Vänsterpartiet har svikit totalt och hamnat höger om liberalerna

cover_i_sigil
Boken som mekaniskt beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt kan beställas här:
—————————–

 

Japp, Vänstern är höger om de klassiska liberalerna men lite till vänster om nyliberalerna.

Jag är färdig med professor Andrew Sayers bok ”Why We Can’t Afford the Rich” – en bok som borde ingå i allmänbildningen om vi nu någon gång får en skola som slutar vara ett inbillningsväsende och faktiskt syssslat med utbildning (detta gäller i synnerhet de stackars hjärntvättade ekonomerna). Nedan är en bild som kort sammanfattar mina tanlar kring boken.

path4136

Jag har klumpat ihop övriga partier då de alla är nyliberaler enligt mig – även om de i retoriken kan skilja lite åt.

De klassiska liberalerna var mao långt till vänster om dagens Vänsterparti. Vänsterpartiet är iofs mer än andra partier mot att parasiter ska få ligga i hängmattor på Bahamas och plocka ut vinster från välfärden genom att suga ut underbetalda anställda. Visst, Vänsterpartiet vill höja skatten på parasitismen genom börsen där folk inbillas tro att pengar kan ”växa” och ”arbeta” – men det finns inget förslag på att avveckla börsen. Vänsterpartiet har tagit bort  krav på att förstatliga bankerna som sitter med de riktiga guldbyxorna, dvs det ultimata parasitredskapet – bankerna kan ”låna ut” bankens egna påhittade skulder och få skuldslavar att arbeta åt dem utan att banken gjort någon som helst egen arbetsinsats ( Vänsterpartiet verkar iofs överhuvudtaget inte ha en aning om hur ”penningsystemet” fungerar).

Faktum är att t.o.m när det gäller synen på välfärdsbolagen ligger Vänsterpartiet till höger om t.ex Stuart Mill – Vänsterpartiet vill att mindre vinst ska kunna skeppas till hängmattorna i Bahamas än vad Mill förespråkade i citatet ovan – Mill ville ha bort hängmattsbidragen till parasiterna totalt.

De klassiska liberala ekonomerna ville bort från det feodala samhället där feodalherren hyrde ut land och sög ut de livegna bönderna. Dagens banker gör samma sak genom att hyra ut bankernas egna skulder till kundkonton (samtidigt som banken ljuger kontokunden rakt i ansiktet genom att påstå att kunden fått kronor insatta på sitt konto). Sedan måste skuldslavarna arbeta för att för att ”betala” tillbaka det banken aldrig lånat ut. Dagens bankvälde är feodalism på steroider. Och grunden för denna parasitism är nyliberalernas ”frihet för kapital” – dvs kapitalägarnas oinskränkta rätt att få sin inkomst i sömnen. Stuart Mill var , som citatet ovan visar, extremt emot denna form av parasitism – han ville att inkomster som man fick i sömnen skulle skattas hårt och tillfalla allmännyttan. Han menade, till skillnad från nyliberalerna  att det var moraliskt förkastligt att suga ut andras arbeten på det sättet – han skrev t.ex:

If some of us grow rich in our sleep, where do we think this wealth is coming from? It doesn’t materialize out of thin air. It doesn’t come without costing someone, another human being. It comes from the fruits of others’ labors, which they don’t receive.

Stuart Mill skrev också:

”The increase in the value of land, arising as it does from the efforts of an entire community, should belong to the community and not to the individual who might hold title.”

Det perversa är mao att dagens vänster står långt till höger om de klassiska liberalerna. Som Birger Schlaug skriver idag i ETC har detta lämnat all kritik av nyliberalismen åt den yttersta högern (som på så sätt ser ut att hamna på vänstern av ovan skala). Som Schlaug påpekar tar varken Vänsterpartiet eller Miljöpartiet sitt ansvar – att ge folk ett alternativ till nyliberalernas nyfeodalismen. De lämnar hela fältet öppet för mer eller mindre galna högerpopulister -Vänsterpartiet mer eller mindre tvingar in folk i extremhögern då dessa framstår som det enda alternativet till dagens vansinniga nyliberalism.

Så frågan är – när fan ska Vänsterpartiet bli vänster igen? När ska Vänsterpartiet våga ta ordet ”parasiter” i sin mun igen? Schlaug beskriver Miljöpartiets svek i detta – när ska någon i Vänsterpartiet våga träda fram och erkänna partiets svek? När ska någon i Vänsterpartiet kräva att partiet åtminstone ska vara lika mycket vänster som de klassiska liberalerna Mill och Adams var?


Har sammanställt en bok om penningsystemet som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Två länkar där jag laddat upp pdf-filen har plockats bort på kort tid så jag ska göra en ny och  ladda upp. Här är en länk till bloggsidan med samma innehåll i väntan på pdf-filen:

”Crash course” i hur penning och banksystemet fungerar

Den här en annan av mina bloggsidor som tar upp samma sak med en lite annan vinkling

Hur storbankernas skuldslavsystem mekaniskt är uppbyggt

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Annonser

7 tankar om “Vänsterpartiet har svikit totalt och hamnat höger om liberalerna

  • Japp! De är mest intresserade av sin egen makt och egna fördelar.

   Man skulle ju i alla kunna hoppas att vänsterpartiet åtminstone kunde bli lika till vänster som de klassiska liberalerna. Men troligen är de gamla partierna så broileriserade att de är omöjligt att reformera dem inifrån.

 1. ”Folk” har det för bra ännu så länge, för att orka bry sig. De ids inte sätta sig in i hur ekonomin fungerar. Banker, fonder, derivat, börsen det har ju funkat hittills utan att de behövt engagera sig. Krisen, arbetslöshet, studieskulder, vräkningar, mm…har kommit längst i USA och jag är förvånad över att det inte redan är en revolution på gång där. Vi får väl se vad som händer när Trump,s uppvärmningsperiod är över.

  • Jo, jag tror de flesta i USA röstade på Trump för att han sågs som den enda som var emot etablissemanget (snacka om hur desperata amerikanerna måste vara – Trump är ju så uppenbart själv en del av hängmatts-parasitismen, dvs etablissemanget, som blivit rik i sömnen genom att suga ut andra). Men han kommer bli en ny Obomba och i takt med att dollarn faller kommer USA närma sig en revolution då alltfler kommer inse att den neoliberala förruttnelsen dödat både demokratin och samhällskontraktet som ska hålla ihop nationen.

   Jo, folk i Sverige har det för bra. Och de som har de sämst, flyktingarna/invandrarna, är bara tacksamma för att få komma hit. Får känslan av att flyktingarna/invandrare får agera krockkudde så att försämringarna först drabbar dem och vi ”svenskar” kan fortsätta leva i lalla-land ett tag till. När sedan skiten rasar kommer parasiteliten använda flyktingarna/invandrarna som syndabockar (SD gör det redan – Moderaterna är på gång). Ungefär vad Trump redan gör med sina påhopp på Mexikaner. Samma jävla söndra och härska-teknik de alltid använder: Få folk att slåss mot varandra på botten så att de inte välter de på toppen.

   • Snackade med en invandrare som är taxichaufför och kör färdtjänst. Han fick 40 kronor i timmen och fick jobba dag som natt för att få det att gå ihop. De flesta taxichaufförer i Stockholm är invandrare.

    Det är bara ett exempel på försämringar som drabbar invandrare mest som faktiskt utför ett arbete (till skillnad från hängmatts-parasiterna). ”Svenskarna” kommer även drabbas mindre hårt av lönedumpningen som kommer bli följden av införandet av ”enklare jobb”.

    Och, som sagt, när skiten rasar ska de ”svenskar” som rasar ned på botten slåss mot invandrarna som utsetts som syndabockar för fallet. SD och moderaterna är redan i startgroparna för att få botten att slåss mot varandra så att de inte välter ut parasiterna i hängmattorna på toppen.

    Det jävligaste är att troligen kommer fanskapen lyckas med sin söndra och härska-teknik även denna gång – fastän den är så jävla lätt att genomskåda.

 2. Jag har tröttnat på Vänsterpartiet efter alla år. De har skygglappar för hur verkligheten ser ut. I flera frågor. Och de prioriterar fel, anser jag. Nyligen skickade jag ett mejl till dem att jag ”härmed vill sluta vara medlem i partiet”. Fick ett svarsmejl att de uppfattat det, men de var inte ens intresserade av varför jag ville gå ur. Som ”Farfar” skriver här ovan är de enbart intresserade av sina egna positioner. Precis som de andra partierna, alltså.
  // Kao

 3. Ping: Sammanfattningar om bedrägeriet kallat penningsystem | Ett nytt penningsystem

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s