Sluta använd bankernas lögn om Fractional Reserve Banking

Fractional Reserve Banking är ett begrepp som bankerna använder sig av för att dölja att de hittar på fiktiva insättningar. Man bör undvika det begreppet så mycket som möjligt om man vill förstå bankernas bedrägeri från grunden. Jag skriver nedan med röd text då det är totalt onödigt att lära sig och helt bygger på lögner, så ögna bara igenom det och slösa inte tid och kraft på att förstå vad lögnen går ut på –  läs det som kommer efter istället.

Fractional Reserve banking går ut på att någon gör en insättning till banken på säg 100 000 kronor i sedlar. Banken tar 10 000 kronor av dessa och stoppar i reserv i kassavalvet. De återstående 90 000 kronorna lånar banken ut till någon. Dessa 90 000 kronor i sedlar cirkulerar i samhället till dess att någon annan får tag i dem och sätter in dem i banken. Banken tar då 10% av de 90 000 kronorna, dvs 9 000 kronor, och stoppar i reserv samt lånar ut de återstående 81 000 kronorna. Osv osv osv osv i en fallande geometrisk serie.

Ovan är en fullständig överkomplicerad saga. Detta då:

Banken lånar inte ut sedlar – banken ”lånar ut” till kontot och kontot kan inte innehålla några kronor – kontot kan bara innehålla bankens skuld till kontokunden.

Vad banken håller i reserv i form av kronor eller andra tillgångar är totalt irrelevant då det inte är vad banken ”lånar ut” – det är vad banken behåller.

Det banken gör är att den hittar på fiktiva insättningar, precis såsom ekonomiprofessor Rickard Werner påpekar i videon nedan.

För att illustrera vad en äkta insättning är:

Säg att du hittar 100 000 kronor i sedlar hos din avlidne moster. Du går in till banken  och gör en insättning. Banken tar emot sedlarna och stoppar dem i kassavalvet (de blir en tillgång för banken då banken nu har tillgång till dem) samtidigt som banken skriver upp sin skuld till dig på ditt konto.

För att illustrera hur bankerna hittar på fiktiva insättningar:

Banken låtsas att du hittar 100 000 kronor i sedlar hos din avlidne moster. Banken hittar på att du går in till banken och gör en insättning av dessa fiktiva sedlar. Banken tar emot de icke existerande sedlarna och ”stoppar dem” i kassavalvet (du skriver på en ”lånehandling” som blir en tillgång för banken istället för sedlarna som ju inte existerar) samtidigt som banken skriver upp sin skuld till dig på ditt konto.

Bankpersonalen ljuger (troligen helt omedvetet) kunden rakt upp i ansiktet när hen säger:

-”Den miljon kronor du lånat finns nu överför till ditt konto”

Denna mening innehåller minst tre lögner, detta då:

  1. Ditt konto kan inte innehålla kronor överhuvudtaget – ditt konto kan bara innehålla bankens skuld till dig.
  2. Banken har inget lånat ut överhuvudtaget
  3. Kontoinnehållet har inte ”överförts” – banken hittade på en fiktiv insättning (se ovan) – dvs hittade på kontoinnehållet vid det lika fiktiva ”lånetillfället”

Trots att FRB är en total lögn är det denna lögn som 99% av alla läroböcker som ekonomer läser lär ut (det är därför nästintill omöjligt att få en hjärntvättad ekonom att förstå penningsystemet). Jag vet inte hur många gånger jag tjatat detta men ändå ser jag penningreformister hänvisa till begreppet FRB. Det är dags att alla synar bluffen nu.

 

“Banking is not money lending; to lend, a money lender must have money” – ekonomiprofessor Hyman Minsky

—————————-

Har sammanställt en bok som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

http://www.filedropper.com/crash_1

alternativ

http://www107.zippyshare.com/v/hfMdHBPQ/file.html

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s