Vice Riksbankschefen pratar bankorwellianska

Vice riksbankschef Martin Flodén talar om att Riksbanken för en ”expansiv” penningpolitik göt att få fart på ekonomin..
Orwell skulle garva läppen av sig (alternativ gråta blod). Tragikomiskt är bara förnamnet!

Expansiv penningpolitik = med alla medel skapa fler skuldslavar åt bankerna för annars kan inte den sk ”penningmängden” växa. Mao ju mer man tränger in folk, företag. stater och kommuner i improduktivt skuldslaveri till bankerna och vidrörande finansparasiter desto mer ”expansiv” påstår de ekonomin bli.. Det låter som en självmotsägelse och det är en självmotsägelse.

För faktum är ju att det är precis tvärtom. Ju mer vi matar den finansiella parasiten desto mindre av verklig ekonomi får vi kvar.

Som ekonomiprofessor Michael Hudson påpekar i nedan video gjorde ALLA klassiska ekonomer skillnad mellan att ha inkomst genom att göra något produktivt och att få sin inkomst genom improduktivt utnyttjande av de som gör något (dvs parasitism). De klassiska ekonomerna ville bort från det feodala samhället där feodalherren ”hyrde ut” jord och kunde leva på bönderna som arbetade på fälten – de såg feodalherren som den parasit han var. Dagens politiker, oavsett färg, håller på att införa samma feodala agenda under neoliberalt flagg – Hudson kallar det för neofeodalism – finansparasiterna är de nya feodalherrana som lever på att suga ut andras arbete.

Faktum är att parasitens rätt att suga ut allt och alla har gått så långt att även om staten skapar pengarna för att finansiera välfärden och medborgarna fick ALLT gratis skulle i alla fall inte amerikanska arbetares löner kunna konkurrera (säkert samma sak i Sverige). Detta då finansparasiterna höjt levnadskostnader genom att t.ex skapat bostadspriser som är extrema. Samma sak där – bankerna har inget lånat ut och inget skapat mer än ett enormt skuldberg som tynger hus”ägarna” och hyresgäster (skuldslavarna är ett bättre ord) etc. Hudson säger(runt 22:40 in i videon):

”What if American factory workers were to get all of their consumer goods for nothing. All their food, transportation, clothing, furniture, everything for nothing. They still couldn’t compete with Asians or other producers, because they have to pay up to 43% of their income for rent or mortgage interest, 10% or more of their income for student loans, credit card debt. 15% of their paycheck is automatic withholding to pay Social Security, to cut taxes on the rich or to pay for medical care.

So Americans built into the economy all this overhead. There’s no distinction between growth and overhead. It’s all made America so high-priced that we’re priced out of the market, regardless of what trade policy we have.”

För att sammanfatta:

Så länge finansparasiterna får fortsätta hålla på kommer de fortsätta suga ut och döda den verkliga ekonomin. Och så länge vi har prostituerade i Riksdagen samt presstituerade i media kommer denna långsamma död bara fortgå och vår ekonomi hamna närmare och närmare ättestupet.

Det enkla faktumet är att om finansparasiten lägger på en massa påslag på den produktiva delen av ekonomin så kan inte den produktiva delen överleva konkurrensen från andra länder.

—————————-

Har sammanställt en bok som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

http://www.filedropper.com/crash_1

alternativ

http://www107.zippyshare.com/v/hfMdHBPQ/file.html

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Annonser

One thought on “Vice Riksbankschefen pratar bankorwellianska

  1. Gnäll inte Michael, organisera en milis.
    Jag anmäler mitt intresse som förste avrättare av korrumperade politiker. Vi behöver en folkdomstol på 10 personer, sänd sedan mig att verkställa straffet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s