Vi kan totalt kapa av binnikemasken bankerna i betalsystemet och förenkla betalningar enormt

Det finns gott om bankkramare och ett sätt de ”diskuterar” på är genom att spela korkade. Fick en sådan korkad kommentar på facebook av någon  George som jobbar på bank om att det enda alternativet till dagens system är att stoppa in kronor i form av sedlar och mynt på Shuregardförråd. Mitt svar:

”Varför spelar du korkad, George? Du vet att Riksbankskontona kan innehålla kronor, dvs centralbankspengar. Riksbanken kan ta hand om insatta kronor i fysisk form (sedlar och mynt) och omvandla dem till digitala kronor på riksbankskontona.

Omvandlingen skulle då ske som nedan:

Du lämnar in fysiska kronor till Riksbanken —-> som tar emot dessa och omvandlar dem till digitala kronor på ditt riksbankskontona.

Om du ska betala mig genom kontosystemet skulle nedan enkla överföring ske:

Du skickar digitala kronor från ditt Riksbankskonto till mitt – ingen bank behöver ligga emellan som en binnikemask..

Idag kan du bara hålla bankernas skuld på ditt konto. Vid en kontobetalning sker nedan totalt onödiga mellanled i form av banker som ligger som binnikemaskar i betalströmmen mellan dig och mig om du ska betala mig med kronor genom kontosystemet . INGET annat sätt finns att som du kan betala mig med kronor genom kontosystemet:

Du går till banken och stoppar in 10 000 kronor —-> din bank skriver upp att den är skyldig dig 10 000 kronor på ditt konto —-> du ber din bank överföra ditt kontoinnehav till min bank —–> min bank tar över skulden så att den nu är skyldig mig 10 000 kronor —-> min bank skriver upp att den är skyldig mig 10 000 kronor på mitt konto —–> din bank överför 10 000kronor genom Riksbankskontona för att betala min bank för att den tagit över skulden på 10 000 kr (den sk clearingen genom RIX) —–> jag går till bankomaten och tar ut 10 000 kronor (fast det får jag inte då bankomaterna inte tillåter det beloppet så jag får göra det under flera dagar) ——-> Jag får 10 000 kronor i handen ——>banken skriver av sin skuld till mig, dvs mitt konto minskar med 10 000

Du är inte så korkad att du inte ser redundansen i ovan. Svamlet om att det enda alternativet till ovan är Shuregard är precis så spelat korkat som det låter. Betalningssystemet ska vara en allmän nyttighet som Riksbankens ska ha hand om och sköta som en samhällstjänst. Redundansen i ovan kan då reduceras ned till:

Jag betalar dig 10 000 KRONOR från mitt riksbankskonto till ditt riksbankskonto

Alla mellanled i form av bankbinnikemaskar kan mao helt kapas bort.. De ”tjänster”  som bankerna, såsom binnikemaskar, tillhandahåller kan mao helt rationaliseras bort”

—————————-

Har sammanställt en bok som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

http://www.filedropper.com/crash_1

alternativ

http://www107.zippyshare.com/v/hfMdHBPQ/file.html

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Annonser

One thought on “Vi kan totalt kapa av binnikemasken bankerna i betalsystemet och förenkla betalningar enormt

  1. När demokratin även omfattar våra betalmedel har bankerna inte längre rätt att ta betalt. Bara för att låna ut våra egna pengar. Idag skulle Riksbanken med lätthet kunna öppna personliga riksbankkonton istället. Det skulle ge ekonomin en boost och bankerna mer fokuserade på att ge sina kunder en service som alla andra. Ur ett demokratiskt perspektiv är detta en viktig fråga som alla politiska partier undviker efter ” statskuppen” 1974 då grundlagen ändrades av Kjell Olif Feldt, Åsling mfl för att ge Privata Banker rätt att låna ut luft mot ränta. Det är bara en värdering som ligger till grund för alla större lån, när det tidigare alltid varit eget kapital. Därför har klassklyftorna ökat markant sedan sjuttiotalet då regeringen gav upp makten utan att tala om varför de svek demokratin.

    Kräv svar och stirra inte bara på skatte deklarationen
    som får dig att tro på att beloppen speglar dina egna pengar, när det är bankens skulder till dig och din granne. Bitcoin den digitala valutan är ett hit mot stora privat intressen men vilket pris har demokrati?

Kommentarer inaktiverade.