Vid nästa bankkrasch kommer bankerna roffa åt sig allt

Den som läste mitt föregående inlägg där jag diskuterade med Isak Betsimon, som jobbar på Finansinspektionen, vet att ekonomer är programmerade till att ljuga. Kanske ekonomer inte ljuger medvetet – kanske är de bara hjärntvättade av sin ”utbildning” i ”junk economics” (som ekonomiprofessor Michael Hudson kallar den ekonomi som lärs ut av universiteten, se videon nedan) . Men oavsett om de är medvetna om vad de säger eller ej så ljuger de.

Grundlögnen är att banker sysslar med in och utlåning. Det är en lögn då bankerna i verkligheten hittat på fiktiva insättningar (dvs varken lånat in eller ut något). Banken hittar på kontoinnehavet vid det likaså påhittade lånetillfället  – det bankerna sysslar med är mao bara grundat på lögn och bedrägeri.

Kraschen för detta bedrägeri som mest kan liknas vid ett pyramidspel kommer oundvikligen komma förr eller senare, något som t.ex fd chefen för Bank of England, Mervyn King, påpekat. Men det kommer ske på bankernas villkor – deras rätt att parasitera är oinskränkt.

Bankerna kommer se till att bankerna får skuldavskrivningar genom att kundernas fordringar skrivs ned (kunders kontoinnehav kommer raderas). Det i sin tur kommer innebära att den cirkulerande ”penningmängden” minskar vilket gör att det blir svårare för folk att få tag i betalmedel för att betala av de påhittade skulderna till bankerna, Detta i sin tur kommer leda till att folk kommer få lämna över sin egendom till bankerna då bankerna sitter på panten, t.ex huset. Det var det som hände i t.ex Spanien.. Mao bankerna kommer roffa åt sig allt av den reella ekonomin.

Att bankernas skulder (ditt och mitt kontoinnehav) räknas in i penningmängden är  ett bedrägeri. I princip är precis allt bankerna sysslar med baserat på lögner och bedrägeri.

Ekonomiprofessor Michael Hudson berättare nedan hur dessa finansiella parasiter  håller på att suga ut den reella ekonomin. Det här borde alla lyssna på. Arbetslösa, sjuka, handikappade, pensionärer och fattiga är de betalar för dessa parasiters utsugning. Fast finansparasiterna vänder ut och in på vem som parasiterar och försöker ställa pensionärer, invandrare, sjuka, handikappade etc mot varandra. Hudson tar upp hur parasiten tagit över våra hjärnor genom kontrollen över ”utbildningen” av ekonomer, media och kulturen hjärntvättat oss till att tro att parasiten är en del av den riktiga ekonomin.

Som Hudson påpekar har finansparasiterna infört ett feodalt system med skuldslavar.

Enda sättet att lösa det här är att stoppa bankernas parasitism , förstaliga bankerna och ha skuldavskrivningar (sedan ska parasiterna skattas hårt som fan enligt mig).

Man kan undra var den vänster finns som fattade vad Bertolt Brecht sa :

“What is the robbing of a bank compared to the founding of a bank?”

 

—————————-

Har sammanställt en bok som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

http://www.filedropper.com/crash_1

alternativ

http://www107.zippyshare.com/v/hfMdHBPQ/file.html

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

 

3 thoughts on “Vid nästa bankkrasch kommer bankerna roffa åt sig allt

    • Tja, det är många intellektuella som gör liknande formuleringar. Lyssna på Steven Keen, Richard Werner, Ellen Hodgson, David Graeber, Naomi Klein eller Jaromir Benes och Michael Kumhof från IMF ( ja faktiskt), Noam Chomsky etc….. de flesta fäktar bort dom som kommunister eller socialister. Tror att de är mera realister än något annat.

Kommentarer inaktiverade.