Neoliberalism=survial of the biggest parasites

Det brukar framhållas att systemet vi har nu är en social variant av Darwins ”survival of the fittest” – vilket är fullständigt skitsnack –  det neoliberal ekonomiska system är maximerat för parasitens överlevnad.

Parasiter i naturen begränsas av att de själva dör om de suger ut sin värd för mycket.  Dör värden måste parasiten hitta en ny värd. Finns ingen ny värd kan inte parasiten överleva.

Det neoliberala ”ekonomiska” systemet bygger helt på att hitta någon som man kan suga ut. Bankernas parasitism har nått så långt att hela världen är i påhittad skuld till bankerna. För bankerna skapar inget annat än skulder från ingenting men kräver att få allt som den riktiga ekonomin skapar – banker är mao urprototypen för en parasit.

Bankerna har skuldsatt hela världen och det finns inga nya länder som kan sugas ut – inte heller en ny jord. Bankparasitismen går mot sin egen död precis såsom parasiten i naturen dör när den ingen ny värd kan hitta.

Nästan all världshandel är ren parasitär spekulation där finansiella parassiter flyttar pengar för att kunna suga andras arbeten. Enligt The Guardian är endast 0,6% av världens valutatransaktioner förknippade med reell ekonomi. Mao de finansiella parasiterna står för 99,4% av ickeproduktiv utsugning. Det säger sig självt att världen ekonomiskt är döende när parasiten fått växa sig så groteskt stor.

Som ekonomiprofessor Michael Hudson påpekar i nedan videor var samtliga klassiska ekonomer helt på det klara med att man måste hålla efter parasiterna i en ekonomi för att den skulle kunna överleva (japp, även Adam Smith ansåg detta).

Så vi har en ut och in vänd ekonomi som neoliberalerna rättfärdigar med en ut och invänd tolkning av Darwinism.

 

—————————-

Har sammanställt en bok som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

http://www.filedropper.com/crash_1

alternativ

http://www107.zippyshare.com/v/hfMdHBPQ/file.html

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

 

6 thoughts on “Neoliberalism=survial of the biggest parasites

 1. Det är för sent att väcka folk. Det måste bli en kollaps först. Uppvaknandet sker först när deras betalkort inte funkar. Då och först då kommer de yrvakna att börja ställa frågor, undrande vad som har hänt. Den agendan är vad finanseliten hoppas på, men de måste hitta någon att skylla på. Den falska agendan är vad eliten nu planerar.

  Som historien gång på gång visat, finns det troligen ingen gräns för människans egoism, grymhet, kortsiktighet, avund, elakhet….

  • Japp, allt är så skuldsatt att det inte går att krama ur mer ur den reella ekonomin.

   Om FED släpper pengar till folket i form av sedlar kommer dessa sugas upp förr eller senare in i banksystemet och ge bankerna mer centralbankspengar (likviditet). Då sitter allt likt förbannat lika mycket i skuld till bankerna.

   Om helikopterpengarna ges ut till konton måste staten sätta sig i skuld till bankerna och systemet blir än mer skuldbelastar.

   Men ekonomer låtsas, som vanligt, att skuld inte existerar eller är ett problem.

Kommentarer inaktiverade.