Banker, politiker, ekonomer, media – bevisa att ni inte ljuger

Det finns en extremt förlamande övertro på auktoriteter som källor. Men en auktoritet ska tappa sin auktoritet i samma ögonblick hen har ertappats med att ljuga. Jag tycker det räcker med att bevisa att en part medvetet eller omedvetet ljuger för att misskreditera en källa och den auktoritet som denna källa har.

Detta gäller i synnerhet vad banker påstår sig ”låna ut”. I fallet media, politiker, kvackademia och banker är det extremt lätt att påvisa att de ljuger (medvetet i vissa fall men troligen omedvetet i de flesta fall). Jag tar två exempel som är extremenkla för att påvisa att de ljuger.

Som källa för min argumentering använder jag ett givet axiom och härleder därifrån och visar att vad media, politiker, kvackademia och banker påstår är direkta lögner. Härledningen är mao bara formell logik.

Det givna axiomet är att ett kundkonto enbart kan innehålla en notering av vad banken är skyldig kontokunden. Detta är entydigt enligt bankens egna balansräkning.

BEVIS ETT på att media, politiker, kvackademia och banker ljuger:

Dessa påstår att banken är kreditgivare och kunden är kredittagare av kontoinnehållet. Detta är enkelt att bevisa vara en direkt lögn.

Säg att du hittar en kasse med 10 000kr i sedlar hos din döde moster Agda. Du går in med kassen till banken som tar emot sedlarna och stoppar dem i kassavalvet. På ditt konto skriver banken upp sin skuld till dig – på ditt konto står det mao att banken lånat 10 000 AV DIG!

DU är mao ALLTID kreditgivare av det som står på ditt konto – banken kan ALDRIG vara annat än kredittagare av det som skrivs på ditt konto.

Ovan är ett direkt bevis på att banken ljuger härlett från bankens egna balansräkning.

BEVIS TVÅ på att media, politiker, kvackademia och banker ljuger:

Bankpersonalen ljuger (troligen helt omedvetet) när hen säger:

-”De 2 miljoner kronorna som du lånat för att köpa ditt hus har överförts till ditt konto”

För ovan uttalande innehåller minst tre lögner:

Lögn 1: Ditt konto kan inte innehålla kronor överhuvudtaget. Ditt konto är bara en notering över hur mycket banken är skyldig dig enligt axiomet ovan.

Lögn 2: Banken har inget lånat ut alls.

Lögn 3: Kontoinnehållet överfördes inte från något annat konto – banken hittade på kontoinnehavet vid det likaså påhittade ”lånetillfället”.

Den som vill måste försöka visa motsatsen – dvs att media, politiker, kvackademia och banker talar sanning – detta utgående från axiomet att ett kundkonto enbart kan innehålla en notering på hur mycket banken är skyldig kontokunden, Om inte någon bankkramare lyckas med detta (jag kan inte se hur de skulle kunna göra det) så kan vi mao avfärda ALL media, politiker, kvackademia och banker som källor.

Det är dags att vi släpper vår tilltro till att den alkemi bankirerna svamlar ihop ska vara sann. Vi kan inte förvänta oss att dessa patologiska lögnare ska vara pålitliga källor (alkemi är det ord Bank of Englands fd chef Mervyn King använder för att beskriva bankernas verksamhet).

—————————-

Har sammanställt en bok som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

http://www.filedropper.com/crash_1

alternativ

http://www107.zippyshare.com/v/hfMdHBPQ/file.html

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Annonser

One thought on “Banker, politiker, ekonomer, media – bevisa att ni inte ljuger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s