Clearingen mellan bankerna enkelt förklarat

Något som folk har svårt att fatta är den sk clearingen mellan bankerna. Inte för att det är svårt att fatta utan därför bankerna medveten suddat ut gränsen mellan vad som är bankens skuld och vad som är kronor genom att helt enkelt svamla så mycket skit som möjligt. Clearingen är något bankerna till varje pris vill dölja då man förstår mekaniken i deras bedrägeri och parasitism om man förstår clearingen.

Det vi först måste ha helt klart för oss är att ditt konto enbart innehåller bankens skuld till dig och inget annat. Banken kan, i ytterst liten omfattning betala sina skulder till kontokunderna när dessa gör bankomatuttag.

Vad är då clearingen för något? Clearingen innebär att ena banken kräver att få motsvarande belopp kronor som skulden den ska överta från den andra banken vid en kontoöverföring.

Jag förstår att ovan verkar kryptiskt men det är faktiskt extremt enkelt att förstå var bankerna pysslar med om man drar ett vardagsexempel:

Säg att du bor i Lund är skyldig Nisse 1000 kronor och Nisse bor i Boliden. Säg att du inte gillar bankernas kontosystem och vill betala Nisse med kontanter. Du vet att Per ska upp till Nisse och frågar därför Per om han vill betala Nisse. Per går med på detta och kräver att få 1000-lappen av dig. Nu är det Per som är skyldig Nisse 1000-kronor då han övertagit skulden. Per kommer fram till Boliden och betalar sin skuld till Nisse genom att ge Nisse 1000-lappen.

Exakt samma sak händer vid clearingen mellan två banker. Bank 1 övertar en skuld till en kontokund och kräver att få tusen kronor genom Riksbankskontona från bank 2. Skillnaden ligger att bankerna aldrig betalar sina skulder till kontokunderna (de kan, som sagt, i ytters liten omfattning betala sina skulder till kontokunderna genom bankomaterna – men de får snabbt stänga luckan vid t.ex bankrusningar). Jämför nedan bild med ovan berättelse där du betalar Nisse 1000kr genom Per – det är samma princip:

text4616

Bankerna måste mao vara ett frälse som slipper betala sina skulder till kontokunderna för att vi ska ha något att betala varandra med genom bankernas konton. Det kan liknas med att Per i ovan exempel snodde 1000-lappen och sket i att betala sin skuld till Nisse. Bankerna skiter så gott som alltid i betala sina skulder till kontokunderna och ”stabiliteten” i hela bedrägeriet kallat ”betalsystemet” är helt beroende av att bankerna slipper betala sina skulder till kontokunderna (för, som sagt, hela skiten rasar vid en bankrusning).

Och allt bygger på att bankerna kan dölja funktionen i clearingen. Genom att sudda ut clearingens existens kan bankerna få folk att tro att de håller kronor på sitt konto hos banken (fast, som sagt, för att extremtjata, kontot ENBART kan innehålla bankens skuld till kontokunden och inget annat)

Och inte nog med det – banken ”lånar” ut sina egna skulder till kundkontot och inbillar kontokunden att hen ”lånat” kronor av banken. På så sätt har frälset bankerna satt allt i skuld med bankernas egna skulder.

Det här bedrägeriet har nått en punkt då varken bankerna eller bankernas skuldslavar kan bära mer skuld – det är den punkten vi närmar oss. Vi kan då välja att göra som bankernas lakejer, politiker och nationalekonomer, gör – blunda för bedrägeriet och hoppas att det håller ett litet tag till. Eller så kan vi göra revolt mot skuldslaveriet, nationalisera bankerna, ha skuldavskrivningar samt omfördela parasitrovet Wallenberg etc har skaffat sig.

—————————-

Har sammanställt en bok som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

http://www.filedropper.com/crash_1

alternativ

http://www107.zippyshare.com/v/hfMdHBPQ/file.html

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

5 thoughts on “Clearingen mellan bankerna enkelt förklarat

 1. Det spelar ingen roll hur mycket du försöker skylla det nuvarande systemet på bankerna.
  Grundorsaken till det prekära tillståndet är vårt socialistiska politiska system.
  Staten skyddar bankerna in i det sista, för ”staten och kapitalet sitter i samma båt”.
  Det kommer alltid att finnas människor som låter sig mutas av de med pengar..
  Vad som är pengar avgörs av marknaden till slut, ingen annan.

  • Spelar ingen roll hur mycket du skyller på staten då det är bankerna som styr staten.

   Helt uppenbart är det något annat än religionen”marknaden” som styr vad som ska ses som pengar. Idag är det t.ex bankerna, som visats, som dikter vad som är pengar (samt dikterar vad utopin ”marknaden” är för något – det är ju helt uppenbart att Wallenberg och co är de som dirigerar den mytologiska ”osynliga handen”)

   Jag släppte igenom din kommentar denna gång men skiter du i vad jag skriver i inläggen så skiter jag i vad du skriver. Du får ignorerande tillbaks.

 2. Hej, jag tycker dina bilder är fina och bra.
  Frågor som jag undrat över ett tag:
  1.Vad gör bankerna egentligen med fordran på konton?
  Jag antar att de söker högre avkastning te.x. aktier osv, eller tänker jag fel här?
  2. Varför vill bankerna att man sätter över sina ”pengar” hos dom då man te.x. ansöker om ett ”lån”? Kanske relaterar till frågan över?
  3.Räntekostnaden som uppstår vid ett ”lån” är inte det samma typ av skuld som uppstår vid ett ”lån”? Dvs dessa är inte kronor utan skuld på kronor?

  Den korrekta termen för banksystems skulder är väl betalmedel (trots att dessa är skulder på kronor). Har du någon källa på att dessa egentligen inte är lagliga betalmedel?

  Tacksam för svar:)

  • 1) Jo, bankerna måste ju hindra kontokunderna från att plocka ut sina pengar från bankerna (en sk bankrusning då det blir uppenbart att det enda kontona kan innehålla är bankens skuld till kontokunderna). Bankerna skapar därför en massa pyramidspel inom pyramidspelet för få folk att inte springa till bankomaten – ett sådant pyramidspel är, som du skriver, börsen.

   2) För att den mottagande banken får do motsvarande belopp kronor i kompensation genom riksbankskontona som jag beskrev i inlägget.

   3) Intressant fråga! Jo, då banken ”lånar ut” sina egna skulder till kundkontot och inte kronor så är det som du skriver – banken tar ränta av ”låntagaren” för de skulder banken ”lånar ut”

Kommentarer inaktiverade.