Det är dags att döda det social kontraktet byggt på lögner, bedrägeri och parasitism som bankerna satt upp

Pengar är en social konstruktion baserad på trovärdighet. De som är medborgare i ett samhälle ska vara eniga om vad som är pengar.

I Sverige skapar staten kronor genom Riksbanken. Dessa är genom lag (fiat) pengar som alla måste acceptera vid betalning

Samtidigt skapar bankerna ett betalningsmedel som vi kan använda för att betala varandra. Bankerna skapar detta betalningsmedel genom att ”låna ut” bankens egna skulder till kundkontona. Vi kan sedan använda bankernas skulder genom bankernas kontosystem för att betala varandra genom våra konton – ISTÄLLET för att betala varandra med kronor. Vi är inte genom lag (fiat) tvungna att använda dessa betalningsmedel som pengar. Faktum är att bankerna inte ens själva ser bankens skulder, dvs ditt och mitt kontoinnehav, såsom pengar –  vilket bevisas av behovet av clearingen.

Idag består 97% den sk penningmängden av bankernas skulder som bankerna inte ens själva ser som pengar. Bara 3% av penningmängden består av Riksbankens pengar, dvs kronor, som vi genom lag har ett gemensamt socialt kontrakt att acceptera som pengar.

Hur har bankerna lyckats med att lura i folk att bankens skulder är pengar? Jo, genom att blanda ihop begreppen så att folk inte kan skilja på kronor och bankernas skulder. Banken gör detta genom att helt enkelt ljuga vid det sk ”lånetillfället”. Bankpersonalen ljuger (troligen helt omedvetet) den sk ”låntagaren” rakt upp i ansiktet genom att påstå att:

-”Den miljon kronor som du lånat har överförts till ditt konto”

Vilket, som sagt är en total lögn.Kundens konto kan inte innehålla kronor överhuvudtaget – kontot kan bara innehålla bankens skuld

Så för att sammanfatta:

Det social kontraktet där folk inbillats till att tro att bankernas skulder är pengar grundar sig på:

1) Lögnen att bankerna lånar ut kronor till kontot
2) Att folk tror att de enligt lag är tvungna att acceptera bankernas skulder (dvs kunders kontoinnehav) som betalning
3) Det faktum att bankerna själva inte ens ser sina skulder som pengar eller ens betalningsmedel

Dessa lögner och bedrägerier utgör grunden för vårt betalsystem och enda skälet till att folk inte ser brottet mot det sociala kontraktet är att hjärntvättade svamlare (ekonomer)  lyckats skyla kontraktet med enorma mängder svammel samtidigt som de försöker tysta ihjäl sanningen genom att helt enkelt ignorera ihjäl den.

Det enda rätta är att Riksbankskontona öppnas för alla så att vi kan betala varandra med kronor genom kontosystemet också. Samtidigt måste bankerna tas ifrån rätten att ”låna ut” sina egna skulder till konton och inbilla folk att de lånar kronor av banken. De påhittade skulderna till bankerna bör avskrivas samt Wallenbergs etc parasitrov konfiskeras. Medlöpande politikers förmåner och egendom bör också tas ifrån dem.

—————————-

Har sammanställt en bok som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

http://www.filedropper.com/crash_1

alternativ

http://www107.zippyshare.com/v/hfMdHBPQ/file.html

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s