Bankernas skuld, dvs ditt kontoinnehav, är inte pengar

Glömde säga att det också måste till en total skuldavskrivning samt att finansparasiternas tillgångar tas ifrån dem genom t.ex en extremt hög skatt på tillgångar över en viss gräns.

 

Fredrick Soddy var nobelpristagaren i kemi och studerade penningsystemet och hade helt rätt i att enda alternativet är att skapa ett ärligt penningsystem:
“There is nothing left now for us but to get ever deeper and deeper into debt to the banking system in order to provide the increasing amounts of money the nation requires for its expansion and growth.
An honest money system is the only alternative.”

Han skrev också:

”What is banking?…The most dangerous as it is the most ridiculous form of universal tyranny the World was ever called upon to destroy.”

—————————-

Har sammanställt en bok som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

http://www.filedropper.com/crash_1

alternativ

http://www107.zippyshare.com/v/hfMdHBPQ/file.html

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Annonser

6 thoughts on “Bankernas skuld, dvs ditt kontoinnehav, är inte pengar

 1. Bankerna bedriver ju sin verksamhet enligt lagen, så det är nog ingen bra idé att straffa dem genom beskattning/konfiskation.
  Ingenting blir bättre av att godtyckligt börja stjäla av folk.
  Systemet kommer snart att kollapsa, vi har alla mer eller mindre varit delaktiga i detta pyramidspel och troligtvis kommer ett nytt rättvisare system att växa fram så småningom.
  Skatter är det som har orsakat pyramidspelets gigantiska omfattning så skatter är det som måste bort först.

  • Vilken lag säger att banken får ljuga vid det sk ”lånetillfället” genom att säga:
   -”De två miljoner kronor som du lånat är överfört till ditt konto”
   ?

   För ovan är en fullständig lögn som du ignorerar (varför det?)

   Jag tror tvärtom att de flesta, inklusive bankpersonalen, INTE har medvetet deltagit i ovan bedrägeri. Både bankpersonal och kontoinnehavaren har trott att banken gör vad den säger – ”lånar ut” kronor till kontot. Däremot har bankirerna ´varit fullt medvetna (de som du inte vill att vi ska konfiskera egendomen från; återigen, vilket motiv mer än egennytta kan du ha för att få den uppfattningen?) Medlöpande politiker och journalisterna ska också skattas till nakenhet då de tjänat bedrägeriet.

   Snacka om att totalt vända ut och in på orsakssamband gällande skatten. Bankernas skuldsättning av stat och kommuner skapar skatterna – en suverän stat kan skapa pengar som den spenderar ut i ekonomin utan att ha nämnvärd skatt (mer än i omfördelningssyfte – se ovan). Enligt Maastricht och Lissabonavtalet MÅSTE staten och kommunerna sätta sig i skuld till banksystemet och får inte skapa skuldfria pengar för att finansiera sin verksamhet.

   Men jag tvivlar inte en sekund på att du personligen varit delaktig i pyramidspelet, Markus, ditt fördolda bankkramande och förflyttning av skuld avslöjar dig.

 2. Jag är ingen bankkramare, inte heller någon politikerkramare som du verkar vara. Gränsen mellan bankir och politiker är flytande, se bara på var Reinfeldt mfl jobbar idag.
  Skatter möjliggör att staten gång på gång kan rädda bankerna när de går i konkurs.
  Inga skatter = inget räddande av banker.
  Ibland är lösningen på ett problem enkel.
  Förövrigt skapar staten egna pengar på löpande band. Sveriges riksbank som är ägd av staten skapar varje månad enorma summor kronor som de köper statspapper för.
  .

  • Det mest intressanta med dig, Markus, är vad du INTE skriver och INTE bemöter och INTE svarar på. Jag frågade vilken lag som gav bankerna rätt att ljuga om att de kan låna ut kronor till kundkonton och du ickesvarade genom att vara en arrogant skit – för det är man när totalt skiter i att bemöta den andres frågor eller argument.

   Banken kan inte ”låna ut” kronor till kundkontot då kundkontot omöjligt kan innehålla kronor. Det är mao fråga om direkt penningförfalskning.

   Parlamentarism kom till för att bankerna skulle skatta staten. Nu är det bara att vända på funktionen och skatta parasitismen som du så högt aktar. Samtidigt kan politikerna börja tjäna folket istället för att, såsom nu, tjäna bankirerna.

   Om en kung var skyldig pengar kunde han få för sig att skita i att betala – när kungen dog dog ”skulden” med kungen. Genom att flytta skulden till det allmänna kunde bankerna göra skuldslavar av samhället. De påhittade ”skulderna” till bankirerna kunde tas ut på hela befolkningen och de blev tidsmässigt obegränsada (bankerna mjölkar alla genom skatten mao – en suverän demokratisk stat behöver inte finansiera sig genom skatten – den kan skapa pengar själv). Därför har vår ”demokrati” blivit ett skuldslaverisamhälle åt bankerna. Den fattigdom som sprider sig är ett resultat av denna parasitära utsugning. Ekonomiprofessor Hudson beskrev det så här::

   ““Anyone who gave credit to a prince knew that the repayment of the debt depended only on his debtor’s capacity and will to pay. The case was very different for the cities, which had power as overlords, but were also corporations, associations of individuals held in common bond. According to the generally accepted law each individual burgher was liable for the debts of the city both with his person and his property.”

   The financial achievement of parliamentary government was thus to establish debts that were not merely the personal obligations of princes, but were truly public and binding regardless of who occupied the throne. This is why the first two democratic nations, the Netherlands and Britain after its 1688 revolution, developed the most active capital markets and proceeded to become leading military powers. What is ironic is that it was the need for war financing that promoted democracy, forming a symbiotic trinity between war making, credit and parliamentary democracy which has lasted to this day.”

   Jo, Riksbanken skapar kronor som de köper statsobligationer för (skälet till att staten satt sig i skuld iom skapandet av statsobligationen kan du läsa ovan – fast du kommer försöka ignorera ihjäl det med så det var nog en bortkastad uppmaning från min sida). Men Riksbanken skapar DIGITALA kronor som den sätter in på bankernas Riksbankskonton. Och då Riksbankskontona är ett helt slutet system som storbankerna som kartell har monopol på inom betalsystemet kan inte dessa ”rinna ut” från Riksbankskontona – så Riksbanken finansierar ingenting genom att köpa upp statsobligationerna – riksbanken fyller bara på storbankernas riksbankskonton med kronor.

   Det är väldigt påtagligt att du är en förtäckt bankkramare – du ignorerar totalt det jag skriver, du svarar inte på direkta frågor, du förvränger sanningen och du försöker flytta skulden för bankerna bedrägerier från bankerna till staten, allmänheten och politiker. Att vi har de prostituerade politiker vi har beror på att de är köpta av bankerna – inte tvärtom som du försöker få det till.

  • Om du vill ha noll, eller väldigt låga i.v.f., skatter måste du först åtgärda penningsystemet. I USA hade man på 1800-talet olika experiment med egna valutor, och därpåföljande nollskatt (eller nästan noll). Utgifter finansierades bl.a. med räntebetalningar (som gick till staten).

   Ellen Brown skriver om det i boken Bankerna och Skuldnätet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s