Det ökade börsvärdet är bara en indikator på en döende svensk reell ekonomi

När media rapporterar börsvärdet beskriver den bara den reella ekonomins död under tyngden av påhittade skulder som bankparasiterna hittat på.

Systemet är uppbyggt som ett pyramidspel

1) Banken ”lånar ut” sina egna påhittade skulder till kontokunden och kontokunden tror att han har kronor på kontot (då ditt konto bara kan innehålla bankens skuld och aldrig kronor)

2) Vi använder bankernas skulder som betalmedel när vi betalar varandra genom bankernas kontosystem ISTÄLLET för att använda kronor (du får mer av din banks skulder på ditt konto – jag får mindre av min banks skulder på mitt konto om jag betalar dig)

3) När bankerna sätter allt i skuld dör den verkliga ekonomin till slut då den inte längre kan bära mer skuld.

4) För att folk inte ska gå ur pyramidspelet genom sk bankrusningar till bankomaterna måste pyramidspelet – dvs bankernas eviga skuldsättning av allt – hela tiden öka så att folk tror att de blir rikare ju mer av bankens skulder de håller på kontot

Men räntan på konto är nästintill noll och därför har bankerna byggt upp pyramidspel i pyramidspelet såsom t.ex

5) Börsen där folk folk parkerar sina ”pengar” i tron att de ska växa. Men varför ökar ”värdet” på aktier? Jo, för att bankerna skapar mer och mer kontopåhitt, dvs skulder, som tynger ned den verkliga ekonomin.

För inget av ovan gynnar den reella ekonomin – tvärtom stryps den reella ekonomin vartefter den sätts i alltmer skuld till bankparasiterna. Att börsvärdet stiger beror inte på att t.ex svensk industri ökar sin konkurrenskraft  eller ökat sina marknadsandelar – ökningen i ”börsvärde” beror helt på att bankerna pumpar upp värdet på aktierna genom att skapa än mer skuld – skulder som, tvärtom, dödar den reella ekonomin. Så när ekonominyheterna dagligen rapporterar det ökade börsvärdet beskrivs egentligen bara den smygande döden för den reella ekonomin.

Fredrick Soddy var nobelpristagaren i kemi och studerade penningsystemet och hade helt rätt i att enda alternativet är att skapa ett ärligt penningsystem:
“There is nothing left now for us but to get ever deeper and deeper into debt to the banking system in order to provide the increasing amounts of money the nation requires for its expansion and growth.
An honest money system is the only alternative.”

Han skrev också:

”What is banking?…The most dangerous as it is the most ridiculous form of universal tyranny the World was ever called upon to destroy.”

Tillägg:

Ekonomiprofessor Michael Hudson skriver om ovan i sitt senaste blogginlägg: ”Finance is Not the Economy”

”Nearly all this asset-price inflation was debt-leveraged. Money and credit were not spent on tangible capital investment to produce goods and non-financial services, and did not raise wage levels.”
Mao bankerna skuldsätter allt och suger ut allt från den reella ekonomin så att den reella ekonomin till slut stryps av skulderna.

Michael Hudson kallar den ekonomi som ekonomer lär sig för ”junk economy”” då den totalt struntar i att det finns skulder eller någon finansiell sektor i de sagor som lärs it på universiteten – vi får mao ekonomer som är totalt världsfrånvända. Hudson skriver:

”Current cutting-edge macroeconomic models since the 1980s do not include credit, debt, or a financial sector”

Ändå blir vi förödmjukade till tystnad av dessa kvacksalvare som kallar sig nationalekonomer.

—————————-

Har sammanställt en bok som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

http://www.filedropper.com/crash_1

alternativ

http://www107.zippyshare.com/v/hfMdHBPQ/file.html

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s