Bankerna tar alltid ut oändlig ränta

På sätt och vis är det intressant att diskutera med banktroll då de alltid kommer med nya sätt att dölja sanningen med som man kan ploppa. På Facebook kom en viss bankkramande Anders med följande inlägg:

”Om bankerna INTE tog ut någon ränta, vinst eller avgift utöver den rena självkostnaden skulle du då fortfarande anse att bankerna parasiterade på sina kunder med hjälp av sitt ‘penningskapande ur luft’?”

Mitt svar:

Det du ”missar”, som vanligt, är att bankerna skapar skulder från ingenting men ska ha ”tillbaka” något av skuldslaven Lånar banken inget ut men ska ha tillbaka något är räntan på detta alltid gåendes mot oändligheten oavsett hur lite banken får ”tillbaka”. För du menar väl att banken ska ha ”tillbaka” något för det ingenting som den ”lånade ut”? Att kalla det att ”låna ut” ingenting är dessutom precis den absurda lögn det låter som.

För att det ska finnas ränta måste det finnas skuld. Pengars funktion är att döda skulder och därmed minska räntebelastningen. När man låter banker få ljuga och skapa skuld som surrogatbetalmedel skapar bankerna skuldberg istället för att döda skulder. Med detta skapas också den räntebelastning som dödar den reella ekonomin som kommer digna under skuld till bankerna . Bankerna ska i dagens system ses som rena parasiter (såsom ekonomiprofessor Michael Hudson påpekar). I länder som hållit parasiten i schakt och inte dignar under skuld och räntebelastning kan den reella ekonomin utvecklas och däremot växa.

Man kan mao se bankernas skuldsurrogat till pengar som antiekonomi och antipengar.

Det är tragiskt att vänster och höger inte kan enas om att parasitism inte kan vara det som håller uppe en ekonomi. Politiker av alla färger blundar för lögnen som jag beskriver i inlägget där bankerna ersätter skuldfria pengar (kronor) mot påhittade skulder och vänder totalt ut och in på pengars funktion att döda (cleara) skulder.

Att Anders och George underhåller lögnerna lär ju inte heller gynna en förändring av detta skuldslaveri som vi alla bär på till bankerna.

För vi är alla skuldslavar till bankerna – om inte annat så genom skatten. Enligt Maastricht och Lissabonavtalet måste stater och kommuner ”låna” påhitt av banksystemet och sätta sig i allt djupare skuld. Staten får inte skapa skuldfria pengar (kronor) som skulle kunna rensa ut bankernas skuldberg som tynger ned ekonomin.

Ändå är det kring skatten höger och vänsterskalan definieras. Högern vill ha mindre skatt – vänstern vill ha mer skatt. men det är, som sagt, en helt konstlad gränsdragning då en suverän stat överhuvudtaget inte behöver sätta sig i skuld till ett parasiterande banksystem – den kan skapa skuldfria pengar (kronor) som de finansierar sin verksamhet med – vi skulle knappt behöva betala någon skatt alls .

För att se detta måste lögnerna raseras och de som skyddar lögnerna (såsom Anders gör ovan) måste attackeras Han har till uppgift att ljuga bort sanningen med enorma mängder pladder, ickebemötanden, ickesvar och andra oärliga metoder. Det går inte att nå någon ömsesidigt förhållande till sanningen med dessa herrar – de är bara intresserade av att dölja den.

—————————-

Har sammanställt en bok som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

http://www.filedropper.com/crash_1

alternativ

http://www107.zippyshare.com/v/hfMdHBPQ/file.html

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s