Den sk bostadsmarknaden är neofeodalt skuldslaveri och inget annat

Det snackas mycket om att det ska införas ”marknadshyror” men finns det verkligen någon marknad för den mänskliga rättigheten (och nödvändigheten) att bo?

Samtliga klassiska ekonomer, japp, även Adam Smith, ansåg det parasitärt att någon, utan egen arbetsinsats, sög ut värdet i det som andra människor skapat. Dvs att ta ränta är att kräva att få frukten av någon annans arbete.  Enligt ALLA dessa klassiska ekonomer var minimeringen av parasitism ett måste för att det skulle existera någon fungerande marknad.

Ordet ränta har troligen något med ordet engelska ”rent”, hyra, att göra (jag kan ha fel där, rätta mig gärna). Så man kan mao se uthyrning av bostäder som att hyresvärden tar ränta (hyran) för mycket mer än det arbete hyresvärden själv lägger ned på bostaden. Detta är mao också förklätt utsugeri och skuldslaveri som i princip är samma sak som när feodalägarna på medeltiden hyrde ut mark åt bönderna och sög ut deras mervärde (författaren Tolstoj såg detta utsugeri och fick så dåligt samvete att han gick ut på fälten för att arbeta med bönderna).

När det gäller bankerna blir detta utsugeri och parasitism än mer påfallande – för vad har bankerna producerat när de trissat upp priserna på bostäder och anskaffat sig skuldslavar på så sätt? Nada, banken har inte producerat ett skit men sitter på det egentliga ägandet genom panten och kräver av boskuldslaven att denne ska betala hyra (rent) dels i form av ränta och dels i form av att betala av en skuld till banken för något banken aldrig har lånat ut. Bankerna har infört ett neofeodalt samhälle där boskuldslavarna är de nya bönderna.

Det är mao ingen skillnad på att hyra huset av banken eller av en hyresvärd. Båda är de till största delen parasiter. Enda skillnaden är väl att den som hyr av banken oftast inbillar sig tro att hen äger huset själv.


Så för att avsluta – det finns  ingen bostadsmarknad och inga ”marknadshyror”. Det finns heller ingen rättvisa eller möjlighet att ”reformera” detta system inom systemet.  Det blir bara att förklä slaveriet i annan skrud. Den reella ekonomin sugs ut tills dess inget mer finns kvar – vi är nära den punkten nu.

Nationalisera bankerna, ha skuldavskrivningar, se till att hyresvärdar inte kan ta hyra för mer än det arbete de själva lägger ned på bostaden.  Rätten att bo är, som sagt, en mänsklig rättighet och en nödvändighet – inte ett redskap parasiter ska använda för att suga ut andras arbeten med och orwellianskt kalla utsugningen ”marknad”.

—————————-

Har sammanställt en bok som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

http://www.filedropper.com/crash_1

alternativ

http://www107.zippyshare.com/v/hfMdHBPQ/file.html

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Annonser

One thought on “Den sk bostadsmarknaden är neofeodalt skuldslaveri och inget annat

  1. Vad är ”avkastning på kapital” för något? Vad innebär uttrycket ”låta pengarna” arbeta? Eller uttrycket ”pengarna växer”?

    Börsen och resten av den sk ”ekonomin” är bara parasitens förvrängningar av vad en ekonomi och marknad är för något. Språkbruket de använder går helt ut på att hitta någon annan som man kan suga ut – helst utan att behöva göra ett skit själv!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s