Vad som aldrig sägs om den fiktiva ”bostadsmarknaden”

Min mer kreativa blogg, mitt senaste inlägg:

The possibility to use a Boolean sphere in order to create a Von Neumann universal constructor

————————

Svensk Mäklarstatistik har kommit med siffror som tyder på att priserna på bostäder planar ut. Kanske är det ett tecken på att vi nått peak-parasit och att bostadsbubblan slutligen håller på att ploppa.

Det enda  som är intressant med vad media skriver om den sk ”bostadsmarknaden” är, som vanligt, vad media INTE skriver. Överhuvudtaget tycker jag är det enda intressanta med media nuförtiden vad de inte skriver  – det är sällan jag hittar något som  beskriver verkligheten längre i media. Jag har skrivit om detta ett otal gånger så jag hänvisar bara till vad jag skrivit mer utförligt på tidigare bloggar. Jag tror detta kan hjälpa läsaren få en bättre förståelse för den riktiga  verkligheten bakom den virtuella ridå  som media, politiker och ekonomer har målat upp och kallat ”bostadsmarknaden.

 1. Det finns ingen bostadsmarknad.Den sk bostadsmarknaden är inget annat än inverterade skuldslavs-auktioner bankerna håller i där presumtiva skuldslavar hetsas mot varandra i budgivningen. Det är banken som, såsom parasitär mellanhand, sätter priset på det kommande skuldslaveriet till banken. Den som ”vinner”  skuldslavs-auktionen får hyra huset av banken. Skrev mer utförligt om det här:   Ingves om den vansinniga skuldsättningen
 2. Bankerna lånar inte ut pengar om man med pengar avser kronor – banken ”lånar ut” sin egen påhittade skuld (IOU) som den hittar på vid det likaså påhittade ”lånetillfället”. Jag skrev mer utförligt om det t.ex här. Positiva pengar snurrar till begreppen igen – de tror banker skapar valuta, dvs kronor     
 3. Bankerna (och deras  ormtungor – mäklarna) är parasiter då de inget skapar mer än skulder. Bankerna har skapat en armé av  prostituerade journalister, ekonomer och kvackademiker som hjärntvättar folk till att tro att parasitismen är en del av den ”fria marknaden” och den verkliga ekonomin.   Ekonomiprofessor Michael Hudson beskriver i sin bok  ”Killing the Host: How Financial Parasites and Debt Bondage Destroy the Global Economy ” att ALLA klassiska ekonomer gjorde skillnad mellan att ha inkomst genom att göra något produktivt och att få sin inkomst genom improduktivt utnyttjande av de som gör något (dvs parasitism). De klassiska ekonomerna ville bort från det feodala samhället där feodalherren ”hyrde ut” jord och kunde leva på bönderna som arbetade på fälten – de såg feodalherren som den parasit han var. Dagens politiker, oavsett färg, håller på att införa samma feodala agenda under neoliberalt flagg – Hudson kallar det för neofeodalism –  finansparasiterna är de nya feodalherrana som lever på att suga ut andras arbete. Jag skrev mer om det och dess konsekvenser här: Finansparasiterna dödar den verkliga ekonomin – det är därför västs ekonomier dör
 4. Bankerna har med sin armé av kvackademiker helt och hållet vänt ut och in på pengars funktion och mening genom att påstå att pengar ÄR skuld när motsatsen är sann – pengar dödar skulder. Denna begreppsförvirring kring skuld (IOU) och pengar är grunden för det skuldslavsamhälle bankerna skapat. Jag beskrev det mer ingående här: Historien om bankernas skapande av skuldslavsamhället.

Ovan är bara lite av allt jag skrivit om bankernas parasitism.

Hur kommer då skuldbeläggandet se ut efter att bostadsbubblan spricker? Jo, man kan studera Sveriges största finansbloggare Cornucopia för att se hur den samlade svansen av parasiter i form av media, politiker, ekonomer och kvackademiker kommer lägga skulden på alla – utom just bankerna och hur systemet är uppbyggt.  De kommer säga att skuldslavarna får skylla sig själva då de ”lånat” (vad har de lånat?) av banken. Cornucopia gillar också att skylla på politikerna (som i sin tur kommer lägga skulden tillbaka på skuldslavarna). Allt för att kringgå att ta upp systemfelet i att bankerna får låtsas att bankens egna skulder är pengar och att banken kan skapa skuldslavar genom att påstå sig kunna ”låna ut” bankens egna skulder till kundkonton och ljuga att den lånat ut kronor – och – japp, det är precis så jävla vansinnigt! Ett vansinne Cornucopia vårdar ömt genom att varsamt placerade det i absolut tystnad. Cornucopia har varit så duktig i sitt försvar av banksystemet och skydd av bankernas parasitism samt skuldbeläggande av skuldslavarna att han nu befordrats till att skriva krönikor på Göteborgsposten – tillsammans med andra presstituerade journalister som mjölkar primärparasiten bankerna i dagens system . Så nu blir Cornucopia officiellt betald för att utföra samma ”arbete” han utförde när han gömde sig i garderoben och utåt låtsades  vara en oberoende bloggare.

Marx (som hade sina stunder av insikt – en insikt som vänstern totalt tappat bort) skrev helt riktigt:

“Talk about centralisation! The credit system, which has its focus in the so-called national banks and the big money-lenders and usurers surrounding them, constitutes enormous centralisation, and gives this class of parasites the fabulous power, not only to periodically despoil industrial capitalists, but also to interfere in actual production in a most dangerous manner— and this gang knows nothing about production and has nothing to do with it.”

—————————-

Har sammanställt en bok om penningsystemet som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

Två länkar där jag laddat upp pdf-filen har plockats bort på kort tid så jag ska göra en ny och  ladda upp. här är en länk till bloggsidan med samma innehåll i väntan på pdf-filen:

”Crash course” i hur penning och banksystemet fungerar

Den här en annan av mina bloggsidor som tar upp samma sak med en lite annan vinkling

Hur storbankernas skuldslavsystem mekaniskt är uppbyggt

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Annonser

15 thoughts on “Vad som aldrig sägs om den fiktiva ”bostadsmarknaden”

 1. Kunde inte låta bli att lägga en kommentar på Cornus blogg där han hänvisar till sin första ledarkrönika på GöteborgsPosten, jag skrev:

  ”Så nu är det officiellt att du tillhör presstitutionsbrigaden”
  🙂

  • Cornu svarade:
   ”Alla kan ju inte leva på bidrag som du.”

   Varvid jag svarade:

   ”Är du inte på gränsen till förtal här? Du har ingen aning om hur jag livnär mig.

   Ett är då säkert – jag livnär mig inte på vara en sekundärparasit, såsom du, genom dit presstituerade skrivande för GöteborgsPosten.

   För du försvarar ju finansparasitismen i alla dess former och pissar på de boskuldslavar bankerna anskaffat. Bladdret om du är liberal och för ”en fri marknad” är och förblir det rövslickande till finansparasitismen du alltid sysslat med.

   Ekonomiprofessor Michael Hudson beskriver i sin bok ”Killing the Host: How Financial Parasites and Debt Bondage Destroy the Global Economy ” att ALLA klassiska ekonomer gjorde skillnad mellan att ha inkomst genom att göra något produktivt och att få sin inkomst genom improduktivt utnyttjande av de som gör något (dvs parasitism). De klassiska ekonomerna ville bort från det feodala samhället där feodalherren ”hyrde ut” jord och kunde leva på bönderna som arbetade på fälten – de såg feodalherren som den parasit han var. Dagens system som du skyddar är bara en omstöpning av samma feodala system där bankerna anskaffar skuldslavar. Du marknadsför samma finansiella parasitagenda som GöteborgsPosten står för under neoliberalt flagg – Hudson kallar det för neofeodalism – finansparasiterna är de nya feodalherrarna som lever på att suga ut andras arbete. Som Hudson också påpekar innebar ”fri marknad” befriad från finansiell parasitism (japp, det gällde även Adam Smith och Stuart Mill) – dvs direkta motsatsen för vad du och GöteborgsPosten står för.

   Men jag tror inte du har några moraliska problem med att rundsmörja parasitens röv – bara du själv kan tjäna på det. Men det är bra att du kommer ur garderoben och klart visar vilken hycklare du alltid varit.”

   • Jo, det finns tydligen en till Michael Thudèn som är släkt. Egentligen kommer tydligen efternamnet efter något soldattorp som hette Tuddetorp (en kusin släktforskade). Sen fick tydligen någon i släktledet storhetsvansinne och tryckt ein en accent och hela baletten. Tycker et skulle vara coolare att heta Tudde (faktiskt brukade jag kallas för Tudde i plugget 🙂 )

   • Jasså 😀
    Såg ett program om andar för ett par månader sen som hemsöker hus i Sverige. Där fanns en med ditt namn, ca 40-45 år gammal med fru och en dotter Matilda. XDe bodde i ett hus nånstans på landet.
    Det var inte alls som jag föreställer mej dej och det satte myror i huvudet på mej. Ovanligt namn, men nu fattar jag.
    // Kao

   • Haha! Det begriper jag. 😀
    Nu har jag verkligen behov av en kort stunds praktisk hjälp här hemma och du bor ju nära, men jag har fått kalla fötter pga 2 andra manliga bloggare som under några års lopp plötsligt ändrat attityd och därför är jag rädd att ta kontakt. Detta är ingen dejtingsajt och det har de inte begripit. Jag är orolig för nya bekantskaper pga detta.Jag är otrolig besviken. Men jag tror inget ont om just dej och vill inte tro sånt om folk. Men jag är en ”gammal# kvinna och vill inte ha problem.

    // Kao .

   • Haha – nä, man ska nog akta sig för att skaffa kontakter med obskyra blogggare som skriver på tvären 🙂 – Du gör helt rätt!
    Är rätt bränd på den fronten jag med 🙂

    Men visst kan jag hjälpa till om du behöver – förstår din oro om du inte vill också.

 2. Hej på dig!

  Jag läser aldrig Cornucopia längre så det är inte därför jag skriver detta:), men jag kan inte vara tyst. Jag var inne på en blogg idag som heter ”Rika Tillsammans”. Den drivs av någon som säger sig heta Jan Bolmeson. Han tror han är smart när han tror sig konstruerat en kalkylator som räknar på, vad han kallar, ränta på ränta effekten som han kallar det. Jag kallar det exponentialfunktionen och den är ingen nyhet. Men om du tycker Cornu är fejk så kolla Bolmesons sida:

  https://rikatillsammans.se/verktyg/kalkylator-rakna-pa-ranta-pa-ranta/

  Jag skrev ett inlägg på hans så kallade blogg men svar har uteblivit.

 3. Denna kommentar är riktad till dom som eventuellt tror att det går att rädda Marxismens anseende genom att i Ms digra produktion hitta några ‘bra’ yttranden som ändrar slutsatserna om huvudlinjen i Ms inflytande. (Jag gissar att Michael inte tillhör den kategorin)
  Marx som intellektuell lär ha varit intresserad av att gå djupare in för att analysera bankväsendet men sköt upp det tills han dog. De naiva anhängarna av marxism förstår inte att det beror på hans beroendeställning och sammanvävning med föremålet för den analysen. Att han skriver en hel del som låter upproriskt var nödvändigt för syftet att vigla upp opposition och omstörtningar i finanscentrats konkurrentländer. Hade han varit konsekvent med den tillfälliga insikten citerad i artikeln hade han inte utnämnt bourgeoisin till fiende och ej heller infört det omöjliga resonemanget om proletariatets diktatur utan lagt tyngdpunkten på samhällsnyttan vid bedömningen av entreprenörklassen. Men då hade Marxismens inverkan kunnat bli att stärka konkurrentländerna över hela världen och den ekonomiska utvecklingen och troligen även den kulturella och vetenskapliga hade blomstrat världen över. Det vore förstås en katastrof för Britternas planer. Men M sponsrades även av rika från kontinenten vilket verkar förbryllande vid första anblicken. Var dom rika där nyttiga idioter eller var de frimurarnätverk som var associerade med revolutionärerna så starka att det aldrig förelåg ngn reell risk? Marx bekräftade att all kommunistisk aktivism på kontinenten finansierades av Britterna.

  • Nä, Marx sk materialistiska historiebeskrivning var ett opium åt folket och avsett att hamna permanent i proletariatets diktatur – så att de ”the usual suspects” kunde bli ”eliten” i centralstyret. Anarkisten Bakunini hade en del att säga om detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s