Vi får inte låta dollarn ersättas av en ny krigförande härskarvaluta

Många som är emot New World Order skriver ofta att de som är för Keynes Bancor är några slags dolda globalbister. Jag är själva emot globalism men för Keynes Bancorförslag då jag inte kan se hur handel mellan olika länder kan ske utan att det finns ett gemensamt betalmedel.

Keynes föreslog Bancor vid Bretton Woods istället för dollarimperialismen (som Stalin kallade det segrande dollar/guld-förslaget som vann). Det anti-Bancor förespråkarna missar i sin kritik av Bancor är att vi redan har en världsvaluta – dollarn som bara USA kan tillverka från ingenting och köpa upp allt de vill med i vilket land som helst helt gratis . 85% av världshandeln sker i dollar.

Utav 248 krig sedan Bretton Wood infördes har USA startat 201. De flesta har på ett eller annat sätt haft att göra med att försvara dollarns härskarställning. De länder som vägrat acceptera dollar i sin utrikeshandel har USA på ett eller annat sätt destabiliserat eller bombat till smulor.

Det brittiska Pundet hade härskarställningen i århundraden före dollarn tog över. Britterna krigade precis överallt för att behålla sin härskarställning för sin valuta på samma sätt som USA gör idag..

Observera att USA inte behöver vinna krig – det räcker med att USA förstör landets ekonomi så kommer landets valuta gå åt helvete och ersättas med dollar. Förstörelsen kan ske på många sätt och att bomba sönder landet är sista utvägen, Finansiella sätt används i första hand för att få ett motsträvigt land att knäböja sig för härskarvalutan dollar. Finansiella krigsherrar som Soros kan spekulera ihjäl vilken valuta som helst och tvinga landet att acceptera Washington konsensus.

De som gnäller på Keynes Bancorförslag missar mao det faktum att världen redan lever under en världsvalutas förtryck.  Kritiken mot Keynes Bancor är helt felriktad på rent mekaniska grunder. I ett fungerande penningsystem måste länderna vara överens om vilken valuta de ska använda mellan sig. Det måste finnas en gemensam måttstock om vi inte ska gå över till direkt byteshandel mellan länder (vilket faktiskt också är en möjlighet som inte ska uteslutas – kan byteshandel ske så är det bra). Frågan är om ett enskilt land, såsom idag, ska ha hand om måttstocken och kunna leva gratis genom att ”låna ut” denna måttstock och banka ihjäl alla som vägrar använda dem- eller – om måttstocken ska vara grundad på en internationell överenskommelse utan härskare.

Keynes Bancor var avsedd att skydda de nationella valutorna och att inget enskilt lands valuta skulle få vara härskarvaluta (såsom dollarn är idag). Bancorsystemet skulle hindra att en härskarvaluta växer fram som måste döda alla alternativ genom krigföring. Faktiskt skulle den också kunna användas inom ett land med lokala valutor. Jag beskrev det i detta blogginlägg som jag hoppas kan ge en bättre förståelse för vad Keynes Bancorförslag innebär (många illustrationer så det borde vara lätt att förstå):

Så valet är om vi ska låta ett enskilt land få tillverka den gemensamma måttstocken, dvs världsvalutan, med påföljden att landet kommer vara i ändlösa krig för att behålla denna rätt. Eller ska vi försöka skapa en valuta som är mer demokratiskt förankrad där inget annat land kan tvinga ett annat land till underkastelse. Ingen demokrati kan existera när en härskare dikterar villkoren –  så grundbulten i demokratin ligger i denna fråga..

—————————-

Har sammanställt en bok som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

http://www107.zippyshare.com/v/hfMdHBPQ/file.html

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Nej! Banker är INTE företag.

NEJ! Ditt konto hos banken kan INTE innehålla kronor! Liten film

NEJ! Du är aldrig låntagare av det som står på ditt konto! Banken är ALLTID låntagare av det som står på ditt konto.

Annonser

One thought on “Vi får inte låta dollarn ersättas av en ny krigförande härskarvaluta

Kommentarer inaktiverade.