Vad är derivaten som håller på att sänka Deutsche Bank och resten av pyramidspelen för något?

cover_i_sigil
Jag har gjort en bok som mekaniskt beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt. Tänkte starta ett mikroförlag och ge ut den. Jag har gjort en pdf version. Swisha 50 bankskulder 🙂 till 0760100908 och skriv er mail-adress som meddelande så skickar jag den till er. Ni kan även betala genom paypal – min mejl är michael.thuden@gmail.com
—————————–

Deutsche Bank sitter med biljoner i derivat och detta hotar att rasera såväl banksystmet och det sk ”penningsystemet”. Jag tänkte försöka mig på en förklaring utgående från att alla banker i sig är pyramidspel – vilket, enligt mig, är det enklaste sättet att förstå vad derivat är.

Finns många olika sorter av dessa sk derivat så jag tar bara upp den vanligaste – Credit Default Swap (CDS). Grunden är dock den samma i alla derivat – att stabilisera  ett ”penningsystem” som helt är uppbyggt på pyramidspel och bedrägeri. Derivat kan ses som försäkringar för att hålla uppe det sk ”penningsystemet” som egentligen inte är ett penningsystem då det till 97% består av pyramidspel och endast 3% pengar.

Vad är ett pyramidspel? Kort kan det beskrivas som att de som håller i pyramidspelet har en massa skulder till deltagarna i pyramidspelet – skulder som bedragarna aldrig kan betala. Bedragarna försäkrar och lovar på hedersord att deltagarna kan få ut sina pengar och mer därtill om de bara låter bli att kräva tillbaka sina pengar.

”Penningsystemet” är, som sagt, uppbyggt som vilket klassiskt pyramidspel som helst. Bankerna är skyldiga kontokunderna de pengar som står skrivet på kundkontona. När du går till bankomaten betalar banken av sin skuld och ditt kontoinnehav minskar. Springer många till bankomaterna samtidigt vid en sk bankrusning kan inte bankerna betala sina skulder då, som sagt,  97% sk ”penningmängden” inte är pengar utan bara bankernas skulder på pengar till kontoinnehavarna.

Vi har mao egentligen inte ett penningsystem – vi har ett pyramidspel som går ut på att bankerna aldrig ska behöva betala sina skulder till kontokunderna för då rasar pyramidspelet. Rasar bankernas pyramidspel har vi inget att betala varandra med då vi använder bankernas skulder (ditt och mitt kontoinnehav) som betalmedel istället för pengar när vi ska betala varandra. Vi kan knappt längre betala varandra med pengar, dvs kronor, längre – du får mer av din banks skuld på ditt konto när du får lön – du får INTE mer kronor på ditt konto då ditt konto bara kan innehålla bankens skuld till dig och inget annat.

Bankerna blivit ett frälse då vi använder bankernas skulder (ditt och mitt kontoinnehav) som betalmedel istället för pengar, dvs kronor. För att detta pyramidspel inte ska rasa måste därför politiker, media, utbildningsväsendet hela tiden försäkra allmänheten om att pyramidspelet är stabilt och bankerna är solida. Den sk ”insättningsgarantin” (vilket är en till lögn – ingenting har ”satts in” på ditt konto när bankerna ljuger och påstår sig ”låna ut” – banken hittar på kontoinnehållet vid det likaså påhittade ”lånetillfället”) kan ses som en försäkring där staten försäkrar att staten  kommer betala bankernas skulder vid en bankrusning –  mao staten försäkrar ”stabiliteten” i bankernas pyramidspel.

Men bankerna försäkrar varandras pyramidspel också – och det är här derivaten kommer in.

Enligt Wikipedia är en credit default swap:

”A credit default swap (CDS) is a financial swap agreement that the seller of the CDS will compensate the buyer (usually the creditor of the reference loan) in the event of a loan default (by the debtor) or other credit event.”

Kanske låter kryptiskt men om man ser det från ett pyramidspelsperspektiv blir det lättare att förstå. Om vi utgår från att Deutsche Bank, liksom alla banker, är uppbyggt som ett pyramidspel så är en CDS en försäkring där Deutsche Bank förpliktar sig att betala de andra bankerna om dessas pyramidspel går åt helvete. . Men då Deutsche Bank i grunden är lika panka som alla andra banker har Deutsche Bank heller inga hela pengar och kan omöjligt betala ut försäkringarna om det skiter sig. Att ett pyramidspel ska kunna stötta ett annat pyramidspel är i sig precis så vansinnigt som det låter. Men ingen vågar peta på eländet för då rasar hela skiten och bankernas bedrägeri och nakenhet blir glasklar. Därför har vi politiker, ett ”utbildningssystem” och en media som klär den nakne kejsaren med obegripligt svammel och lögner – allt för att hålla pyramidspelet upp bara ett litet tag till. Alla försäkrar de att bankernas pyramidspel är stabila.

I längden går det givetvis inte att bygga allt större pyramidspel uppbyggt på alltfler lögner och alltfler försäkringar om att lögnerna är sanna. Förr eller senare rasar skiten. Ju längre vi accepterar lögnerna som sanningar desto värre kommer raset bli.

Alla skulder ska avskrivas. Bankernas genom att de förstaligas och alla kundkonton görs om till Riksbankskonton – då försvinner bankernas skulder men penningmängden kvarstår. När alla konton ligger på Riksbanken innehåller de kronor – så då kan vi börja betala varandra med pengar igen.

Skuldslavarna kan sedan släppas fria genom att alla påhittade skulder till bankerna avskrivs.

Skälet till att bankerna ska förstaligas kan motiveras på flera sätt:.

1) Banken ljög när bankpersonalen sa:
-”De två miljoner kronor som du lånat finns nu på ditt konto”

(troligen helt omedvetet då bankpersonalen faktiskt också tror att ditt konto kan innehålla kronor). Det enda ett kundkonto kan innehålla är bankens egna skuld – det kan ALDRIG innehålla kronor (detta faktum är entydigt enligt bankens egna balansräkning).

Banken har mao gjort sig skyldig till bedrägeri och penningförfalskning

2) Alla banker är genom sin pyramidspelsstruktur per definition konkursfärdiga. När bankerna ”lånar ut” sina egna skulder till konton så sätter banken sig i lika stor skuld till ”låntagaren”. Bankerna kan inte betala sina skulder till kontokunderna – vid t.ex en bankrusning  avslöjas pyramidspelet (att det är ett pyramidspel är i sig ett skäl till för att förstatliga bankerna – bankerna ska inte få bygga ett ”penningsystem” så att det till 97% består av pyramidspel och till 3% består av pengar)”

Folk tror att de ”investerat” i t.ex bostaden eller börsen men egentligen är t.ex ”bostadsmarknaden” bara en del av bankernas pyramidspel där ”värdena” helt är uppblåsta av bankernas kontopåhittande. Vi måste punktera lögnerna och inse bedrägeriet. –  att de ökade ”värdena”  bara är ett sätt för bankerna att häkta in boskuldslavar som de mjölkar. Som sagt, ju längre vi underhåller banklögnerna desto värre blir smällen när pyramidspelet rasar.

Bankernas pyramidspelande har skapat en enorm snedfördelning av samhällets resurser.  Efter förstatligandet av banksystemet ska en progressiv skatt på egendom överstigande en viss summa tas ut för att en rättvis omfördelning ska kunna ske.

Husägare som tjänat på skuldavskrivningen och som sitter skuldfria med enorma hus  kommer då också skattas istället för att, såsom nu,  mata bankparasiten för att amortera på fullständigt påhittade ”lån” . De kan då  bidra till handikappade,sjukvård, skola, pensionärer, fattiga och utsatta genom skatten istället för att, såsom nu, mata parasiter såsom  Wallenberg,  Björn Wahlroos, etc

Då hyrorna på hyresrätter är uppumpade av samma pyramidspel bör även en hyresreglering ske där hyrorna anpassas till de omkostnader värden har för att driva huset.

Vi kan sedan återgå till en ekonomi där arbetet är det som ger mest pengar och där parasitism i form av att hyra ut saker och leva på andras arbete minimeras (där är ju bankerna i särklass som hyr ut sina egna skulder till kundkonton)

Fredrick Soddy var nobelpristagaren i kemi och studerade penningsystemet och hade helt rätt i att enda alternativet är att skapa ett ärligt penningsystem:
“There is nothing left now for us but to get ever deeper and deeper into debt to the banking system in order to provide the increasing amounts of money the nation requires for its expansion and growth.
An honest money system is the only alternative.”

Han skrev också:

”What is banking?…The most dangerous as it is the most ridiculous form of universal tyranny the World was ever called upon to destroy.”

 

Annonser

5 thoughts on “Vad är derivaten som håller på att sänka Deutsche Bank och resten av pyramidspelen för något?

  1. Ett enkelt sätt att förklara CDS är att tänka sig en hemförsäkring på ett hus. Ägaren betalar en premie varje månad och banken får kosta ett nytt hus ifall det brinner ner. Grannen kan dock ej försäkra ditt hus för personlig vinning ifall det brinner ner av uppenbara skäl.

    Det här är skillnaden med Credit Default Swaps – vilken jävel som helst kan lägga en försäkring på ditt hus och bankerna mår gött av alla premier som tickar in varje månad – exponeringen mot att huset brinner ner dock blir en GIGANTISK risk.

    Men bankerna bryr sig föga eftersom allt är ett stort skuldslaveri system och kollapsar skiten så får skattebetalarna städa upp – och detta kan bankerna använda som utpressning.

    Det är dock matematiskt ohållbart att detta kan fortlöpa i all framtid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s