Med ruttnande pengar skulle det inte finnas något skattefusk

Vänsterpartiet (V) säger sig vilja skapa en ”ekonomisk insatsstyrka” för att bekämpa skatteflykt. Men så länge V skiter i hur systemet är uppbyggt så är det en låtsaslek med ”insatsstyrkor”. De ändrar inte orsakerna eller incitamentet till skatteflykten.

Skatten är den artificiellt skapade gräns som bankerna satt upp för att dela upp det politiska landskapet i höger och vänster. Högern vill ha mindre med skatter – vänstern vill ha mer med skatter. Båda sidor tror att skatterna finansierar välfärden men egentligen matar skatten bara bankerna. Detta då bankerna hittar på och ”lånar ut” betalningsmedlet vi använder istället för kronor (för vi betalar inte varandra med kronor när vi betalar genom bankernas kontosystem). Staten och kommuner tror att de lånar kronor av banken och måste betala ”tillbaka” de kronor banken ALDRIG lånat ut (låter helt skruvat och är helt perverst) . Därtill kommer räntan. Det är till att betala av dessa fullständiga bankpåhitt som skatten går – inte för att finansiera välfärden. En suverän stat kan skapa sina egna pengar och spendera ut dessa för att finansiera välfärd, infrastruktur etc..

Räntan gör att finansparasiterna med bankerna i toppen  kan suga ut och ansamla nästintill alla ”pengar”. Räntan gör att folk tror på dumheter som att ”pengar arbetar” och kan ”växa”. Ekonomer har hjärntvättats till att tro att ekonomi är ett parasitredskap där det gäller att roffa åt sig frukten av andras arbete medan man själv ligger i hängmattan på Bahamas. Klyftorna i samhället ökar dramatiskt ju mer vi matar parasiten.  Allt färre håller i de surrogatpengar bankerna skapat och de koncentreras alltmer till de redan rika  – allt medan den verkliga ekonomin med verkliga varor och tjänster lider blodbrist då det inte finns pengar kvar i till den verkliga ekonomin.

Skatteflykt förutsätter att  bankernas surrogatpengar kan växa någonstans. Men tänk ett system där pengarna ruttnar bort när man lägger dem på hög. De som ansamlar ruttnande pengar  (negativ ränta) och skapar blodbrist i ekonomin genom skatteflykt skulle se sin hög ruttna bort. Staten skulle kunna skapa nya pengar som den spenderade ut för att finansiera välfärden som ersatte de som ruttnade bort och se till att det inte blev blodbrist i ekonomin.

Staten skulle inte behöva ”låna” fullständiga påhitt av bankerna längre för att finansiera offentliga utgifter. Men om staten tog ut en skatt skulle folk betala skatten i förväg. Säg att du ska betala 100 kronor i skatt och du vet att de 100 kronorna du har bara kommer vara värda 90 kronor om en månad – då tjänar du på att betala in skatten innan de 10 kronorna ruttnat bort..

Det var vad som hände i den Österrikiska staden Wörgl där Silvio Gesell tankar om ruttnande pengar genomfördes under värsta depressionen på  1930-talet. Staden gav ut ruttnande pengar som cirkulerade 13-14 gånger snabbare en bankernas skuldsurrogat som hade orsakat anemi i ekonomin. Staden blomstrade upp då riktiga varor och tjänster skapades. Staden finansierade välfärden och infrastruktur genom att ge ut nya ruttnande pengar vartefter de de gamla ruttnade bort.

Och folk började betala sin skatt i förväg i Wörgl.

Men ovan kommer inte V att beakta alls. De är fast i Stockholmssyndromet att vi måste sitta inspärrade i tanken vi måste sitta i skuld till  bankerna  och att  vi måste betala av de påhittade skulderna genom skatten. De är fast i en helt förlegad vänster/höger-ideologi där skatterna är snöret dragkampen  utspelar sig kring. Visst, det finns en höger/vänster-skala men att ha dragkamp om skatterna  är bara att slåss inom den skuldbur bankerna satt oss alla i. Jag hoppas och tror att både högern och vänstern snart öppnar ögonen och ser utanför den boxen. Keynes på vänsterkanten sa att Gesell hade mer vettigt att säga än Marx. Irving Fisher på högerkanten sa att om ruttnande pengar införts under 30-talets depression skulle depressionen kunnat lösas efter bara 3 veckor. Är det inte dags för politiker, oavsett färg, att inse att det är systemet som det är fel på och att  det inte går att lösa problemen inom själva systemet.. Det måste väl i alla fall finnas några politiker som ännu inte är köpt av bankerna (är alla, såsom, Reinfeldt, Anders Borg, Östros, Sundström  etc etc köpta av bankerna? Alla av dessa har ju fått bra betalda jobb av sina uppdragsgivare, bankerna,  efter  avslutad politisk karriär)

—————————-

Har sammanställt en bok som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

http://www.filedropper.com/crash_1

alternativ

http://www107.zippyshare.com/v/hfMdHBPQ/file.html

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Annonser

3 thoughts on “Med ruttnande pengar skulle det inte finnas något skattefusk

 1. Varför inte inse att hela systemet är så korrupt det bara kan bli och att det inte går att fixa inom systemet? Citat från artikeln nedan:

  ”Att den rika makteliten urholkar Sverige på resurser är känt sedan tidigare. Exakt hur mycket de gömmer undan för svenskarna är det däremot få som känner till. Enligt nationalekonomen Daniel Waldenström kan röra sig om så mycket som 1300 miljarder. Vilket kan jämföras med Utgifterna för staten 2016 som beräknas landa på drygt 933,9 miljarder.”
  http://aktuelltfokus.se/den-rika-makteliten-gommer-undan-1300-miljarder-kronor-fran-svenskarna/

 2. Det sjuka är bankerna infört negativ ränta på kontoinnehav. Nordea kör det mot t.ex kommuner.

  Detta är sjukt ur massa perspektiv.

  1) Banken ger sig själv en skuldavskrivning då kundkontona är bankens skuld till kunden.

  2) genom vi använder bankernas skulder som betalmedel istället för kronor vid betalningar minskar banken penningmängden i samhället – dvs det blir en åtstramning.

  3) När banken skapar det sk ”lånet” till kontokunden sätts kontokunden i skuld till banken. Men ”låntagaren” skuld till banken kvarstår (hur nu banken kan ”låna ut” till kontot som bara kan innehålla vad banken lånat av kontokunden)

  Mao bankerna minskar den cirkulerande penningmängden men kan inte ersätta den då folk, företag, stat och kommuner fortfarande är skuldsatta upp över öronen med bankernas påhitt och inte kan ”låna” mer av banken. Samtidigt ger, som sagt, bankerna sig själva skuldavskrivningar genom att ha negativa räntor.

  Den sk Bail in som bankerna ska få för att rädda dem innebär samma sak. Bankernas skulder till kontokunderna skrivs ned medan allas påhittade skulder till bankerna kvarstår.

  Staten ska ge ut ruttnande pengar (negativ ränta) – när bankerna gör samma sak blir det bara än värre och än sjukare.

  Om Vänstern får upp ögonen för hur sjukt penningsystemet är så kommer de kunna få hur många röster som helst.

 3. Vänstern i Sverige med V i spetsen samt vissa vänster (skribenter och analytiker) är alla köpt och/eller kontrollerad opposition. Jag har försökt föra denna debatt med flera inom vänstern men ingen av dem svarar. De är ingen vänster de är alla korrumperade småborgare med en annan kontrollerad skribent och vetenskapsman nämligen Marx som husfader. Nej vi måste helt frångå hö-vä skalan i politiken och debattera detta med alla som vill se förändring av finanssystemet. Det kanske tar 100 år men bollen är satt i rullning och det kan ta fortare än 100 år?

Kommentarer inaktiverade.