Riksdagsledamot Jörgen Andersson(M) är en till korruptiker som lever på att skydda bankparasiternas lögner

I mina två senaste inlägg visade jag hur Anders Borg och Fredrik Reinfeldt är köpta av banksystemet. Borg visade detta tydligt när tackade USA för de krig de skapar – att krigen är till för att upprätthålla storbankernas dollarimperialism (Sovjets utrikesminister Molotovs ord på dollarnas funktion efter  att dollarn ersatt Pundet som härskarvaluta efter Bretton Wood 1945) var Borg givetvis tyst om. Både Borg och Reinfeldt fick efter sin tjänstgöring åt bankerna i Riksdagen (för inte fan tjänstgjorde de för folket) jobb hos sina uppdragsgivare – de två storbankerna Citigroup respektive Bank of America Merrill Lynch.

Jag beskrev Göran Perssons hyckleri här. Där tog jag även upp att korruptiker inom sossarna, såsom Sundström, Åsbrink,  Östros etc också fick höga tjänster av sina uppdragsgivare inom banksystemet efter att de tjänat banksystemet i Riksdagen.

En annan hycklare som med största sannolikhet kan räkna med en hög position hos sin uppdragsgivare –  banksektorn – är Jörgen Andersson (M), Riksdagsledamot och ledamot i Finansutskottet.  Jag käftade med honom om penningsystemet 2014; se  Andersson (M) tycker det är ”omstörtande” att börja använda kronor som betalmedel igen. och här: Jag käftar med riksdagsman J. Andersson om Chicagoplanen

Han lovade att skulle svara men istället började han censurera bort kommentarer från sin egen blogg:

Riksdagsledamot Jörgen Andersson(M) tystnar i debatten kring Penningsystemet, raderar kommentarer på sin blogg

Det är lite skoj att Jörgen är född i Hycklinge i Östergötland- för han är lika stor hycklare som alla ovan. Undrar vilken bank han får jobb hos efter sin lobbyverksamhet på Riksdagen?  För det är ju solklart om man läser ovan länkar att Jörgen är en betald korruptiker som troligen kommer bli belönad på samma sätt som ovan korruptiker för sin lobbyverksamhet..

Jag skrev i ovan länkar att jag är är för  100% banking, dvs Chicagoplanen som de ledande ekonomerna i USA utformade på 30-talet (bla Fisher). Det är jag inte längre då detta system lämnar dörren på glänt för att bankerna ska kunna utföra samma bedrägeri. Jag beskrev det här:

100% reserve banking är bankernas räddningsplanka så att de kan fortsätta parasitera

Uppdatering:

Gick in på Jörgens Anderssons(M) facebooksida där han drog upp ett Chomsky-citat (jag drog själv upp det citatet när jag gick åt hans partikollegor Reinfeldt och Borgs korrupta handlingar för några dagar sedan – så undrar om Jörgen Andersson smyhläser min blogg?) Citatet av Chomsky:
“The smart way to keep people passive and obedient is to strictly limit the spectrum of acceptable opinion, but allow very lively debate within that spectrum….”
Min svarskommentar till Jörgen:
Säger Jörgen Andersson som censurerade bort inlägg på sin egen blogg där penningreformister ställde frågor som Jörgen lovade svara på men tystade ihjäl.Samtidigt försökte han tysta ihjäl kritiken mot bankerna och penningsystemet genom att sätta epitet som ”konspirationsteorier” etc (att t.ex Bank of England fd chef, Mervyn King, kallat det nuvarande systemet det värsta av alla tänkbara och att en reform förr eller senare måste ske ignorerade Jörgen bort totalt – helt i linje med Chomskys recept ovan.
Du är född i Hycklinge i Östergötland av vad jag förstått, Jörgen – passande!

Jörgens svar på det:

” Fats det är ju inte sant jag har haft många långa debatter med den här rörelsen, vilken jag inte ifrågasatt i stället försökt bemöta. Jag upplever rörelsen också gjort så till största delen, vi håller inte med varandra i allt men jag förkastat inte analysen bara för att jag är skeptisk till lösningsförslagen, den distinktionen ska inte förväxlas och missförstås.”

Mitt svar på det:

”Bara att följa länkarna ovan så finns bevis på att du censurerade bort kommentarer på din egen blogg samt att du sket i att svara fastän flera uppmaningar till dig att hålla ditt löfte.

Skitsnack att du höll med. Du körde ”konspirations”-skitsnacket och när du blev överbevisad om den sk ”multiplikatoeffetkten” (som är en bevisat saga du tror på – dvs en bevisad konspirationsteori) blev du tyst. Finns ingen bakdörr du kan kliva ut genom där, Jörgen. Skäms istället för att leta efter en bakdörr som du kan försöka glida ut genom”

Jörgens facebook-inlägg

Slut uppdatering.
Ny uppdatering:
Pallar inte kopiera allt hans svammel – men läs gärna själva. Här är ett till av mina svar:
Att kalla den man debatterar för ”konspirationsteoretiker” samtidigt som du totalt skiter i att bemöta samt spelar offer tyder på förakt från din sida. Du förtjänar den respekt du får. Att stänga av vad som får sägas genom att sätta epitet som ”konspiration” är ett klassisk sätt att att styra diskussionen på det sätt Chomsky angav. Det är ett sätt att begränsa det sagda och försöka förnedra och kränka – dvs motsatsen till den respekt du själv kräver.
Det är inget personangrepp att påpeka att du raderade kommentarer (som dessutom var sakliga – bl.a om att du tror på sagan om ”penningmultiplikatorn”).
Vidare är det du som ska ha respekt för väljarna – inte tvärtom – om du t.ex läser Karl Poppers ”Det öppna samhället och dess fiender”. Han skriver där att problemet för demokratin är att politiker blir så maktfullkomliga att de slutar att respektera och lyssna på folk har att säga. Lösningen enligt Popper är att man ska få er politiker till att vara maximalt rädda för väljarna så att ni visar respekt. Han har mao inte mycket till övers för den trevlighetsfascism som du förespråkar – inte jag heller – det slemträsket håller jag mig också undan från.
Har man pissat på sig ska man stå för det – inte krumbukta sig i verbalt högtravande svammel kryddat med lite offerspelande.

Jörgen tog sedan upp Henning Wittes påhopp på mig. Mitt svar:

Roligt att du använder Henning Witte som källa då han blivit av med sin rätt att verka som advokat i Sverige på grund av sin medverkan i ökända pyramidspelsbolaget Towah (att bli utkastad från advokatsamfundet är fan inte lätt). Han bröt dessutom mot lagen när han tog ut en kreditupplysning på mig. Han representerar enligt sig själv stora tyska banker. Däröver tror han på rymdödlor och att man ska käka guld för att slippa ”mind controll” och andra stolligheter och konspirationer.. Han är mao en totalt opålitlig person och att du använder honom i dina försök att få mig att framstå som någon form av konspirationsdåre säger mer om din nivå än min..

Han har mao inte haft rätt att verka som advokat och företräda de ”offer” som han lögnaktigt påstår sig ha träffat i rätten. Han anger heller inga namn för detta. Att du använder dig av honom som källa för att kasta ogrundade och helt obevisade anklagelser mot mig säger en del om det moraliska hycklande träskvatten du är van att trampa runt i. INGEN har hört av sig till mig under de år jag skrivit om penningsystemet och påstått sig förlorat rättsfall pga mig (du vet om att man ska ses som oskyldig till dess man är bevisat skyldig) – SKÄMS FÖR FAN!

Jag skulle kunna köra fula insinuationer tillbaka om att du är ökänd för att ha haft stora skulder och kronofogden efter dig att du därför tjänar bankerna. Men det är enkla poäng utan sakligt innehåll (vilket verkar vara allt du själv är förmögen till)

Men för att återigen försöka få dig att diskutera sakligt.
Witte säger i citatet du angav att banken lånar ut kronor till kontot – det är en enkelt bevisad lögn. Ditt kundkonto hos banken kan per definition bara innehålla bankens skuld till dig och inget annat. En skuld på kronor kan aldrig vara kronor – bankens egna balansräkning säger detta också entydigt. Även Bank if England säger detta helt klart i sin skrift om hur pengar skapas:

Bank deposits are simply a record of how much the bank itself owes its customers. So they are a liability of the bank.

Så både du och Witte är mao bevisade lögnare då du okritiskt sväljer hans lögn. Att du dessutom vägrar erkänna att penningmultiplikatorn är en myt gör ju inte att din trovärdighet blir större.Bank of England är också där klar och tydlig:

”While the money multiplier theory can be a useful way of
introducing money and banking in economic textbooks, it is
not an accurate description of how money is created in reality”

Jag har ingen lust att träffa dig och efter dina skitiga försök till karraktärsmord på mig ovan. Du kan ta ditt falska trevlighetsfascistiska leende och trycka upp det på något mörkt ställe!

Däremot kommer jag kopiera och den här tråden för att påvisa din oärlighet och skitiga retorikform! SOM SAGT SKÄMS!

cover_i_sigil
Boken som mekaniskt beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt kan beställas här:
Annonser

9 tankar om “Riksdagsledamot Jörgen Andersson(M) är en till korruptiker som lever på att skydda bankparasiternas lögner

 1. Det var extremt intressant att Jörgen började skriva här, och hur han plötsligt slutade skriva säger allt. Politiker som gräver i de här frågorna för mycket försvinner snabbt eller kniper käft när de inser sitt misstag. Det är inte meningen att de viktiga frågorna ska tas upp i politiken, eftersom bankerna (dess ägare, dvs Wallenberg) äger det politiska systemet.

  Om en politiker går utanför deras agenda är antingen karriären slut, eller så håller de käft för all framtid efter en varning.

  • Helt riktigt!
   Gick in på Jörgens Anderssons(M) facebooksida där han drog upp ett Chomsky-citat (jag drog själv upp det citatet när jag gick åt hans partikollegor Reinfeldt och Borgs korrupta handlingar för några dagar sedan – så undrar om Jörgen Andersson smyhläser min blogg?) Citatet av Chomsky:

   “The smart way to keep people passive and obedient is to strictly limit the spectrum of acceptable opinion, but allow very lively debate within that spectrum….”

   Min svarskommentar till Jörgen:

   Säger Jörgen Andersson som censurerade bort inlägg på sin egen blogg där penningreformister ställde frågor som Jörgen lovade svara på men tystade ihjäl.Samtidigt försökte han tysta ihjäl kritiken mot bankerna och penningsystemet genom att sätta epitet som ”konspirationsteorier” etc (att t.ex Bank of England fd chef, Mervyn King, kallat det nuvarande systemet det värsta av alla tänkbara och att en reform förr eller senare måste ske ignorerade Jörgen bort totalt – helt i linje med Chomskys recept ovan.

   Du är född i Hycklinge i Östergötland av vad jag förstått, Jörgen – passande!

  • Helt riktigt!
   drog upp ett Chomsky-citat (jag drog själv upp det citatet när jag gick åt hans partikollegor Reinfeldt och Borgs korrupta handlingar för några dagar sedan – så undrar om Jörgen Andersson smyhläser min blogg?) Citatet av Chomsky:

   “The smart way to keep people passive and obedient is to strictly limit the spectrum of acceptable opinion, but allow very lively debate within that spectrum….”

   Min svarskommentar till Jörgen:

   Säger Jörgen Andersson som censurerade bort inlägg på sin egen blogg där penningreformister ställde frågor som Jörgen lovade svara på men tystade ihjäl.Samtidigt försökte han tysta ihjäl kritiken mot bankerna och penningsystemet genom att sätta epitet som ”konspirationsteorier” etc (att t.ex Bank of England fd chef, Mervyn King, kallat det nuvarande systemet det värsta av alla tänkbara och att en reform förr eller senare måste ske ignorerade Jörgen bort totalt – helt i linje med Chomskys recept ovan.

   Du är född i Hycklinge i Östergötland av vad jag förstått, Jörgen – passande!

   Jörgens svar på det:

   ” Fats det är ju inte sant jag har haft många långa debatter med den här rörelsen, vilken jag inte ifrågasatt i stället försökt bemöta. Jag upplever rörelsen också gjort så till största delen, vi håller inte med varandra i allt men jag förkastat inte analysen bara för att jag är skeptisk till lösningsförslagen, den distinktionen ska inte förväxlas och missförstås.”

   Mitt svar på det:

   ”Bara att följa länkarna ovan så finns bevis på att du censurerade bort kommentarer på din egen blogg samt att du sket i att svara fastän flera uppmaningar till dig att hålla ditt löfte.

   Skitsnack att du höll med. Du körde ”konspirations”-skitsnacket och när du blev överbevisad om den sk ”multiplikatoeffetkten” (som är en bevisat saga du tror på – dvs en bevisad konspirationsteori) blev du tyst. Finns ingen bakdörr du kan kliva ut genom där, Jörgen. Skäms istället för att leta efter en bakdörr som du kan försöka glida ut genom”

   Jörgens facebook-inlägg

 2. Tyvärr lite negativa nyheter, kontantupproret som påstår sig vara nån slags motkraft till det kontantlösa samhället är med mycket stor sannolikhet kontrollerad opposition. De undviker den absolut viktigaste frågan i debatten, huruvida det är lagligt att neka kontant betalning. Det enda svar jag fick när jag tog upp det med dem var att lagen endast gäller i de fall kontanter används som betalningsmedel, i de fall när kort används som betalningsmedel gäller inte lagen. MEN KORT ÄR INGET BETALNINGSMEDEL. De vet inte ens om det eller spelar dumma. Hur kan ett kort vara det medel som används vid en betalning. Kortet förflyttas inte mellan säljare å köpare, det gör däremot kontanter, antingen fysiskt i kassan eller genom RIX. De som försöker införa ett kontantlöst samhälle vill få svenskarna att tro att kort är ett betalningsmedel, men så är självklart inte fallet. Om inte denna myt sprängs kommer Sverige snart vara kontantlöst och det är sämsta tänkbara utfall.

  Svea Hovrätt har sagt sitt i frågan: https://juridikbloggen.wordpress.com/2013/04/09/det-kontantlosa-samhallet/

  Men tillägger att om i de fall där t.ex andra betalningsmedel används gäller inte lagen längre, t.ex Euro, som inte är lagligt betalningsmedel i Sverige, går inte under den lagen. En butik som tar betalt i euro behöver ej acceptera kontanter (självklart).

  Jag vet att jag har rätt i den här frågan, har diskuterat det med jurister, men då de inte förstår skillnaden mellan betalningsmedel (kontanter) och betalningshjälpmedel (kort) är det svårt att få dem att förstå.

  • Från Riksbanken, citat :

   ”Av riksbankslagen framgår att sedlar och mynt som ges ut av Riksbanken är lagliga betalningsmedel, vilket innebär att ”var och en är skyldig att ta emot sedlar och mynt som betalning””

   Det är inte enligt Riksbankslagen något man kan avtala bort – om jag kräver att du ska ta emot mina KRONOR i sedlar och mynt som betalning så är du tvungen att ta emot.

   Om du och jag däremot kommer överens om att jag får din bil som betalning så kan vi cleara betalningen på det viset – varvid din bil har fungerat som betalmedel ISTÄLLET för att använda KRONOR i form av sedlar och mynt. Men du har däremot ingen rätt att kräva att jag måste acceptera din bil som betalmedel.

   Samma sak med bankernas skulder (ditt och mitt kontoinnehav) – jag kan acceptera att överta din fordran på din bank (varvid ditt kontoinnehav minskar och mitt ökar) ISTÄLLET för att använda kronor men du har ingen laglig rätt att kräva att jag ska överta din fordran på banken.

   För vad vi gör när vi betalar genom bankernas kontosystem är att vi accepterar att använda bankernas skulder som betalmedel ISTÄLLET för kronor. Men banken har ingen laglig rätt att kräva att vi MÅSTE bli betalda med med bankernas skulder – vi kan neka. Precis såsom pubägaren i nedan exempel har laglig rätt att acceptera min skuld som lagligt betalmedel men ÄVEN laglig rätt att neka bli betald på det sättet.

   Säg att jag är skyldig dig 50kr. Då kan du köpa en öl på Puben om krogägaren går med på det, allt du behöver säga är:

   -”Micke är skyldig mig 50kr, kan han betala senare?”

   Varvid du får en öl. Min skuld har då fungerat som betalmedel men du kan omöjligt hävda att du betalat med kronor.

   Ovan har pubägaren ökat sitt innehav av mina skulder – han har ju inte ökat sitt innehav av kronor. Pubägaren skulle ha kunnat neka att ta emot skuldsedeln och kräva att bli betald i kronor. Exakt samma sak gäller bankerna -vi kan neka att acceptera bankernas skulder (ditt och mitt kontoinnehav) som betalmedel och kräva att bli betalda i kronor.

   Jo kontantupproret är nog kontrollerad opposition.

   http://www.riksbank.se/Documents/Rapporter/Ekonomiska_kommentarer/2014/rap_ek_kom_nr09_141125_sve.pdf

   • Tack för svar. Exakt, bankernas skulder är ej lagligt betalningsmedel i Sverige. Nästan alla näringsidkare har frivilligt valt att använda svenska kronor som betalningsmedel och kan därför inte neka kunden när detta betalningsmedel erbjuds som betalning. Missförstånden i att tolka denna lag härstammar i att folk inte kan skilja betalningssätt (kort) från betalningsmedlem, och det är därför bankerna kommer vinna. Inte många svenskar vet vad exakt svenska kronor är förnått. Skulder på kronor är inte kronor, plastkort är inte kronor. Självklart förstår inte heller jurister detta och kan därför inte förstå lagen om lagligt betalningsmedel.

    Om en näringsidkare nekar dig betalning i kontanter (svenska kronor) trots att de valt detta betalningsmedel kommer du vinna fallet om du tar det till Svea Hovrätt (även om inte Svea Hovrätt förstår skillanden mellan kort och betalningsmedel). Någon som vågar?

 3. Slemkryparen tog upp Henning Wittes påhopp på mig. Mitt svar:

  Roligt att du använder Henning Witte som källa då han blivit av med sin rätt att verka som advokat i Sverige på grund av sin medverkan i ökända pyramidspelsbolaget Towah (att bli utkastad från advokatsamfundet är fan inte lätt). Han bröt dessutom mot lagen när han tog ut en kreditupplysning på mig. Han representerar enligt sig själv stora tyska banker. Däröver tror han på rymdödlor och att man ska käka guld för att slippa ”mind controll” och andra stolligheter och konspirationer.. Han är mao en totalt opålitlig person och att du använder honom i dina försök att få mig att framstå som någon form av konspirationsdåre säger mer om din nivå än min..

  Han har mao inte haft rätt att verka som advokat och företräda de ”offer” som han lögnaktigt påstår sig ha träffat i rätten. Han anger heller inga namn för detta. Att du använder dig av honom som källa för att kasta ogrundade och helt obevisade anklagelser mot mig säger en del om det moraliska hycklande träskvatten du är van att trampa runt i. INGEN har hört av sig till mig under de år jag skrivit om penningsystemet och påstått sig förlorat rättsfall pga mig (du vet om att man ska ses som oskyldig till dess man är bevisat skyldig) – SKÄMS FÖR FAN!

  Jag skulle kunna köra fula insinuationer tillbaka om att du är ökänd för att ha haft stora skulder och kronofogden efter dig att du därför tjänar bankerna. Men det är enkla poäng utan sakligt innehåll (vilket verkar vara allt du själv är förmögen till)

  Men för att återigen försöka få dig att diskutera sakligt.
  Witte säger i citatet du angav att banken lånar ut kronor till kontot – det är en enkelt bevisad lögn. Ditt kundkonto hos banken kan per definition bara innehålla bankens skuld till dig och inget annat. En skuld på kronor kan aldrig vara kronor – bankens egna balansräkning säger detta också entydigt. Även Bank if England säger detta helt klart i sin skrift om hur pengar skapas:

  Bank deposits are simply a record of how much the bank itself owes its customers. So they are a liability of the bank.

  Så både du och Witte är mao bevisade lögnare då du okritiskt sväljer hans lögn. Att du dessutom vägrar erkänna att penningmultiplikatorn är en myt gör ju inte att din trovärdighet blir större.Bank of England är också där klar och tydlig:

  ”While the money multiplier theory can be a useful way of
  introducing money and banking in economic textbooks, it is
  not an accurate description of how money is created in reality”

  Jag har ingen lust att träffa dig och efter dina skitiga försök till karraktärsmord på mig ovan. Du kan ta ditt falska trevlighetsfascistiska leende och trycka upp det på något mörkt ställe!

  Däremot kommer jag kopiera och den här tråden för att påvisa din oärlighet och skitiga retorikform! SOM SAGT SKÄMS!
  http://www.bankofengland.co.uk/…/quar…/2014/qb14q102.pdf

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s