Ett skäl till för västs finansmaffia att hata Putin genom sin köpta media

Putin har tydligen lagt ett förslag om att staten ska skapa pengar och att för att få igång ekonomin – vilket är ett bakslag för den den neoliberala (läs neofeodala) parasitära bankmaffian då den vill ha ensamrätt på att skapa betalmedlet genom att ”låna ut” rena påhitt. William Engdahl (som jag inte håller med om i allt men nedan är bra) skriver:

With very little fanfare, Russian press a few days ago carried a note that could have a most profound positive significance for the future of the Russian domestic economy. The online Russian blog, Katheon, carried the following short notice: “Russian President Vladimir Putin instructed (the Stolypin economist group–w.e.) to finalize the report of the Stolypin Club and on its basis to prepare a new program of economic development, alternative to Kudrin’s economic plan. The program itself should be given to the Bureau of Economic Council in the IV quarter of 2016.”

In their comment, Katheon notes the major significance of the decision to drop the clearly destructive neo-liberal or free market approach of former Finance Minister Alexei Kudrin: “The Stolypin club report advises to increase the investment, pumping up the economy with money from the state budget and by the issue of the Bank of Russia. In turn, the concept of the Center for Strategic Research (Alexei Kudrin) suggested that investments should be private and the state is to ensure macroeconomic stability, low inflation, reduced budget deficit.”

Notera uttrycket ”pumping up the economy with money from the state budget and by the issue of the Bank of Russia”. Centralbanken i Ryssland ska mao skapa pengarna för att få igång ekonomin.

Som jag skrivit ett otal gånger är det enligt Maastricht artikel 104(1) (samt Lissanonavtalet) förbjudet för centralbanken (Riksbanken i Sverige) i EU att skapa pengar för att finansiera statlig verksamhet.Staten är tvungen att ”låna” fullständiga påhitt från bankerna och sätta sig i lika påhittad skuld till banksystemet. Som jag skrivit tidigare har inte staten och kommuner ens egna konton som det går att betala med – betalningssystemet genom konton kontrolleras helt av de fem stora bankerna (läs t.ex mitt inlägg:  Varför öppnar inte Kommuninvest egna konton åt kommunerna och skapar egna betaltjänster?)

Putin kommer givetvis utmålas som en diktator av västs finansdiktatur genom den media som finansdiktaturen äger. Staten ska inte få skapa pengar enligt finansmaffian- enbart finansparasiter ska kunna sätta allt i skuld med ingenting.  Man blir kallad diktator om man bryter mot den ekvation som finansdiktaturen formulerat som demokrati som Tolkien så enkelt och koncist beskrev med orden:

“”The true equation is ”democracy” = government by world financiers.””

—————————-

Har sammanställt en bok som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

http://www.filedropper.com/crash_1

alternativ

http://www107.zippyshare.com/v/hfMdHBPQ/file.html

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Annonser

3 thoughts on “Ett skäl till för västs finansmaffia att hata Putin genom sin köpta media

 1. Michael, du informerar väldigt pedagogiskt, men sen då?
  Var är dina uppmaningar till demonstrationer, andra aktioner?
  Så länge folk bara samlar på sig kunskap händer ingenting, här krävs aktiv uppsökande verksamhet, bildande av föreningar etc.

  Jag har i alla fall tagit megafonen i sommar och gått ut på stan och pratat bankerna, använt mig av information som du gjort begriplig, men vad i helvete gör alla andra som läser din blogg?

  Hur många av oss drar sitt strå till stacken för att få till stånd en förändring? Sur och förbannad på mina upplysta medmänniskor!
  /Lasse

  • Håller med, det är svårt att få människor att komma ur bubblan. Jag tror att fler kommer vakna när bostadsbubblan spricker. Jag kan ha viss förståelse för att skuldslavarna tror sig vara rika de de tror att det alltid kommer vara någon som är villig att sätta sig i än större skuldslaveri till bankerna när de säljer. Den absolut största delen av den sk ”penningmängden” består av att bankerna ”lånat ut” bankernas egna påhittade skulder vid ”bostadsköp”. Det är mao ett pyramidspel av gigantiska mått och media, politiker, riksbankens etc gör sitt bästa för att hålla pyramidspelet uppe åt sina uppdragsgivare – bankerna.

   Kanske spricker det nu. Enligt Booli har priserna på villor sjunkit med 19% sedan amorteringskravet infördes bara under Juli. Kanske kommer folk inse att de miljoner de trodd sig tjäna vid en framtida försäljning bara var en del av bankernas parasitism. Men media, politikerna och Riksbanken kommer i skademinimerande syfte lägga skulden på deltagarna i pyramidspelet och skydda bankerna som anordnat det. Fast vem fan tror längre på media, politikerna och Riksbanken?

   Så kanske folk vaknar upp och inser bedrägeriet och sitt eget skuldslaveri åt parasiten i samhället – bankerna.

   Skrev ihop en lista som finns i marginalen på höger sida:
   Framtidens motstånd, framtidens demonstrationer

   Kanske ska försöka föreläsa lite i höst om någon är intresserad.

  • I en så pass krånglig fråga som ekonomi är det nog nästan omöjligt att få till en folklig resning. Normala människor vågar inte debattera ämnet då man måste läsa riktiga böcker för att veta vad man talar om. Och öppnar man käften i media om detta så kommer media kasta fram en ”riktig ekonom” som tuggar på med massa bankspråk. Och det vill ingen normal lyssna på …

   Så länge folk kan leva bingolottoliv så kommer dom göra det, för man kan alltid skylla ifrån sig på ”politikerna” om landet går snett. Du kan nog stå och gapa med megafon i örat på dom hela dagen utan effekt! Se bara på invandringen som nästan ingen vill ha i de volymer som kommit de senaste 40 åren. Det har helt enkelt varit för obekvämt att tala om. Det är först nu när vi ha internet (som informerar) och kommit till en situation där invandringen är så extrem att den hotar landets fortlevnad som folk försiktigt börjar yppa sitt missnöje offentligt. Deras bingolottotillvaro är hotad!

   Men man behöver inte omvända alla:

   Jag tror faktiskt det bästa man kan göra är vad denna blog gör, nämligen att lugnt och sansat informera om hur det faktiskt ligger till. Eller har jag fel? Hur gick det på torgen med megafonen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s