Man betalar inte med pengar när man idkar byteshandel med guld eller silver.

Jag har inget emot byteshandel, varken med guld eller silver (eller vad man nu vill byta med)  men det blir svårt att idka byteshandel med silver eller guld när det blir större volymer samt om de ska transporteras. Det är minst sagt opraktiskt att slicka frimärken på en massa silver-femkronor och skicka dem med posten om man köper något genom t.ex internet.

Alternativet 1 blir då att

Banker tar emot insättningar av silver/guld och skriver ut skuldsedlar på silver/guld i form av kontoinnehav och folk använder kontoinnehavet som betalmedel ISTÄLLET för silver/guld. Det blir mao en slags byteshandel by proxy där banken håller i guldet/silvret samtidigt som bankerna sköter clearingen emellan varandra i en central hub, dvs en bankkartell, dvs en centralbank.där guldet/silvret hålls separerat i olika valv och där bankerna flyttar guld/silver mellan valven när ckearingen är klar för dagen (jag går mer in på clearingenunder guldmyntfot  här: Guld är inte pengar – massa illustrationer för at det ska bli glasklart)

Och precis såsom nu kommer ingen kunna hålla koll på om banken verkligen håller silver/guld i kassavalven (idag håller ju bankerna inga kronor i kassavalven – det visar sig ju vid en bankrusning – Fan! Bankerna har ju inte ens knappt några kassavalv kvar). Det kommer mao bli fritt fram för bankerna att ”låna ut” påhittade digitala skuldsedlar på guld/silver och sätta allt och alla i skuld med dessa.

Det andra alternativet är att:

Staten skapar fiat-pengar, dvs kronor, som genom lag ska betraktas som pengar i två former:

a) Fysiska sedlar (och eventuellt  mynt)
b) Kronor på Riksbankskontona och alla kan ha konto på Riksbanken

Staten skapar dessa kronor för att finansiera det allmänna och spendera ut dem i cirkulation utan att skuldsätta någon. Banker kan ta emot insatta kronor och låna ut dessa då de också bara kan ha konton på Riksbanken (bankerna ska mao tas ifrån rätten att hålla kontosystem utanför kronkontosystemet på Riksbankskontona).

Bankerna skulle då syssla med vad ljuger om att de gör idag. Idag ljuger bankpersonalen (troligen helt omedvetet) när de säger:

-”De 2 miljoner kronorna som du lånat för att köpa ditt hus har överförts till ditt konto”

För ovan uttalande innehåller minst tre lögner:

Lögn 1: Ditt konto kan inte innehålla kronor överhuvudtaget. Ditt konto är bara en notering över hur mycket banken är skyldig dig.

Lögn 2: Banken har inget lånat ut alls.

Lögn 3: Kontoinnehållet överfördes inte från något annat konto – banken hittade på kontoinnehavet vid det likaså påhittade ”lånetillfället”.

Banken har mao inte gjort det som de ljuger om att de gör – tagit emot insatta kronor som de lånat ut.

Om alla konton är Riksbankskonton skulle däremot lögnerna ovan förvandlas till sanningar. Dvs när bankpersonalen säger:

-”De 2 miljoner kronorna som du lånat för att köpa ditt hus har överförts till ditt konto”

skulle alla tre lögnerna ovan försvinna, detta då:

1) Ditt konto på Riksbanken skulle innehålla kronor
2) Banken skulle ha lånat ut kronor som den först lånat in
3) Kontoinnehållet, dvs kronorna, skulle ha överförts från bankens Riksbankskonto till ditt Riksbankskonto

Så frågan är om vi ska tillåta bankerna ljuga även i framtiden och tillåta dem sätta allt i skuld genom att de ”lånar ut” sina egna skuldsedlar (i digital form till ditt konto).

Så för att sammanfatta:

För mig är det uppenbart att det spelar ingen roll vilken bas man använder – fiat (dvs kronor) eller silver/guld – det är bankernas möjlighet att hitta på skuldsedlar som de ”lånar ut” som måste tas ifrån dem. Med en silver/guld-bas måste bankerna skapa skuldsedlar på guld/silver då det är det enda ”praktiska” sättet (som är extremt opraktiskt som visats ovan) – dvs bankerna får fortsätta sitt bedrägeri.

Med en ren fiatbas där alla kan hålla kronor på Riksbankskonton tvingas bankerna  syssla med vad de ljuger om att de sysslar med idag – låna ut insatta kronor. Dessutom skulle de de fem storbankernas kartell som kontrollerar Riksbankskontona och därmed betalsystemet idag brytas upp och alla banker skulle konkurrera på samma villkor.

Dessutom skulle vi slippa betala en massa skatt då staten kan spendera ut kronor istället för att, såsom idag, behöva ”låna” fullständiga påhitt från banksystemet (vilket staten och kommunerna enligt lag, Maastricht artikel 104(1) och Lissabonavtalet, är tvungna att göra idag). Vi skulle mao slippa betala av fullständiga påhitt till banksystemet genom skatten ( staten har idag inte ens ett eget konto för skatterna – skattekontona har Wallenberg hand om då de ligger på SEB).

Gjorde två bilder för att illustera ovan:

Bild 1): Det är ingen skillnad mellan ett guldbaserat system och ett kronsystem

text7207

Bild 2) Det reformerade systemet där alla konton innehåller kronor och bankerna har fråntagits sin ”rätt” att hålla konton utanför Riksbankskontona. Bankerna skulle då inte kunna ”låna ut” sina skulder till kunder – bankerna skulle bara kunna låna ut insatta kronor – dvs det skulle göra vad de ljuger om att de gör idag:

2

 

—————————-

Har sammanställt en bok som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

http://www.filedropper.com/crash_1

alternativ

http://www107.zippyshare.com/v/hfMdHBPQ/file.html

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Annonser

2 thoughts on “Man betalar inte med pengar när man idkar byteshandel med guld eller silver.

  1. Pengar måste vara en vara för att fungera som pengar.
    Hittepå-pengar som vi har idag blir alltid en skuld på ekonomin eftersom den inte är efterfrågad/eftertraktad annat än som skuldsedel. detta oavsett vem som ger ut den.
    Ganska enkelt egentligen.

    • Ganska (för att inte säga riktigt) svamligt från dig egentligen. Kronor är inte skuldsedlar sedan guldmyntfoten försvann och byteshandel med guld eller annan vara är och förblir byteshandel oavsett hur mycket svammel man försöker tillföra byteshandeln. Väldigt enkelt egentligen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s