Bostadsbubblan spricker när USA:s imperialism, dvs dollarn, dör

Blev ett till återfall.

Min mer kreativa blogg, mitt senaste inlägg där:

A blueprint for a self replicating machine


Vill någon slänga upp det här på facebook är jag tacksam.

Sverige stöder USA:s eviga krigande då den svenska bostadsbubblan kommer ploppa annars. Som jag beskrev i den här bloggen så har USA:s kunnat köpa allt gratis från resten av världen då resten av världen tvingats använda dollarsystemet när de ska handla med varandra. USA:s centralbank (FED) har mao varit centralnavet som andra länder tvingats gå igenom för att kunna handla med varandra. De länder som vägrat har USA antingen destabiliserat genom diverse ”revolutioner” eller genom finansiell krigföring (där den mest framträdande generalen heter Soros)  – har inte det fungerat har USA helt sonika bombat det motsträviga landet till stenåldern (Libyen, Irak etc). Genom att bara USA:s centralbank (FED) kan skapa dollar från ingenting har USA:s finansparasiter sedan kunnat köpa upp alla tillgångar i landet gratis. USA har aldrig behövt vinna krig – USA har bara behövt förstöra det motsträvga landets valuta (Sovjets utrikesminister Molotov kallade systemet helt rätt för ”dollarimperialism”).

Det centrala i dagens ”penningsystem” är   att vi inte använder valuta som betalmedel – vi använder bankernas skulder (dvs ditt kontoinnehav som är bankens skuld på kronor och inget annat) som betalmedel. För att detta ska fungera måste ett land acceptera ett annat lands skulder som giltiga betalmedel.

Säg att en svensk bank ska se till att en transaktion mellan två företag ska ske genom t.ex en Kinesisk bank där det svenska företaget köper en vara från det kinesiska företaget. Den svenska banken lämnar då ifrån sig en bostadsobligation som ses som en tillgång och den svenska banken kan betala den kinesiska banken genom USA:s centralbank (FED) som agerar clearinghus. Observera att varken den svenska banken eller den kinesiska banken handlar med dollar mellan sig – de enda som kommer åt dollarna på FED:s centralbankskonton direkt är de amerikanska storbankerna då endast de har konton på FED (FED.s konton är de enda kontona som kan innehålla dollar).

Så nu sitter den kinesiska banken med en tillgång i form av en fordran i form av den svenska bostadsobligationen. Men, som sagt, en bostadsobligation är bara en en skuld som svenska bankens kunder nu har till  den kinesiska banken (en bostadsobligation är en hopbuntning av en massa ”lånehandlingar” som svenska boskuldslavar skrivit på). Den kinesiska banken har inte fått några dollar då den kinesiska banken inte har tillgång till FED.s konton som innehåller dollar. Den kinesiska banken accepterar svenska skulder, dvs bostadsobligationen, som betalmedel ISTÄLLET för att få dollar.

Den kinesiska banken är troligen helt medveten om att den svenska bostadsmarknaden är en extrem tillgångsbubbla som kommer spricka förr eller senare. De kinesiska bankerna vet att de svenska bostadsobligationerna till största delen består av ren luft.  Men då USA sitter som härskare över dollarsystemet har det kinesiska banksystemet  och därmed de kinesiska företagen inget annan annat sätt att handla med andra länder på än att gå genom Federal Reserve som clearinghus.

Men Kina har skapat ett eget internationellt betalsystem som kringgår dollarn och Federal Reserve helt och hållet. Det gör att kinesiska banker i framtiden inte nödvändigtvis behöver acceptera svenska skulder (t.ex bostadsobligationer) som giltigt betalmedel. Det enda som avhåller andra länder från att använda Kinas betalsystem är att de är rädda för att USA kommer bomba dem om de slutar använda USA:s banksystem som mellanled. T.o.m Kina är rädda för att inte använda USA.s banksystem – såsom ekonomiprofessor Michael Hudson beskriver det i denna artikel, citat:

”Kinesiska tjänstemän jag talat med har sagt att de sitter på dollarobligationer för att USA inte ska attackera dem med kärnvapen. Det handlar om ren militär utpressning.”

(observera att en dollarobligation också bara är en skuld, obligation betyder förpliktelse – dvs förpliktelse att betala dollarskulden- dvs betala dollar till den som äger obligationen).

Mao den svenska bostadsbubblan hålls helt uppe av att USA kan fortsätta skjuta alla länder i sank som inte accepterar dollarns härskarstatus. Mao den svenska bostadsbubblan och USA:s imperialistiska krigande hänger tätt samman. Sverige lever som en sekundärparasit på USA:s dollarimperialism och bostadsbubblan överlever så länge USA kan behålla sin härskarställning. När dollarn dör så dör även illusionen om att alla kan bli rika på att spekulera i evigt stigande bostadspriser och skuldsättning samt att Sverige inte behöver ha någon reell ekonomi i form av produktion.

Btw – är det fortfarande någon som är förundrad över att t.ex Fredrik Reinfeldt, Anders Borg, Tony Blair, Natos fd chef Rasmussen etc etc numer jobbar åt amerikanska storbanker?

—————————-

Har sammanställt en bok om penningsystemet som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

Två länkar där jag laddat upp pdf-filen har plockats bort på kort tid så jag ska göra en ny och  ladda upp. här är en länk till bloggsidan med samma innehåll i väntan på pdf-filen:

”Crash course” i hur penning och banksystemet fungerar

Den här en annan av mina bloggsidor som tar upp samma sak med en lite annan vinkling

Hur storbankernas skuldslavsystem mekaniskt är uppbyggt

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Annonser

9 thoughts on “Bostadsbubblan spricker när USA:s imperialism, dvs dollarn, dör

 1. Jag lägger en länk på https://anthropocene.live/2017/01/03/vilken-strategi-valjer-president-trump/
  Med en kommentar. Gå gärna dit och läs. Lars Bern är en Liberal bloggare vilken har hyffsade artiklar men ligger långt ifrån dina klara analyser av hur vi alla blir bedragna. LB är ju bankkramare och Israel vän långt ifrån mina ställningstagande i mycket. Men kommentarerna är ofta friska och klargörande i en del fall. Visst han har gått på Trump köret och tror att han ska kunna förändra något mot fredens och mänsklighetens fortlevnad. Tror inte för en sekund att Trump kommer överleva några sådana försök eller att ge sig på Amerikas ekonomiska sytstem, Trump är ju själv en del av det systemet.
  Vore kul att läsa vad du tycker?

 2. La in en kommentar på Conrus blogg också. Jag skrev:

  Sverige stödjer USA:s dollarimperialism (Sovjets utrikesminister Molotovs uttryck på att dollarn blev härskarvaluta efter Bretton Wood 1944) för att bostadsbubblan och all finansiell fiktionsekonomi inte ska falla. Så Cornus ständiga rop på ökat försvar är egentligen bara ett förtäckt försvar av de svenska bankerna och i förlängningen de amerikanska banksystemet. Dollarn håller på att gå åt helvete som clearingvaluta då bl.a Kina har utvecklat CIPS som kringgår USA:s banksystem. Och rasar dollarns härskarstatus lär knappast svenska skulder, t.ex bostadsobligationer fungera längre som betalmedel i clearingen.

  Så jag undrar vem Cornu egentligen vill att ”försvaret” ska riktas mot när ”the shit hits the fan”? Troligen inte mot imaginära ryssar som vill sno vår skog – troligen vill Cornu att de intressen han själv försvarar på sin blogg ska försvaras av försvaret.

  Jag skrev lite djupare om hur bostadsbubblan och Sveriges (och Cornus) ”försvar” av USA:s eviga krigande hänger ihop här:
  https://parasitstopp.wordpress.com/2017/01/09/bostadsbubblan-spricker-nar-usas-imperialism-dvs-dollarn-dor/

 3. En kommentar av ditt inlägg som jag öa ut på fb. Vill du svara?
  ”Martin Saar, nu svamlar du lite för mycket. Vad har USAs krig med svenska bostadsbubblan att göra? Det stora problemet för USA är att krigande är dyrt och att litet till Natos budget. Dollarn är en viktig valuta i världshandeln, men numer har vi Euron som också är en stor och betydande valuta.
  Myten om att USA skulle starta krig för att länder ska behålla dollarn är inget annat än just en myt. Det är alltid köpare och säljare som bestämmer vilken valuta man ska handla med. Man kan fritt välja dollar, Euro eller varför inte Yen. Man använder dollar för att det är praktiskt och en stor och stabil valuta som accepteras överallt.
  Om många använder dollar pressar det visserligen upp värdet på dollar (men bara lite, för det land som säjer mot dollar kommer snart att sälja sina dollar) En hög dollarkurs är inte odelat positivt för USA och innebär definitivt inte att det går några pengar till USA. En hög dollarkurs gör det billigare för USA att importera varor, men betyder å andra sidan att det blir svårare att sälja amerikanska produkter.”

  • Tydligen är snubben en svamlare av första rang.

   1) det är bara att empiriskt kolla in vilka lände USA har angripit militärt, finansiellt (eller Sorors färgrevolutioner) för att se mönstret. Ryssland, Iran, Irak, Libyen, Syrien, Sudan etc etc har alla försökt kringgå USA:s banksystem och har alla straffats på något sätt (Iran genom att de blev bortkopplade från SWIFT)

   2) snubben verkar inte fatta att andra länder INTE använder dollar vid handel mellan sig lika lite som vi använder kronor när vi betalar genom det svenska betalsystemet genom kontona. De enda kontona som kan innehålla valutan kronor är Riksbankskontona som storbankerna som kartell håller monopol på inom betalsystemet. När vi betalar varandra mellan varandras konton byter vi bara bankernas skulder med varandra – vi får aldrig mer eller mindre kronor på varandras konton.Storbankerna (Nordea, SHB, SEB, Danske bank och Swedbank) sköter clearing i kronor genom sina Riksbankskonton då de är de enda som kan hålla valuta, dvs kronor, i kontoform på Riksbanken.

   Det samma gäller när clearingen sker genom FED. De svenska bankerna betalar de kinesiska bankerna med olika former av skulder (såsom bostadsobligationer eller kontoinnehav i en amerikansk bank) som de bollar mellan varandra medan storbankerna på FED sköter clearingen i dollar då endast de amerikanska storbankerna har tillgång till FED konton som kan innehålla dollar.

   Så hans svammel om att man kan köpa och sälja dollar, eller vilken valuta som helst, genom bankernas kontosystem är blaj i kvadrat och vittnar om att han troligen lärt sig dumheter i sin ekonomiinbildning.

   Vidare var det inte bara Sovjets utrikesminister som såg USA:s utsugning genom dollarimperialismen. De Gaulle sa att USA levde gratis genom sin kontroll av dollarn redan på 60-talet och Putin har sagt USA lever som en parasit genom dollarn.

   Så sammantaget har snubben ingen som helst aning om vad han svamlar om (eller, vilket kanske är troligare -är han en desinformatör som vill skapa så mycket begreppskaos som möjligt).

   För att bemöta svamlet om att det är för dyrt för USA så är det som ekonomiprofessor Michael Hudson påpekar i ovan artikel att andra länder betalar USA:s krig genom att acceptera dollarobligationer som betalmedel – USA betalar inte med dollar – USA betalar med sina skulder och Kina vågar inte annat än acceptera ta emot USA:s skulder (obligationer). Om man skiter i att betala så är inget dyrt.

 4. Det ser allvarligt ut för Norden och de baltiska staterna. Varför inte hela Europa? NATTO rustar för fullt i Polen bland annat det viskas om att Kaliningrad ligger i farosonen för ett false flag eller liknande, ett anfall planeras i vilket fall som helst mot Ryssland. Kanske innan Trump hinner sätta sig vid sin post och börja förhandla? 2017 en ytterst allvarlig utveckling mot ett kärnvapenkrig och det blir då Putin som startar för han vet att Ryssland inte har någon chans om de inte sätter hårt mot hårt direkt vid ett anfall. Dollaroligarkerna med sina vapendragare Amerikanarna skiter fullständigt i Europa. Ett Europa i ruiner gynnar Dollarimperialisterna. Börja bunkra mat och köp gasolkök och vattenreningsutrustning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s