Positiva Pengars penningreformsförslag är en halvmesyr

De flesta i Positiva Pengar har säkert goda avsikter men deras förslag är en halvmesyr. Kollade in deras video som är lika förvirrande som deras texter. Bankerna ska ha kvar kontrollen över betalningsinfrastrukturen genom konton men men det är oklart om bankernas konton ska ligga innanför eller utanför Riksbankens kronkontosystem.

I bästa fall menar Positiva Pengar som bilden nedan visar (fast Positiva Pengar är,som sagt, extremt tvetydiga till var bankernas konton ska ligga så nedan är ett verkligen en ”i bästa fall”-tolkning). Bankerna kommer då enligt Positiva Pengars förslag fortfarande ligga som helt onödiga binnikemaskar i betalningsströmmarna då ALLA konton kommer vara inkapslade i bankernas konton. Vi måste även då  gå genom bankerna för att kunna betala varandra.

text4546

Bankerna kommer mao fortfarande helt kontrollera hela betalsystemet genom konton enligt Positiva Pengars förslag (återigen med förbehållet att Positiva Pengar är extremt luddiga på var bankernas konton ska ligga). Positiva Pengar gör något så extremt enkelt som att vi ska kunna betala varandra direkt till något överkrångligt genom att låta bankerna ligga kvar som parasitära mellanhänder i betalströmmarna.

Drar nedan det extremt enkla förslag som jag tycker är vettigast där bankerna inte längre ligger som en binnikemask mellan dig och mig.

Om jag betalar dig med kontanter behövs ingen bank som ”hjälper” mig att ge dig 500-lappen i handen – du får 500-lappen direkt av mig. Det samma skulle gälla betalningar genom kontosystemet om du och jag har konton direkt på Riksbanken – jag kommer kunna betala dig direkt genom kontosystemet utan att vi behöver bankernas ”hjälp”- såsom bilden nedan visar.

2

—————————-

Har sammanställt en bok som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

http://www.filedropper.com/crash_1

alternativ

http://www107.zippyshare.com/v/hfMdHBPQ/file.html

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Annonser

2 thoughts on “Positiva Pengars penningreformsförslag är en halvmesyr

  1. När skuldslavarna får gå från hus vid arbetslöshet är det för sent att vakna? Men det är nog den väg som kommer förändra detta parasitsystem och svält. Hårt men verkligheten är jävligt hård som många inte förstår i sin hypnossömn. Tyvärr……..!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s