Positiva pengar snurrar till begreppen igen – de tror banker skapar valuta, dvs kronor

Ett till återfall men jag kunde inte låta bli då jag läste Positiva Pengars blogginlägg om Riksbankens förslag till att skapa E-kronor. Vill någon slänga upp det här på Facebook så vore jag jättetacksam.

Annars håller jag till på min mer kreativa blogg, mitt senaste inlägg där:

A blueprint for a self replicating machine


Positiva Pengar menar kanske väl men de bladdrar ihop begreppen och kan inte skilja på vad ett kundkonto kan innehålla (bankens skuld till kontokunden och inget annat) och vad som är kronor (som bara Riksbanken kan skapa). Kronor är Sveriges valuta – bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav är INTE valuta.

Positiva Pengars Lars Alaeus och Samuel Kazen Orrefur skriver:

Detta eftersom människor skulle kunna välja mellan skuldbaserad valuta (affärsbankspengar) eller icke skuldbaserad valuta (riksbanksreserver/e-kronor)”

Vilket, som sagt, är rent skitsnack och en lögn som är extremt enkelt att påvisa.

Säg att du hittar en kasse med 10 000 kronor i sedlar hos din döde moster Agda och går med dessa till banken och gör en insättning. Banken tar sedlarna och stoppar in dessa i sitt kassavalv och skriver upp på ditt konto att banken nu är skyldig dig 10 000 kr. Ditt konto berättar mao bara hur många kronor banken är skyldig dig – INGET annat. De 10 000 kronorna, dvs valutan, ligger ju nu i kassavalvet – de finns ju  INTE på ditt konto.

När banken hittar på och ”lånar ur” till ditt konto ”lånar” mao banken inte  ut kronor, dvs valuta. Banken ”lånar ut” till ditt konto vad ditt konto kan innehålla – bankens egna skuld och inget annat – BANKEN LÅNAR ALDRIG UT VALUTA, DVS KRONOR!

Ditt konto är som sagt, för att extremtjata,  bara ett bevis på  hur många kronor banken är skyldig dig och inget annat (dvs vad banken lånat av dig). Detta kallas för en IOU på ekonomiskt fikonspråk (IOU –  akronym för ”I owe you”, dvs  ”jag är skyldig dig”  på svenska). Banken hittar  mao på sin egen skuld (IOU) som den ”lånar ut” till kundens konto – banken skapar INTE valuta, dvs kronor, som den lånar ut. Vi använder sedan bankernas skulder som betalmedel ISTÄLLET för kronor när vi betalar varandra genom bankernas kontosystem.

Bank of England gör förvisso allt för att dölja vem som skapar den Engelska valutan Pund i sin skrift hur pengar skapas (de skriver bara order Pound en enda gång i hela skriften) men de är helt glasklara på att bankerna lånar ut sina egna skulder (IOU:s) och INTE valuta, dvs Pund. Bank of England skriver:

Broad money is made up of bank deposits — which are essentially IOUs from commercial banks to households and companies — and currency — mostly IOUs from the central bank.

Som synes skiljer  Bank of England valuta (currency) från bankernas skulder (som sagt, ditt konto är bankens IOU, dvs en notering på hur många kronor  som  banken är skyldig dig). Att Bank of England sedan försöker dimma till spåren genom att säga att valuta också är en IOU är bara vad man kan förvänta sig – centralbankernas uppgift är ju trots allt att upprätthålla ”finansiell stabilitet” i bankernas lögnverksamhet.. Sedan guldmyntfoten avskaffades har inte Riksbanken någon skuld att betala. Att sedlar fortfarande skrivs som en skuld (IOU) på Riksbankens balansräkning är en kvarleva från guldmyntfoten då man kunde få motsvarande belopp guld för sedeln.

Jag har haft den här diskussionen med Lars Alaeus tidigare och han vet att han ljuger när han påstår att ett kundkonto hos en bank kan innehålla valuta, dvs kronor. Det enda skälet till att Lars skriver som han gör är, enligt mig, för att han, liksom Bank Of England, vill dimma till begreppen så att bankerna kan få ha kvar sitt privilegium att ”låna ut” sina egna skulder (IOU:s) till konton och låtsas att de lånar ut kronor, dvs valuta.

För, som jag skrivit hur många gånger som helst – bankpersonalen ljuger (troligen helt omedvetet) dig rakt upp i ansiktet genom att säga:

-”De 2 miljoner kronorna som du lånat för att köpa ditt hus har överförts till ditt konto”

För ovan uttalande innehåller minst tre lögner:

Lögn 1: Ditt konto kan inte innehålla kronor överhuvudtaget. Ditt konto är bara en notering över hur mycket banken är skyldig dig

Lögn 2: Banken har inget lånat ut alls. Detta då:

Lögn 3: Kronor inte överfördes från något annat konto då kontot inte kan innehålla kronor. Kontoinnehavet hittades på vid det likaså påhittade ”lånetillfället”.

Att ”låna ut” sin egen skuld, såsom bankerna gör, och påstå att bankens skuld ÄR  kronor, dvs valuta, är penningförfalskning. Och den ”finansiella stabiliteten” kräver att bankerna får fortsätta sin bedrägeriverksamhet.. Fast egentligen är det givetvis precis tvärtom – hela skiten kommer rasa förr eller senare om vi fortsätter tillåta detta vansinne.

—————————-

Har sammanställt en bok om penningsystemet som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

Två länkar där jag laddat upp pdf-filen har plockats bort på kort tid så jag ska göra en ny och  ladda upp. här är en länk till bloggsidan med samma innehåll i väntan på pdf-filen:

”Crash course” i hur penning och banksystemet fungerar

Den här en annan av mina bloggsidor som tar upp samma sak med en lite annan vinkling

Hur storbankernas skuldslavsystem mekaniskt är uppbyggt

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s