Miljöpartiet vill pumpa upp bankernas pyramidspel, dvs bostadsbubblan, än mer

Min mer kreativa blogg, mitt senaste inlägg:

The possibility to use a Boolean sphere in order to create a Von Neumann universal constructor

————————

Peter Eriksson (MP) vill se en ”rejäl sänkning” av reavinstskatten vid försäljning av bostäder. Sedan svamlar han om att det är för att hjälpa  de som ”inte har stora plånböcker” genom att detta skulle öka rörligheten på bostadsmarknaden. Vilket är totalt skitsnack. Erikssons utspel är ämnat för att hålla liv i bostadsbubblan och i förlängningen sätta än fler i skuldslaveri till banken. När sedan bostadsbubblan spricker kommer de livegna skuldslavarna inte kunna lämna bostaden då ingen annan har råd att hyra den av banken – den sk inlåsningseffekten.

När folk säljer sin rätt att hyra bankens bostad (för, let´s face it – folk hyr bostaden av banken) använder de oftast sitt ökade innehav av bankskulder på sitt konto som insats till en ny bostad. Mao kommer en slopad reavinstskatt blåsa upp bostadspriserna till än mer groteska siffror och livegenskapen till banksystemet öka än mer.

Som jag skrev tidigare var ALLA klassiska ekonomer, till skillnad från dagens nyliberaler,  emot inkomster utan egen arbetsinsats (japp, även liberala ekonomer, såsom Stuart Mill och Adam Smith). De var emot parasitism. För dem var en fri marknad en marknad befriad från parasitism. Mill ville t.ex att parasiternas inkomster skulle skattas hårt för de var inte förtjänta av dem.

Peter Erikssons förslag kommer bara än mer fördela om samhällets resurser till finanseliten som lever på att suga ut de som arbetar. Bankerna har inget skapat när de ”lånar ut” bankens egna påhittade skulder till kundkonton. Såsom mellanhand kan bankerna trissa upp priserna och den skuldslav som sätter sig i störst skuld till banken ”vinner” budgivningen på sitt eget slaveri till banken. Den sk ”bostadsmarknaden” är ingen marknad – det är inverterade skuldslavsauktioner där skuldslavarna själva bjuder över varandra för att få bli slav åt banken och få hyra bostaden av banken genom att få ”låna” bankens egna skulder som banken hittar på vid det likaså påhittade ”lånetillfället” (ingen bank har någonsin lånat ut några pengar – JP Morgan erkände redan 1912 att bankens skulder, dvs ditt kontoinnehav, inte är pengar).

Iom att bankerna sätter än fler i än större skuld kommer Erikssons förslag mao än mer göda den finansiella parasiten på den arbetande delen av befolkningens bekostnad. Hans förslag innebär mao ytterliga en spik i kistan på den producerande delen av ekonomin som måste bära på än mer påhittade skulder till banksystemet. Man kan ju undra om Peter Eriksson satsar på att få anställning hos sina uppdragsgivare – precis som Reinfeldt, Borg, Sundström, Östros etc etc fick jobb hos storbanker efter att de utfört sina uppdrag.

Man kan även undra hur länge den här dårskapen ska hålla på och om boskuldslavarna kommer hänga bankirer och politiker i lyktstolparna när de inser hur utnyttjade de blivit. Kanske är det också av rädsla som Eriksson försöker hålla liv i bedrägeriet kallat ”bostadsmarknaden” och  bostadsbubblan.

——————————


Har sammanställt en bok om penningsystemet som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Två länkar där jag laddat upp pdf-filen har plockats bort på kort tid så jag ska göra en ny och  ladda upp. Här är en länk till bloggsidan med samma innehåll i väntan på pdf-filen:

”Crash course” i hur penning och banksystemet fungerar

Den här en annan av mina bloggsidor som tar upp samma sak med en lite annan vinkling

Hur storbankernas skuldslavsystem mekaniskt är uppbyggt

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Annonser

2 thoughts on “Miljöpartiet vill pumpa upp bankernas pyramidspel, dvs bostadsbubblan, än mer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s