Pengar kan inte skapas genom ”lån” då pengars funktion är att döda skulder

De flesta vet att om man betalar någon med pengar dödar man skulden. Pengar är mao motsatsen, dvs ett slags antimateria till skuld , skulder förintas av pengar. Men ändå har bankparasiterna hjärntvättat oss till att tro att pengar bara kan skapas genom att någon tar ett ”lån” av banken där banken hittar på kontoinnehållet  vid det likaså påhittade ”lånetillfället”.  Det är ren idioti då  pengar rent logiskt inte kan skapas genom ”lån” – detta då det påhittade ”lånet” skapar skulden som pengar är satta att döda.

Vi har mao inget penningsystem och att kalla ”penningmängden” för ”penningmängd” är totalt idiotiskt då 97% av den består av kontopåhitt som bankerna hittat på och satt allt och alla i skuld med. Vi behöver skuldfria pengar – dvs kronor som staten skapar. Bankerna ska nationaliseras och deras bedrägeri erkännas. Totala skuldavskrivningar ske då skulderna är rena påhitt. Sedan kan alla konton bli Riksbankskonton så att de kan innehålla pengar – dvs kronor.Parasiternas egendomar ska konfiskeras och bli allmän egendom.

Fredrick Soddy var nobelpristagaren i kemi och studerade penningsystemet och hade helt rätt i att enda alternativet är att skapa ett ärligt penningsystem:
“There is nothing left now for us but to get ever deeper and deeper into debt to the banking system in order to provide the increasing amounts of money the nation requires for its expansion and growth.
An honest money system is the only alternative.”

Han skrev också:

”What is banking?…The most dangerous as it is the most ridiculous form of universal tyranny the World was ever called upon to destroy.”

—————————-

Har sammanställt en bok som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

http://www.filedropper.com/crash_1

alternativ

http://www107.zippyshare.com/v/hfMdHBPQ/file.html

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Annonser

4 thoughts on “Pengar kan inte skapas genom ”lån” då pengars funktion är att döda skulder

  • Man kan döda skulder genom byteshandel också . Faktum är att det är byteshandel vi sysslar med när vi byter bankskulder mellan våra konton – du får mer av din banks skulder på ditt konto och jag får mindre av min banks skulder på mitt konto.Bytesmedlet är mao bankernas skulder då ett kundkonto inget annat kan innehålla (detta är entydigt enligt bankens egna balansräkning)

   Så du menar att din skuld inte dör när du betalar på ICA för maten med en 100-lapp ? Tragiskt för dig att du tror att du har kvar en skuld till ICA – jag kan glädja dig med att det har du inte.

   När du handlar med kontanter så betalar du med pengar. ICA-handlaren får 100-lappen som en tillgång och du blir av med skulden – ingen sitter längre i skuld (även om du nu, av någon, konstig anledning, fått för dig att du fortfarande sitter i skuld till ICA-handlaren)

   Du har inga fler ”smarta” kommentarer att komma med?

 1. I sin senaste Youtube-video, ”Vem tjänar på invandringen?” tar Angry Foreigner bland annat upp penningsystemet (mellan 12:57 och 16:44 i nedanstående länk):

  Han får dock mothugg i kommentarerna med nedanstående ord och det hade varit intressant att höra din kommentar om det hela:

  Beskrivningen på hur pengar skapas via lån är dock helt felaktig. Många sprider detta som de vore sanning, i praktiken är dock sanningen den motsatta (inslaget bakom bubblan stämmer däremot)

  Alla pengar har ett fiktivt värde. Även pengar representerades i guld, hade ett fiktivt värde.

  När en bank ”skapar” pengar. Så är de i själva verket så att de hyr pengarna från riksbanken. Pengarna måste betalas åter, och när de betalas åter annulleras det, vilket ger ungefär samma resultat som att de aldrig skulle existera till att börja med.

  För att garantera att pengarna betalas åter finns det ränta. Räntan består av två saker. En avgift till banken, samt en summa som annulleras.

  Om du lånar 100 000 som i exemplet, så måste du betala åter 120 000. ~10 000 av de som du betalar åter ta banken som avgift/vinst. Men ~110 000 annullerar banken.

  Detta innebär att när pengarna är återbetalade finns det faktiskt mindre pengar än vad de fanns ursprungligen.

  Resultatet är faktiskt exakt de motsatta vad som påstås i videon. I stället för att skapa pengar ur bara luften. Så annulleras pengar.

  Notera, banken måste alltid (med ett specifikt undantag) annullera per pengar än vad de skapar. Under korta perioder kan de skapa mer pengar, men på lång sikt måste de annullera mer. (Undantaget är om räntan är under -0.75%).

  Sedan skickar banken information (vilket kontrolleras av finansinspektionen) till riksbaken hur mycket pengar som har annullerats vilket de sedan skapar nya pengar för att upprätthålla balansen. Dessa pengar som skapas skyfflas in i statskassan (just nu skapas dock mycket per pengar än vad som annuleras, men detta är riskbanken som gör det, inte bankerna)

  • Han hamnar snett redan från börja när han skriver:

   ”När en bank “skapar” pengar. Så är de i själva verket så att de hyr pengarna från riksbanken”

   Ett kundkonto hos en bank kan inte innehålla kronor (vilket är de pengar Riksbanken skapar)överhuvudtaget. Så att påstå att bankerna ”hyr” kronor av Riksbanken som de sedan ”lånar ut” till bankens kundkonton är snömos och då resten baseras på detta helt felaktiga påstående faller resten också.

   Ett kundkonto kan per definition bara innehålla bankens skuld och inget annat (detta enligt bankens egna balansräkning). Banken kan överhuvudtaget inte ”låna ut” något annat än det kontot kan innehålla och det kan inte innehålla kronor. Moa banken ”lånar ut” sin egen skuld på pengar till kundkontot och ALDRIG pengar, dvs kronor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s