerna sänks- vilket leder till minskade skatteinkomster (då finansparasiter inte betalar skatt) – vilket i sin tur gör att de prostituerade politikerna skyller på de svaga – samtidigt som staten och kommunerna måste ta mer påhittade ”lån” från banksystemet. Och så där rullar det på i nedförsbacke i accelererande hastighet.”

  Är det någon som kan berätta vad broilerpolititikern Annie Lööf gör för produktivt? Jag kan förstå att parasiter tyr sig till varandra och skyddar varandra samtidigt som de sparkar hårdare på de som jobbar och kräver mer. Jag kan förstå om det blir en motreaktion också.
  http://www.etc.se/ledare/jag-orkar-inte-med-dig-mer-annie-loof

 2. Ekonomer är troligen de som vet minst om ekonomi.De delar in ekonomin i en närande sektor – dvs privata företagandet – och en ”tärande” sektor – dvs statlig och kommunal verksamhet.

  Anledningen till denna uppdelning heter skatten. Den offentliga verksamheten påstås finansieras av företagen genom skatten. Men som visas i blogginlägget går inte skatten till att finansiera välfärden – skatten går till att mata den finansiella parasiten, dvs banksystemet.

  De tjänster som kommunen och stat producerar skapar mervärden. Undersköterskor och personliga assistenter ger ett drägligare liv åt den sjuke, biblioteken ger kunskap (kan vara tveksamt 🙂 ), dagispersonal ger tröst åt barnet etc. Det mesta inom kommunal och statlig verksamhet är mao en del av näringslivet (om man bortser från lite byråkratitoppar och politiker).

  Däremot är den finansiella sektorn nästintill enbart tärande. Banker skapar bara skuld och elände genom att ”låna ut” ingenting. Och, som sagt, de mjölkar oss genom skatten då de kräver att få ”tillbaka” pengar för de pengar de aldrig lånade ut till stat och kommuner.

  Så indelningen ”näringsliv” (företag) och ”täringsliv” (statlig och kommunal verksamhet) är helt och hållet ett påhitt som den riktiga parasiten, det finansiella systemet, hittat på för att dölja sitt parasiterande.

  • Det är en väldigt förfinad propaganda ”de” sysslar med, då man i samarbete med gammelmedia har lyckats övertyga de stora massorna i samhället att offentliga sektorn är det stora Onda, och att privata sektorn är det Goda. De verkliga syndarna – finansparasiter & monopolkapitalister (som ”råkar” tillhöra privata sektorn) – kommer undan kritik.

   Kan förresten rekommendera boken ”The Globalization of Poverty and the New World Order”, med exempel på sk. finansparatism från hela världen.

 3. Michael – om du skulle spekulera, hur långt bort tror du vi är från ett allmänt medvetande om bankernas skuldslaveri vid en finanskris? Jag känner själv att om någon stor kris skulle slå in i år eller de kommande åren så kommer ingen positiv förändring ske hur stor krisen än må vara. Politiker och media idag verkar vara helt okunniga och/eller direkt motverkar någon positiv förändring. Var/hur ligger våran största chans för förändring ? Går inte själv i pension förrän 30år från nu men känns så helvetes tröttsamt att vi skulle kunna ha 6h arbetsdag, medborgarlön, bättre välfärd och lägre skatter redan idag om det inte vore för dessa hyenor..

  Mvh

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s