Bank of England har tankar på att låta alla få ha pengar på centralbankskonton

Förord:

Jag hoppas den dag kommer när folk ser det helt absurda i att staten, i form av Riksbanken, ser det som sin uppgift att upprätthålla och skydda en storbankskartells oligopol på betalsystemet genom kontona. Än mer sjukt att staten ser det som sin uppgift att hjälpa denna kartell att maximera skuldslaveriet åt kartellen genom att låta kartellen ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton och på så sätt sätta allt i skuld.

Fredrick Soddy var nobelpristagaren i kemi (och inte låtsasnobelpristagare i ekonomi) och studerade penningsystemet och hade helt rätt i att enda alternativet är att skapa ett ärligt penningsystem:

“There is nothing left now for us but to get ever deeper and deeper into debt to the banking system in order to provide the increasing amounts of money the nation requires for its expansion and growth.
An honest money system is the only alternative.”

Han skrev också:

”What is banking?…The most dangerous as it is the most ridiculous form of universal tyranny the World was ever called upon to destroy.”

Det här är enkelt men de använder komplexitetstricket i form av en verbal Rube Goldberg-maskin för att dölja kartellens parasitism där nästan allt svammel skulle kunnas skäras bort med Ockhams rakkniv.

 

——————-

Bank of England har ett förslag i en rapport på att låta Bank of England skapa pund istället för att, som nu, låta bankerna hitta på och ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton som surrogat för Pund.

Tänker inte dra igenom hela rapporten som, som alltid när bankirer svamlar, innehåller allt för många ord. Tar istället bara en mening som visar att Bank of England mycket väl är medveten om att hela det parasiterande banksystemet skulle rasa om de tvingades betala sina skulder till kontokunderna (dvs vid en digital bankrusning) Jag ska enkelt illustrera detta men använder kronor istället.

I rapporten skriver BoE:

”making central bank money widely available could have an impact on deposits held at commercial banks and a knock-on effect on the banking system

 

För att förstå detta måste vi förstå att det enda som en bank håller på ditt konto är bankens skuld till dig på kronor (banken kan betala sin skuld genom att du gör t.ex bankomatuttag). Vi batalar mao med bankernas skulder genom det nuvarande banksystemet – inte kronor.

Kronor (dvs centralbankspengar) existerar i två former:

 1. Fysiska sedlar och mynt
 2. Digitala kronor på centralbankskontona.

Det gröna på nedan bild är kronor (dvs centralbankspengar.på centralbankskontona)  Det röda är bankernas skulder till kontoinnehavare på kronor.Som visas av bilden betalar vi INTE varandra med kronor genom bankernas kontosystem. Storbankerna har ett totalt oligopol på centralbankskontona inom betalsystemet så inga andra kan komma åt dem – än mindre betala med dem.

path4490

Det BoE menar är att det skulle bli en digital bankrusning om alla kunde hålla kronor och betala från centralbankskontona. Nedan bilder försöker illustrera detta.

 1. Säg att alla kan ha ett riksbankskonto där vi håller kronor i digital form. Säg att du öppnar ett konto hos riksbanken:

1

2) Nordea har en skuld på 10 00 kronor till dig som står skrivet på ditt konto hos Nordea. Du ber Nordea betala sina skulder. Nordea måste betala med kronor från sitt riksbankskonto till ditt.

2

3) Nordea stryker då sin skuld till dig och du har 10 000 kronor på ditt konto hos riksbanken.

3

 

Säg att många ber sina banker betala sina skulder på ovan sätt. Bankernas kommer då snabbt att tömmas på kronor då den sk ”penningmängden” bara består av 2% kronor och till 98% av bankskulder till kontoinnehavare. Det kommer mao bli en digital bankrusning istället för den vanliga genom bankomater.

Bankerna kommer mao kollapsa med en gång under tyngden av sitt skuldberg till kontokunderna. Det är detta BoE menar när de skriver:

”making central bank money widely available could have an impact on deposits held at commercial banks and a knock-on effect on the banking system
Det rätta är att nationalisera bankerna, ha totala skuldavskrivningar och se till att alla konton bara kan innehålla kronor och att bankernas skulder (ditt och mitt kontoinnehav) inte får räkna som pengar i penningmängden. Som nedan bild visar:
2

—————————-

Har sammanställt en bok som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

http://www.filedropper.com/crash_1

alternativ

http://www107.zippyshare.com/v/hfMdHBPQ/file.html

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

 

Annonser

4 thoughts on “Bank of England har tankar på att låta alla få ha pengar på centralbankskonton

 1. Lincoln, jag har läst de första 13 adorna av 50. Tycker följande:
  1. Man talar om QE som ett fungerande instrument som ev ska modifieras
  2. På samma sätt talar man om TBTF (too big to fail)
  3. Svårläst, trots man påpekar att detta inte är avsikten, tycker att man skapar ”smoke and mirrors” för att förvirra folk med komplexitetstricket
  4. Man talar om svårigheten med att förutse krascher, men det är ju superenkelt, statskulder växer exponentiellt, det gör inte industriell output, FIRE (Finance, Insurance, Real Estate) sektorn ska inte räknas in eftersom de är tärande. Likaså växer inte lönerna exponentiellt, mao så kan man tydligt se när krash är på väg. Just dessa argument har ju använts av både Riksbanken och analytiker för att varna för bostadsbubblan.

  • Kom dit ungefär jag med innan jag tröttnade.Det är som om kejsarens skräddare svamlar skit så krångligt som möjligt för att behålla trovärdigheten till att kejsaren har kläder på sig. Som sagt, komplexitetstricket i form av en Rube Goldberg-maskin där nästan allt skulle kunnas skäras ned med Ockhams rakkniv. Det kanske iofs är så illa att ekonomer blivit hjärntvättade till att tro att en maximerad Goldberg-maskin är den optimala mekaniken för att nå ett så extremt enkelt mål mål som att vi ska kunna betala varandra kontovägen utan bankerna som onödiga mellanhänder.

   Japp, det är extremt enkelt att se mekaniken bakom ballongerna och pyramidspelen.

   Lite intressant att de misshandlat språket så till den grad att vård av andra människor, typ på sjukhus, är tärande då den biten inte ingår i ”näringslivet”. Sjukvård är reellt och skapar reella nyttiga tjänster

   Samtidigt påstår parasiterna med uppbackade av hjärntvättade ekonomer att FIRE-sektorn (Finance, Insurance, Real Estate) ingår i näringslivet när den, såsom du helt riktigt påpekar, endast är tärande och inget av värde producerar överhuvudtaget.

   Ska försöka plåga mig igenom svamlet i rapporten en dag. Tack för konstruktiva tankar!

   • Jag hoppas den dag kommer när folk ser det helt absurda i att staten, i form av Riksbanken, ser det som sin uppgift att upprätthålla och skydda en storbankskartells oligopol på betalsystemet genom kontona. Än mer sjukt att staten ser det som sin uppgift att hjälpa denna kartell att maximera skuldslaveriet åt kartellen genom att låta kartellen ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton och på så sätt sätta allt i skuld.

    Fredrick Soddy var nobelpristagaren i kemi (och inte låtsasnobelpristagare i ekonomi) och studerade penningsystemet och hade helt rätt i att enda alternativet är att skapa ett ärligt penningsystem:

    “There is nothing left now for us but to get ever deeper and deeper into debt to the banking system in order to provide the increasing amounts of money the nation requires for its expansion and growth.
    An honest money system is the only alternative.”

    Han skrev också:

    ”What is banking?…The most dangerous as it is the most ridiculous form of universal tyranny the World was ever called upon to destroy.”

    Det här är enkelt men de använder komplexitetstricket (bra ord du kom på där) i form av en verbal Rube Goldberg-maskin för att dölja kartellens parasitism där nästan allt svammel skulle kunnas skäras bort med Ockhams rakkniv.

 2. För den som inte vet vad en Rube Goldberg-maskin är så är det en maskin som komplicerar en extremt enkel handling (som att jag ska betala dig) till något extremt komplicerat genom att lägga till så många helt onödiga mellanled som möjligt.

  Som nedan där snubben har krånglat till det enormt när han ska öppna dörren. Man kan tänka sig vilket enormt svammel det måste till för att försvara nödvändigheten i dessa mellanled. Samma sak med bankerna som agerar totalt onödiga mellanhänder i betalsystemet – de svamlar av helvete för att motivera sin parasitära existens.

Kommentarer inaktiverade.