Varför ska vi fortsätta låtsas att bankernas skulder är pengar?

text5543

Banksystemet är på vippen att falla men politikerna låtsas inget se. Eller snarare –  flesta politiker förstår nog inte och är röstboskap åt partitoppen. Partitoppen i sin tur, i den mån de förstår hur systemet är uppbyggt, är köpta av bankirerna (såsom Reinfeldt, Anders Borg, Sundström, Östros etc etc som alla fick högavlönade jobb av storbankerna efter avslutat blundande som politiker)

Media blundar också för det faktum att det knappt  finns några pengar och att bankernas verksamhet helt bygger på pyramidspel och bedrägeri.

För det finns nästintill inga pengar i samhället kvar. Det vi tror är pengar på våra kundkonton är egentligen bara bankens skuld på pengar. En skuld på pengar kan aldrig vara pengar.

Alla vet att bankerna inte kommer kunna betala sina skulder till kontokunderna vid en bankrusning. 2% av den sk ”penningmängden” består av pengar i form av sedlar och mynt  – 98% av ”penningmängden” består av bankernas skulder på sedlar och mynt. De flesta sedlar och mynt ligger redan i folks plånböcker och ytterst lite ligger i bankomaterna. Alla vet att om inte låtsasleken att bankernas skulder är pengar fortsätter så kommer folk springa till bankomaterna som kommer stängas illa kvickt. Alla vet men vi låtsas vidare.

Ändå låtsas vi att bankernas skulder är pengar. Vi låtsas t.o.m att bankerna är företag – vilka riktiga företag kan hitta på sina egna skulder som de dessutom påstår sig kunna ”låna ut” såsom bankerna gör till kundkonton?  Inga riktiga företag kan syssla med sådana bedrägerier!

Alla vet att bankerna inte lånar ut några pengar. Alla vet att bankernas konto bara innehåller bankens skuld till kontokunderna. Alla vet att skulderna till bankerna är fullständiga påhitt. Kanske låtsas vi vidare för det är svårt  att smälta att min sk ”rikedom” på kontot bara är bankens skuld och inget annat. Kanske en tanke då och då ploppar upp att det kanske inte är så smart att spara på någon annans skuld och inbilla sig vara rik – men vi låtsas ändå.

Vi skulle aldrig spara på panka Nisses skulder och inbilla oss att vi är rika. Men vi sparar på panka bankers skulder och inbillar oss att vi är rika. Vi betalar t.o.m varandra med de panka bankernas skulder genom att vi byter bankskulder med varandra mellan våra kontot och låtsas att vi betalar varandra med pengar.

Om vi visste att Nisse aldrig betalar sina skulder skulle vi aldrig acceptera att bli betald med Nisses skulder. Säg att Nisse är skyldig dig 50kr och du går till puben och vill köpa en öl och pubägaren känner både dig och Nisse. Du kan då eventuellt betala med Nisses skuld om pubägaren vet att Nisse kommer in senare och betalar av skulden. Men om pubägaren vet att Nisse är pank och aldrig betalar sina skulder kommer du inte kunna betala med Nisse skuld då pubägaren kommer vägra överta din fordran på Nisse.

Ovan borde gälla även bankerna – varför ska vi acceptera bankens skuld som betalning när vi vet att bankerna är lika panka som Nisse?  När jag betalar dig genom bankernas kontosystem övertar du min fordran på banken – banken blir skyldig dig pengar istället för mig. Och vi fortsätter låtsasleken att bankernas skulder är pengar fastän vi vet att banken aldrig kommer kunna betala alla sina skulder till kontokunderna. Bankerna kan ju, som sagt, bara betala tillbaka småsummor av vad de är skyldiga kontokunderna vid en bankrusning när många vill ha ut sina pengar från bankomaten.

Bankerna är nu så panka och skuldsatta att låtsasleken snart måste ta slut. Men ingen politiker vågar påpeka det uppenbara – att kejsaren är nästintill helt naken för då välts hela betalsystemet när bankerna sjunker.

Ändå måste vi ta tag i verkligheten förr eller senare om inte trovärdigheten för penningsystemet och betalsystemet helt ska rasa ihop. Det finns bara en väg – nationalisera bankerna och  ha totala skuldavskrivningar samt gör om alla konton så att de kan innehålla pengar. Samtidigt kan man beskatta de som tjänat på detta bedrägeri hårt så att en omfördelning av parasitrovet kan ske.

“Banking is not money lending; to lend, a money lender must have money” – ekonomiprofessor Hyman Minsky

—————————-

Har sammanställt en bok som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

http://www.filedropper.com/crash_1

alternativ

http://www107.zippyshare.com/v/hfMdHBPQ/file.html

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Annonser

2 thoughts on “Varför ska vi fortsätta låtsas att bankernas skulder är pengar?

 1. Jag har löst problemet åt dig: Gå samman med andra upplysta svenska medborgare oavsett etniskt ursprung, och bilda en milis, Kalla er ”Kristna muslimska nationalsocialistiska alliansen” eller något i den andan.
  Iklä er uniformer i sorgens färg och marshera på gatorna med Sveriges flagga och ropa slagord.
  -Måttet är rågat bankreform NU!
  -Sverig ut ur EU NU!
  -Strypkoppel på våra politiker NU!
  -Representativa demokratin är död, direktdemokrati NU!
  -Medborgar makt!
  -Krossa mediakonglomeraten NU!
  Svär en högtidlig ed om att kasta bort livet som om vore det skräp för våra barns framtid, för fosterlandet.
  Hylla kungafamiljen, fanan och nationen.
  Inrätta en folkdomstol, där folket kan fälla korrupta befattningshavare.

  Därefter ställer man ultimatum i det svenska folkets namn: Vi vägrar acceptera att makten över Sverige har givits bort av korrupta politiker, och vi vägrar acceptera att våra barn görs till skuldslavar.
  Över våra döda kroppar, korrumperade jävla politiker jävel.

  Då svarar politikern: Ni talar inte alls för folket, folket talar genom folkomröstningar, vi måste naturligtvis ha folkomröstning. (Här blir den judiska eliten, riktigt pissed, därför att de vill förbjuda folkomröstningar)
  http://blueshift.nu/bonnier-krigsforklaring-mot-sverige-vill-forbjuda-folkomrostningar/
  Folkomröstning om utträde ur EU, sabbar helt deras religion som säger att Messias ska leda en världsregering från Jerusalem.

  Visste du förresten att Judendomen är den enda religionen som förbjuder barmhärtighet emot utomstående förutom möjligtvis satanismen.
  https://direktdemokratihalmstad.wordpress.com/category/compilation_judaic_crimes_against_humanity/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s