Borde bankerna tvingas sluta ljuga när de påstår sig låna ut kronor till kundkonton?

Tycker du att bankerna ska sluta ljuga när de lånar ut till konton? För nedan är en fullkomlig lögn från bankens sida:

– ”Den miljon kronor som du lånat har överförts till ditt konto”

Ska bankerna få fortsätta ljuga eller tycker du bankerna ska tvingas säga sanningen när de påstår sig ”låna ut”? Ska banken tvingas säga som det är:

-”Banken lånar inte ut kronor men du kan få ”låna” en miljon av bankens skulder till ditt konto som vi kan hitta på åt dig”

?

Och den viktigaste  frågan sist  – borde bankerna ställas inför rätta för att de påstår sig låna ut kronor till kundkonton?

—————————-

Har sammanställt en bok som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

http://www.filedropper.com/crash_1

alternativ

http://www107.zippyshare.com/v/hfMdHBPQ/file.html

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Annonser

2 thoughts on “Borde bankerna tvingas sluta ljuga när de påstår sig låna ut kronor till kundkonton?

 1. Jag förstår inte varför du säger att bankerna ”lånar” ut sina skulder?
  Dom pengar du får tillgängliga på ditt konto vid ett lån från en bank är ju i princip helt och hållet luftpengar eftersom banker får ”låna ut” så mycket mer än dem har täckning för.
  Varför komplicera det med att säga att banken lånar ut sina skulder? Dessa pengar fanns inte innan ditt lån skapades. Vem skulle banken vara skyldig dessa pengar som inte fanns?
  Sen håller jag till 100% med om att detta system måste avskaffas nu. Det som behövs är bankdelning och att Riksbanken tar hand om all lånehantering för tex bostäder osv.

  • Vad är komplicerat med att kolla på vad kundkontot är enligt bankens egna balansräkning? Kundens konto är bankens SKULD på kronor – inget annat. Mao det enda banken kan ”låna ut” till kundkontot är bankens egna skuld. Att banken hittar på sin egen skuld vid det likaså påhittade ”lånetillfället” är vi helt överens om.

   Du komplicera saker genom att du inte kan skilja på pengar, dvs kronor, och betalmedel.

   Va fan som helst kan fungera som betalmedel – du kan betala din skuld med din bil om du saknar pengar – men jag tror knappast att du hävdar att din bil ÄR pengar bara för att din polare accepterar den som betalning.

   Man kan även betala med en skuld (vilket som sagt vi gör när vi bollar bankernas skulder mellan våra konton) men en skuld kan aldrig vara pengar. För att illustrera att man kan betala med en skuld:

   Säg att jag är skyldig dig 50kr. Då kan du köpa en öl på Puben om krogägaren går med på det, allt du behöver säga är:

   -”Micke är skyldig mig 50kr, kan han betala senare?”

   Varvid du får en öl. Min skuld har då fungerat som betalmedel men du kan omöjligt hävda att du betalat med pengar.

   Ovan har pubägaren ökat sitt innehav av mina skulder (IOU) – han har ju inte ökat sitt innehav av pengar. Samma sak gäller ditt konto hos banken – du får ett större innehav av bankens skulder på ditt konto -du får INTE mer pengar dvs kronor, på kontot.

   “Banking is not money lending; to lend, a money lender must have money” – ekonomiprofessor Hyman Minsky

Kommentarer inaktiverade.