Sverige kommer gå åt helvete och, japp, invandrarna tar ”svenskarnas” jobb

Det här blir mitt sista inlägg på den här bloggen. Jag har skrivit i åratal om det här och jag har inte mer att säga.

När jag började skriva var det delvis som en terapiform efter skilsmässan. Jag delade omedvetet upp min  ”egenterapi” i en kreativ del och en del där jag försökt få ut något konstruktivt av mina aggressioner  – att banka på banker i den här bloggen har varit en del av den aggressiva delen 🙂 . Men ju mer jag fattade hur parasitärt bank och penningsystemet fungerar desto mer förbannad och frustrerad blev jag – den värld jag trodde var sann visade sig vara uppbyggd av de lögner som Harold Pinter beskrev i sitt Nobeltal.

Jag hoppas, som sagt, att jag bidragit till något konstruktivt  med min aggressivitet i denna blogg (jag lägger till en kommentar där jag hänvisar till Karl Poppers argumentering till varför ilska är nödvändig för en fungerande demokrati – för att en demokrati ska fungera måste politikerna och makthavarna vara rädda för folket – inte tvärtom, som nu – snällheten och den trevlighetsfascism som media, skola och politiker predikar kan mao bli en demokratisk fälla) .

Utöver att jag känner att jag inte har mycket mer att säga så vill jag komma vidare. Aggressionerna efter skilsmässan har släppt för länge sedan – att fortsätta skriva på denna blogg känns därför bara som att jag håller upp en mask som inte är jag. Jag har flera gånger skrivit att jag ska sluta skriva men jag känner nu att jag inte längre har lust att hålla uppe denna mask.

Hoppas det finns de som uppskattat mitt skrivande på denna blogg. Jag kommer i fortsättningen bara skriva på min kreativa bloggsida, så ni får gärna kolla in den och hälsa på under lite fredligare former 🙂

Art, inventions and the stuff in between

Ta hand om världen nu! Jag känner att jag har gjort mitt!

Ps. Jag har även hoppat av facebook –  om någon vill slänga upp det här där för att hjälpa till att sprida så är jag jättetacksam!

—————————

Fick en kommentarsfråga från signaturen ”kreativtkaos”om min tro på vad som kommer hända i Sverige.

Jag tror Sverige ligger riktigt risigt till. Vi har en extremt uppblåst bobubbla som kommer smälla. Den fiktiva finansiella ekonomin är mångfalt större än den reella ekonomin. Banksektorns tillgångar är 3-4 gånger Sveriges BNP.

untitled

Lägger du därtill den fiktiva ekonomin i form av försäkringsbolag och uthyrning av t.ex bostäder och så ser du att andelen parasitär fiktionsekonomi är groteskt stor i Sverige i förhållande till den verkliga ekonomin. Varken försäkringsbolag eller hyresvärdar producerar något – kanske kan man påstå att hyresvärden underhåller huset men den största delen av inkomsterna kommer från direkt finansiell utsugning av hyresgästen för något som enligt FN är en grundläggande mänsklig rättighet – att ha någonstans att bo (den rättigheten är likställd enligt FN med att äta, dricka vatten och andas luft) . Ekonomiprofessor Michael Hudson delar upp ekonomin på det sättet i den reella ekonomin och fiktionsekonomin som han kallar ”the FIRE sector” (Finance, Insurance and Real Estate) där fiktionsekonomin parasiterar på den verkliga ekonomin.

De svenska bankerna är också extremt dollarberoende och hårt knutna till USA:s dollarimperialism. USA:s imperialism grundar sig i sin tur på finansiell utsugning av andra länder genom dollarn och att USA bombar de länder som inte underkastar sig dollarhegemonin. Till mycket står dollarn på en vapenmyntfot. Sverige hjälper USA militärt skjuta varje land i sank som motsätter sig dollarparasitism . USA är världens största vapenexportör och det är väl den enda formen av ”reell” ekonomi som USA har kvar. Det samma gäller Sverige som är världens största vapenexportör per capita. Både Sverige och USA lever mao på att skjuta världen i sank och skapa så mycket förstörelse som möjligt. Den som tvivlar kan lyssna på Anders Borgs psykopattal till en amerikansk tankesmedja nedan där han tackar USA för alla krig.

Men USA:s dollardiktatur håller på att gå mot sitt slut. Förhoppningsvis går vi mot en fredligare värld där inget land kan bomba ett annat land till underkastelse. Problemet för både Sverige och USA är, som sagt, att vår ”reella ekonomi” består till mycket stor del av krigsindustri som helt lever på att förstöra andra länders ekonomier. Sverige och USA kommer ha problem att ställa om sin produktion från destruktiv vapenproduktion till konstruktiv produktion när mängden krig i världen minskar. Jag skulle nog påstå att Sverige är världsmästare i hyckleri och USA bara är tvåa när det gäller att leka ”fredsälskande”.

Alla dessa krig som USA ”producerar” har skapat enorma flyktingströmmar (notera att Borg också tackar USA för dessa flyktingströmmar i videon). De flesta av dessa flyktingar hamnar inom den reella ekonomin – så jo, invandrarna tar alla riktiga jobb från svenskarna. Det är invandrarna som jobbar i vården, i industrin, städar, arbetar 20 timmarspass som egna företagare i småbutiker etc etc. Svenskarna har sina ”jobb” inom fiktionsdelen av ekonomin – de jobbar inom försäkringsbolag, som mäklare, som politiker, finansbolag, banker, media och alla andra låtsasverksamheter som egentligen inte skapar någonting alls – de suger bara ut den reella ekonomin – dvs de flesta svenskarna suger ut invandrarna – dvs de flyktingar som kommit hit för att USA har bombat sönder deras hemländer med svensk hjälp (som sagt, det svenska hyckleriet är gränslöst). Låtsasjobben inom FIRE-sektorn som ”svenskarna” har är inga riktiga jobb – det är invandrarna som står för den största delen av det verkliga arbetet i samhället.

Visst, det finns ett lager ”svenskar” som faktiskt gör något och är en del av den reella ekonomin (vad nu en ”svensk” är för något – har vi någon svensk kultur kvar?  Är inte all svensk kultur utplattad till marken under bombmattan av amerikansk masskultur?) . Men dessa ”svenskar” hjärntvättas till att sparka på invandrarna istället för att se att de är lika utsugna som invandrarna. De inbillas tro att invandrarna tar ”svenskarnas” riktiga jobb – när verkligheten är att invandrarna befriar ”svenskar” från att behöva ta riktiga jobb. Det är den funktionen, dvs pissa på invandrare, Sverigedemokraterna och nazisterna fyller såsom nyttiga idioter.

Så jag ser framtidsutsikterna för Sverige som extremt dystra. Troligen kommer fiktionsekonomin punkteras iom att bostadsbubblan spricker. Fiktionsjobb inom parasitsektorn (FIRE-sektorn) kommer försvinna och ”svenskarna” som ”jobbat” där kommer behöva söka riktiga arbeten. Det kommer mao bli slagsmål om de riktiga arbetena som invandrarna utför idag och invandrarna kommer få skit för att de tagit ”svenskarnas” jobb – ivrigt påhejade av SD och nazister. Även de övriga partierna kommer fortsätta stödja och dölja fiktionsekonomin, dvs den finansiella parasitismen, in i kaklet.  För politikerna är, precis såsom Michael Hudson påpekar i videon nedan, satta att tjäna parasitdelen av ekonomin – inte den reella ekonomin  – kanske inte så konstigt heller då politiker är en del av fiktionsekonomin de med.. T.o.m ”Vänsterpartiet” är tjänare åt den parasitära delen av ekonomin. Så vi kommer fortsätta ha politiker som är totalt frånkopplade från verkligheten och som kommer fortsätta vara en del av och tjäna fiktionsekonomin.

Finns det något hopp? Jo, om ”svenskarna” vaknar och inser att en ekonomi kan inte i längden leva på parasitära fiktioner utan måste vara baserad på reella jobb och folk motverkar brunskjortornas försök att få ”svenskar” ställda mot ”invandrare”. Frågan är om vänstern någonsin vaknar och konfronterar finansparasitismen och FIRE-sektorn och förmår rikta den bruna ilskan som brer ut sig åt rätt håll.

Men, som sagt, det är extremt lite som tyder på att dagens Vänsterparti kommer vakna så länge  partitoppen är gosigt inbäddad i den finansiella låtsasekonomin och aldrig t.ex adresserar det faktum att banker skapar vårt gemensamma betalmedel från ingenting genom skuldsättning  – dvs direkt parasitism. Grundpelaren i Vänsterpartiet borde vara att staten skapar pengarna till samhället – men Sjöstedt med bihang ser det som sin största uppgift att skydda bankernas parasiterande – det säger något om Vänsterpartiets hycklande.

Efter lite grävande kan man ju undra lite om Sjöstedt. Kollade runt lite efter vad hans fru, Ann Måwe och diplomat på UD, håller på med och hittade det här pappret:

”Special high-level meeting with the Bretton Woods institutions, the World Trade Organization and the United Nations Conference on Trade and Development”
http://www.un.org/en/ecosoc/meetings/2006/bwi2006/participants2006.pdf
Där finns Måwe med – så man kan ju undra lite lätt hur mycket det påverkar Sjöstedts och Vänsterpartiets tystnad i ekonomiska frågor.

För den som inte vet vad The Bretton Woods Institutions  är består den av IMF och Världsbanken – dvs USA-imperialismens högra händer.

—————————-

Har sammanställt en bok om penningsystemet som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

http://www107.zippyshare.com/v/hfMdHBPQ/file.html

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Annonser

10 tankar om “Sverige kommer gå åt helvete och, japp, invandrarna tar ”svenskarnas” jobb

 1. Chris Hedges drar upp Karl Poppers “Det öppna samhället och dess fienden” som hävdar att ska demokratiska förändringar ske måste arroganta skitstövlar till politiker (och japp, Bildt, jag hoppas du känner dig träffad) skrämmas till att lyssna på den demokratiska viljan – så vi får hoppas att “eliten” fattar att de sitter jävligt löst till:

  I think that the problem is–you know, and Karl Popper writes this in The Open Society and Its Enemies. He said the question is not how do you get good people to rule. Popper says that’s the wrong question. Most people, Popper writes, attracted to power are at best mediocre, which is Obama, or venal, which is Bush. The question is: how do you make the power elite frightened of you? Who was the last liberal president we had? It was Richard Nixon–not because he was a liberal, but because he was frightened of movements. And there’s a scene–I think it’s in Kissinger’s memoirs, 1971, huge antiwar demonstration surrounding the White House, and Nixon has put empty buses, city buses end-to-end as a kind of barricade, and he’s standing at the window wringing his hands, going, Henry, they’re going to break through the barricades and get us. And that’s just where you want power, people in power to be. And that’s why Sarkozy, who was a cretin, was unable to do too much damage to France, because if you got up in France and told French university students that they were going to pay $50,000 a year to go to college, they’d shut the damn country down.”

 2. Ska man göra en sammanfattning av detta blogginlägg blir det något i stil med

  Både USA och Sverige är för inbäddade i en fiktionsekonomi där militärindustrin är nästintill den enda kvarvarande reella ekonomin som finns kvar för kunna ändra riktning om inte medvetenheten ökar dramatiskt. Både Sverige och USA måste förstöra andra länder för att hålla liv i sin krigsindustri och dollarn. Vapen och ammunition måste användas och ersättas för att det ska bli någon efterfrågan. Varken Sverige eller USA är rustade för fred.

  Vi behöver en vänster som vaknar upp och går emot de bruna krafternas stöveltramp som hörs allt högre.

 3. Efter lite grävande kan man ju undra lite om Sjöstedt. Kollade runt lite efter vad hans fru, Ann Måwe och diplomat på UD, håller på med och hittade det här pappret:

  ”Special high-level meeting with the Bretton Woods institutions, the World Trade Organization and the United Nations Conference on Trade and Development”
  http://www.un.org/en/ecosoc/meetings/2006/bwi2006/participants2006.pdf

  Där finns Måwe med – så man kan ju undra lite lätt hur mycket det påverkar Sjöstedts och Vänsterpartiets tystnad i ekonomiska frågor.

  För den som inte vet vad The Bretton Woods Institutions är består den av IMF och Världsbanken – dvs USA-imperialismens högra händer.

 4. Michael, förstår dig. Vill se någon form av progress i dessa frågor men politikerna vägrar (inte för att jag förväntade mig något annat). Dock har Positive Money bra framfart i UK. De blir svårstoppade. Men Sverige, vetifan, massan bryr sig inte om penningsystemet så länge ekonomin expanderar. Och när bankerna sätter igång lågkonjunkturen är det för sent, det kommer inte finnas tid för dem att sätta sig in i dessa frågor. De kommer bli arga på annat och skylla ifrån sig, typ, det är invandrarnas fel osv. Sverige påminner om Tyskland 1930, därför jag planerar att lämna landet.

  • jo, nästa lass flyktingar kommer nog komma från Sverige, som du skriver. Och, som du också skriver, ”svenskar” kommer stå mot ”invandrare” medan de riktiga skurkarna går fria -antagligen kommer även politikerna fly till sina herrar (som Reinfeldt och Borg som båda idag är anställda av amerikanska storbanker).

   Det som är positivt är jag tror allt färre tror ett ord på vad media säger – de presstituerade får svårare och svårare och ljuga samt dölja sanningen med trams.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s