Bankparasiterna hjärntvättar oss till att begå ekonomiskt självmord

Ekonomiprofessor Michael Hudson brukar likna det finansiella systemet vid en parasit som parasiterar på den reella ekonomin. Som Hudson mycket riktigt påpekar måste parasiten ta över våra hjärnor och få oss att tro att att självdestruktion är det enda rätta.

Grundbulten till den hjärntvätten/zombifieringen ligger i att finansparasiten fått oss att tro att skuld ÄR pengar. Detta är en total ut och invändning av vad pengar är – pengar dödar skulder – det är pengars centrala funktion -jag ger dig en 1000-lapp och skulden mellan dig och mig är död.

Bankerna har till och med (genom sin hjärnkontroll av media, ”utbildning” och politiker) fått oss att tro att bankernas skulder ÄR pengar. Detta bevisas av det enkla faktum att ditt konto inget annat kan innehålla är bankens skulder. Mao bankerna lägger sina ägg på ditt konto då bankerna föder/hittar på  kontoinnehållet vid det likaså påhittade ”lånetillfället”. Du har hjärntvättas till att tro att du lånar pengar (dvs kronor i Sverige) av banken fastän du egentligen bara sätter dig i skuld till banken genom att ”låna” bankens egna skuld. Bankparasitens skulder (ditt kontoinnehav) cirkulerar sedan i ekonomin istället för pengar. Riktiga pengar som dödar skulder trängs undan som betalmedel och kvar finns bara skulder (ditt/mitt/allas kontoinnehav hos bankerna).

De påhittade skulderna till finansparasiten blir till slut så tung för den reella ekonomin att den inte längre kan klara börden – den reella ekonomin dör. Finansparasiten överger då liket och försöker hitta en ny värd som den kan hjärntvätta och upprepa cykeln.

Väst är på gång att begå ekonomiskt självmord – vi står inför ättestupan och vår media/politiker/utbildning är de som skjuter oss framåt mot stupet såsom de hjärntvättade zombier de är. Folk stirrar på TV:n och får samma ögon som snäckan i nedan nedan video – vi kanske tror att vi är mycket smartare än snäckan men våra hjärnor är lika övertagna som snigelns hjärna är av en parasitmask som styr snigeln som en zombie mot sin egen död..

Vi måste inse hur hjärntvättade vi är och ta över penningsystemet från finansparasiterna och se till att skuldfria pengar som gör det pengar ska göra skapas – döda skulder. Då nästintill alla av dagens skulder är totala hjärnpåhitt som finansparasiterna lagt i våra hjärnor ska skulderna avskrivas. Som ekonomiprofessor Michael Hudson påpekat har nästan alla tidigare civilisationer haft periodiserade skuldavskrivningar från Mesopotamien och framåt (  ladda ned och läs t.ex hans bok THE LOST TRADITION OF BIBLICAL DEBT CANCELLATIONS ). Vi kanske tycker att vi är smartare än de tidigare generationerna men troligen är vi extremt mycket mer hjärntvättade än de någonsin var.

Vi måste frigöra oss från hjärntvätten att en skuld alltid måste betalas – för det behöver vi inte göra – i synnerhet om skulden är rena påhitt skapade av en parasit.

Fredrick Soddy var nobelpristagaren i kemi och studerade penningsystemet och hade helt rätt i att enda alternativet är att skapa ett ärligt penningsystem:
“There is nothing left now for us but to get ever deeper and deeper into debt to the banking system in order to provide the increasing amounts of money the nation requires for its expansion and growth.
An honest money system is the only alternative.”

Han skrev också:

”What is banking?…The most dangerous as it is the most ridiculous form of universal tyranny the World was ever called upon to destroy.”

Tillägg:

Ekonomiprofessor Michael Hudson skriver om ovan i sitt senaste blogginlägg: ”Finance is Not the Economy”

”Nearly all this asset-price inflation was debt-leveraged. Money and credit were not spent on tangible capital investment to produce goods and non-financial services, and did not raise wage levels.”
Mao bankerna skuldsätter allt och suger ut allt från den reella ekonomin så att den reella ekonomin till slut stryps av skulderna.

Michael Hudson kallar den ekonomi som ekonomer lär sig för ”junk economy”” då den totalt struntar i att det finns skulder eller någon finansiell sektor i de sagor som lärs it på universiteten – vi får mao ekonomer som är totalt världsfrånvända. Hudson skriver:

”Current cutting-edge macroeconomic models since the 1980s do not include credit, debt, or a financial sector”

Ändå blir vi förödmjukade till tystnad av dessa kvacksalvare som kallar sig nationalekonomer som troligen är de mest hjärntvättade av alla..

—————————-

Har sammanställt en bok som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

http://www.filedropper.com/crash_1

alternativ

http://www107.zippyshare.com/v/hfMdHBPQ/file.html

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Annonser

5 thoughts on “Bankparasiterna hjärntvättar oss till att begå ekonomiskt självmord

 1. Vi tror att vi måste skuldslava – att vi måste bli mjölkade då det är så det ekonomiska systemet måste vara för att det överhuvudtaget ska kunna fungera. Men det finns alternativ. När parasiternas rov har tagits ifrån dem och storbolagens hierarkiska diktaturer blivit demokratiserade finns alternativ.

  Så först avskrivningar av alla skulder och att penningutgivningen blir demokratisk. Sedan är nedan ett exempel på hur vi kan organisera oss. Det finns löneskillnader i Mondragon men ingen får tjäna mer än 8 gånger mer än någon annan – skulle vara roligt att säga det till parasiten Wahros på Nordea och se reaktionen. Varje år väljs arbetsledarna och direktörer av arbetarna -de är mao arbetarna som anställer direktören – inte tvärtom som det fungerar i det perversa system vi har.

  • Bankerna kan komma undan med att påstå att de inte skapar pengar utan bara ett betalmedel genom att ”låna ut”sina egna skulder till kundkonton (då ditt konto inget annat kan innehålla bankens skuld till dig – banken kan mao bara ”låna ut” sin egen skuld till ett kundkonto).

   Som Bergström säger vill därför inte banker svara på vad som är pengar (kronor) och vad som är bankernas skulder, dvs ditt och mitt kontoinnehav, dvs det betalningsmedel som banken hittar på vid det likaså påhittade ”lånetillfället”.

   Hening Witte förlorade (troligen helt medvetet) ett rättsfall genom att påstå att bankerna skapar pengar (dvs kronor). Det han borde ha anklagat bankerna för är förfalskning då bankerna påstår sig ”låna ut” kronor till konton (men som sagt, det var troligen Wittes avsikt att förlora fallet då han enligt egen utsago arbetar åt tyska storbanker).

   Det är där missförståndet ligger – Bergtröm kan inte skilja på pengar i from av kronor och betalmedel i form av bankernas skulder till kontoinnehavare (dvs ditt och mitt kontoinnehav).

   Interssant när Bergström skriver:

   ”Går man för långt i frågorna får man kalla handen. SEB vill inte svara för det monetära systemet utan stoppar kommunikation när de ombeds specificera lagen som ger dem rätten att skapa pengar.”

   Så Bergström är dem på spåren men förvirrad – det kanske inte är så konstigt – jag har studerat penningsystemet de sista 10 åren och det är först de sista 2-3 åren som jag insett omfattningen av bedrägeriet. För Nobelpristagaren i kemi Soddy som var hästlängder smartare än jag är tog det bara 2 år – han skrev:
   ”I thought that, as a scientific man, I ought to know something about economics. So I studied the money system for two years and could make nothing of it. Then, one day, the truth dawned on me. What I was studying was not a system, but a confidence trick.”

   Men tack för länken Farfar – det rör sig framåt i förståelsen av parasitismen!

Kommentarer inaktiverade.