Riksbankens införande av E-kronan kommer sätta bankerna i konkurs och ploppa bobubblan

 

Min mer kreativa blogg

Art, inventions and the stuff in between

——————-

 1. Hur det ser ut idag

1

2)

Om Riksbanken genomför E-kronor

2

3) Då kommer bankerna tvingas betala sina skulder (idag kan bankerna bara betala sina skulder till kontoinnehavare i form av kontanter genom bankomaterna. För att slippa betala sina skulder den vägen har bankerna därför fört krig mot kontanter)

3

4) Men

4

För att bankerna ska kunna behålla några kontokunder måste de också höja räntorna på sina kundkonton så att inte folk flyr. Detta måste även t.ex boskuldsslavarna betala genom högre ränta på de påhittade ”bostadslånen” (då banken inget annat ”lånar ut” till kundkontot än bankens egna påhittade skuld).

Bankerna kommer gå omkull då det kommer bli en digital bankrusning då folk hellre vill ha E-kronor än spara på bankernas skulder. Staten kan då ta över banksystemet, skriva av alla påhittade skulder och vi skulle få ett banksystem där bankerna faktiskt sysslar med vad de ljuger om att de gör idag – ta emot insatta kronor som de sedan lånar ut. Alla banker, även hederliga banker såsom JAK, skulle då kunna konkurrera på lika villkor och det nuvarande bedrägeriet stoppas.

5)

43

6)

5

—————————-

Har sammanställt en bok om penningsystemet som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

Två länkar där jag laddat upp pdf-filen har plockats bort på kort tid så jag ska göra en ny och  ladda upp. här är en länk till bloggsidan med samma innehåll i väntan på pdf-filen:

”Crash course” i hur penning och banksystemet fungerar

Den här en annan av mina bloggsidor som tar upp samma sak med en lite annan vinkling

Hur storbankernas skuldslavsystem mekaniskt är uppbyggt

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

16 thoughts on “Riksbankens införande av E-kronan kommer sätta bankerna i konkurs och ploppa bobubblan

 1. Cornu vill fortfarande inte att bankerna ska behöva betala sina skulder (då ditt konto hos banken inget annat kan innehålla än bankens skuld på kronor till dig – banken kan i dagsläget bara betala sin skuld genom att du gör uttag i kontanter – t.ex genom bankomaten).

  så mycket för Cornus svammel om att ”alla måste betala sina skulder” – för Cornu ser, enligt sig själv inget behov alls till att bankerna ska betala sina skulder , citat: ”Jag ser ärligt talat inte behovet alls.”

  Han vill dock att det ska gå att ha kronor på Riksbankskontona – men man ska inte kunna betala med kronor genom kontosystemet (dvs samma som när man kunde ha kronor på Riksgäldskontona – men man kunde inte betala därifrån) – de fem storbankerna ska även i fortsättningen som kartell ska ha oligopol på betalsystemet genom RIX enligt Cornu. Det roliga är att Cornu påstår att denna kartellbildning och oligopol på kronorna på RIX inom betalsystemet löst alla problem, citat: ”Marknaden har redan löst detta utan statlig inblandning.” Oligipol och kartellbildning är enligt Cornu samma sak som ”marknaden” – antagligen är Cornu så trollbunden av marknadens osynliga händer och allt annat trams att han omöjligt kan se Wallenbergs ”att verka men inte synas”. Eller gör Cornu det han är bäst på – hycklar.

  http://cornucopia.cornubot.se/2016/11/riksbanken-overvager-infora-swish.html#comment-form

 2. Om den fria ”marknaden” som Swish enligt Cornu tagit fram Swish:

  ”Swish är ett samarbete mellan Danske Bank, Handelsbanken, Länsförsäkringar, Nordea, SEB, Skandia, Ica Banken, Sparbanken Syd, Sparbanken Öresund, Swedbank och Sparbankerna.”

  https://www.getswish.se/support/vilka-banker-ar-med-i-samarbetet/

  Observera ordet ”samarbete” – dvs det är en kartell som samarbetar – inte konkurrerar på en ”fri marknad” (om en sådan nu någonsin funnits). Det är de fem storbankerna som såsom kartell har oligopol på clearingen med kronor genom RIX . Länsförsäkringar har iofs Riksbankskonto men de är inte med i clearingen genom Riksbankens RIX-system. Sparbankerna är kopplade till Swedbank. ICA-banken har inget riksbankskonto utan är en tier2-bank med konton på några av de fem storbankerna – dvs ICA-banken är ett annex till storbankerna såsom alla tier2-banker.

  Som sagt, hyckla är han bra på Cornu!

 3. Visst är det spännande!
  ”Precis som sedlar och mynt kan pengarna användas utan en mellanhand. Det avslöjar vice riksbankschefen Cecilia Skingsley”
  ”Det är ett statligt alternativ för den som inte kan, inte vill, eller inte får tillgång till de kommersiella bankernas betalningstjänster.”
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6564086

  Frågan är hur de här nyskapade kronorna ska komma i cirkulation. Basinkomst? Eller en engångsinsättning åt alla medborgare?

  Sen får man väl räkna med risken att det finns de som kommer att lobba för att stoppa detta!

 4. Tyvärr kommer det här förslaget aldrig att bli verklighet, för det finns för många idioter som inte förstår vitsen med det. Bara att titta på nästan samtliga som kommenterar på Cornucopia. Saxat från kommentarsfältet (förstapris i mental frivolt): ”..det är hög tid att separera staten och pengar.” Ska man ska skratta eller gråta tycker du?

  • Nä, det blir nog som du säger tvärstopp då Wallenberg och company har så mycket makt som de har.

   Japp, det var ett exempel på en extrem korkad kommentar.Jag orkar inte ens kolla in resten av kommentarerna för jag misstänker att du har helt rätt – Cornu brukar ha puckokommentarer där han själv tronar högst upp med snorkig högfärd.

   Det som är positivt är att Cornu håller på att suddas ut. För 3-4 år sedan fick man massa trafik (uppåt 1000 besökare) om man la upp en länk som en kommentar. Någon har tydligen länkat till det här inlägget och hitintills har jag bara fått 6 besök från Cornu. Så folk ser nog mer och mer igenom vilket troll han är.

 5. Ping: 16 nov |

 6. Läste vice riksbankschefen Cecilia Skingsley tal där hon beskrev scenariot i blogginlägget:
  http://www.riksbank.se/Documents/Tal/Skingsley/2016/tal_skingsley_161116_sve.pdf

  ”Om Riksbanken lanserar en e -krona med positiv ränta kan det i vissa situationer vara mycket attraktivt för både allmänhet en och företag att omvandla sina tillgodohavanden i bankerna till e – kronor hos Riksbanken. Banksystemet skulle då kunna dräneras på finansiering av sin utlåning och bli instabilt, vilket skulle skada kreditförsörjningen i samhällsekonomin.”

  Mao en digital bankrusning där bankerna tvingas betala sina skulder till kontoinnehavarna.

  Det är roligt att Riksbanken inte kan hålla reda på grundenheten kronor (centralbankspeng) och den härledda enheten ”en skuld på kronor” (ditt kontoinnehav som är bankens skuld på kronor till dig). Det är som om en fysiker skulle säga att grundenheten meter (m) är samma sak som en hastighet då meter (m) finns med i den härledda enheten hastighet (m/s). Det säger sig självt att en skuld på kronor aldrig kan vara kronor. Hon säger:


  ”För det andra utgör pengar en räkneenhet, i Sverige är den räkneenheten kronor och ören, i Storbritannien pund och pence och så vidare. Med en gemensam räkneenhet mäter vi alla värdet på en vara på samma sätt vilket gör det enkelt att jämföra priset eller värdet på olika varor. ”

  För att påvisa det absurda i att inte särskilja en skuld på kronor (ditt kontoinnehav som är bankens skuld till dig) och kronor:

  Säg att du köper ett hus – bankpersonalen ljuger (troligen helt omedvetet) dig då rakt upp i ansiktet genom att säga:

  -”De 2 miljoner kronorna som du lånat för att köpa ditt hus har överförts till ditt konto”

  För ovan uttalande innehåller minst tre lögner:

  Lögn 1: Ditt konto kan inte innehålla kronor överhuvudtaget. Ditt konto är bara en notering över hur mycket banken är skyldig dig

  Lögn 2: Banken har inget lånat ut alls. Detta då:

  Lögn 3: Kronor inte överfördes från något annat konto då kontot inte kan innehålla kronor. Kontoinnehavet hittades på vid det likaså påhittade ”lånetillfället”.

  Huset har inte blivit prissatt i grundenheten kronor – priset har blivit satt i den härledda enheten ”bankens skuld på kronor” (då, återigen, detta är det enda som kan finnas på ditt kundkonto hos banken) som banken hittar på vid det likaså påhittade lånetillfället. Banken ligger som en mellanhand i budgivningen och trissar upp priset genom att hitta på än mer av sina egna skulder till den ”köpare” (skuldslav är ett bättre ord) som ”köper” huset.

  Att Skingsley inte tog upp att det är bankerna – inte köpare och säljare – som bestämmer priset på huset och att det därför inte är satt enligt någon marknadsprincip eller värdeneutralt är lika sorgligt det.

 7. Bra artikel. Nedladdningslänk till PDF tillhandahåller ett javascript för att visa upp den men det går inte att ladda ner den. Efter ett flertal försök var allt jag fick en toolbar (som jag inte installerade).
  Kanske minfil.org vore en bättre plats?

Kommentarer inaktiverade.