Varför öppnar inte Kommuninvest egna konton åt kommunerna och skapar egna betaltjänster?

Kommuninvest är en bank som ska hjälpa till att finansiera kommunernas verksamhet. Kommuner ”lånar” av privata banker genom Kommuninvest men Kommuninvest kan inte själva ”kredit”expandera (där ordet ”kredit” är den banklögn den är). Liksom den statliga banken SBAB har Kommuninvest riksbankskonton men kan inte den heller sköta betalningar själva då varken SBAB eller Kommuninvest är med i RIX där endast de 5 storbankerna ingår (här är en beskrivning på hur kommuner som har betalkonton på de fem storbankerna ska kunna betala in på Kommuninvests riksbankskonto)

Varför ser inte Kommuninvest till att öppna kundkonton till kommunerna och koppla betaltjänster till dessa? Enkelt att förklara! De fem storbankerna skulle dräneras om kommunerna flyttade sina konton till Kommuninvest. Det skulle bli en digital bankrusning mot  de fem storbankernas såsom bilden nedan visar.

text7942

Storbankerna skulle mao ord gå i konkurs med en gång om Kommuninvest gjorde såsom på bilden.

Dessutom skulle kommunerna kunna låna av Kommuninvest och inte behöva betala tillbaka de påhittade skulderna till sig själva (då Kommuninvest ägs av kommunerna) och skatten för kommuninnevånarna skulle kunna sänkas rejält. Kommuninvest skulle bara kunna hitta på nytt kontopåhitt vartefter det behövdes (enligt Basel 3 behöver inte en bank hålla en krona för att hitta på hur mycket kontopåhitt som helst till en kommun).

Ovan skulle som sagt sätta bankerna i konkurs och bankerna skulle inte längre kunna suga ut kommunerna. Så därför finns en lag, Maastricht artikel 104(1), som förbjuder stat och kommuner att finansiera sig själva – de måste ”låna” kontopåhitt av de privata bankerna istället.

Samma sak som bilden ovan skulle hända om SBAB såg till att koppla betaltjänster till sina kundkonton. Det var därför som SBAB:s fd vd  fick sparken när han försökte:

SBAB-vd får sparken

Citat:

”SBAB har inlett en utveckling från renodlat bolåneinstitut till att erbjuda sparande, betaltjänster och lönekonto.”

Sen fick han som sagt sparken och det hela la på is.

Man kan förstå att de parasiterande storbankerna fick kalla fötter när Kommuninvest skapades och inte ville att det skulle skapas:

 

—————————-

Har sammanställt en bok som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

http://www.filedropper.com/crash_1

alternativ

http://www107.zippyshare.com/v/hfMdHBPQ/file.html

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Annonser

3 thoughts on “Varför öppnar inte Kommuninvest egna konton åt kommunerna och skapar egna betaltjänster?

  1. Nu är det nått på gång i parasit-gänget! Har inte gjort någon analys av denna nya trend hos asen, men en intressant detalj i texten som avslöjar dom och bankers penningskapande(eller kredit egentligen, som slavarna sedan får träla för att omvandla till pengar + RÄNTA) ifrån tomma intet, är denna passus -”
    A central bank issued ‘bitcoin’ would help policy makers control the amount of money in the economy which is not possible at the moment as commercial banks create money by using deposits as loans thus increasing the money supply.”

    https://www.rt.com/business/352280-england-cb-bitcoins-issue/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s