Vilken jävla ”vänster”? Vänsterpartiet är ju för fan nyliberaler-light!

Min mer kreativa blogg, mitt senaste inlägg:

The possibility to use a Boolean sphere in order to create a Von Neumann universal constructor

————————

Det pågår någon slags pseudodebatt där det påstås att media är ”vänstervridet”. Det finns ju för fan ingen vänster bland de politiska partierna i Riksdagen. Ekonomiprofessor Michael Hudson brukar påstå att vänstern i Europa har blivit den nya högern som mest aggressivt försvarar nyliberalismen:

Every party that identified with the left in the Progressive Era – the Labour and Socialists parties of Europe, and the progressive Democrats in the United States – have now moved to the neoliberal right as it has become part of “the establishment.”

It is as if left and right parties have switched positions politically. The socialist left is not protesting against eurozone austerity, but is applauding it. Like Tony Blair and Gordon Brown in Britain, they have become Thatcherite, pushing privatization and corporatism.

The Silence of the “Progressive Left”: Brexit, Euro-Austerity and the Neoliberal T-TIP

Kanske är Hudsons åsikt lite väl hårdragen  men i det stora hela sann. Enligt mig är Vänsterpartiet nyliberalerna light – kanske kan man, om man är snäll,  kalla partiets politik för nyliberalism med ett något mänskligare ansikte.

Det finns inget motstånd från vänstern mot Carl Bildts nyliberala ”den enda vägens politik” som han proklamerade 1991 (Thatcher proklamerade den nyliberala diktaturen med orden: -”There is no alternative” – om det bara finns en väg och inga alternativ så kan det ju inte vara fråga om annat än diktatur). Som jag skrivit tidigare står Vänsterpartiet av idag t.o.m  långt, långt till höger om de klassiska liberalerna Adam Smith och Stuart Mill.

Men folk är så jävla uppsnurrade på läktaren att de faktiskt tror att det inte existerar något alternativ till den diktaturväg Bildt drog upp. För enligt en opinionsundersökning genomförd av YouGov är svensk media den mest vänstervridna i Europa.  Det är fan otroligt att Vänsterpartiet är så totalt menlöst och, precis såsom Hudson påpekar, blivit en del av det nyliberala etablissemanget. Vänstern bär ett enormt ansvar för att brunskjortorna får det utrymme de får – såsom Sverigedemokraterna, Trump eller Le Pen. Brunskjortorna framstår snart som det enda alternativet till den nyliberalism som Vänsterpartiet backar upp. Om inte vänstern vaknar finns det bara två alternativ kvar – antingen den rådande nyliberala diktaturen eller en fascistisk diktatur. Oavsett vilken av dessa diktaturer som segrar kommer de 1 procenten segra och kunna fortsätta härska och suga ut folket. Att folk har att ”välja”  mellan vilken form av diktatur de ska ha är inget val. Ärligt kan jag inte ens se någon direkt skillnad på dessa två typer av diktaturer mer än att den ena framstår som mer främlingsfientlig än den andra. Och som sagt, Vänsterpartiet med dess nuvarande nyliberala ideologi är med i denna teater och försöker få oss att tro att den nyliberala diktaturen är att föredra.

Enda vägen för Vänsterpartiet är att kasta ut hela den nyliberala partiledningen och se till att nystarta partiet. Hoppas det finns några med någon vänsterideologi kvar i partiet som ser tomrummet och det demokratiska hotet om inte ett riktigt vänsteralternativ skapas.

Naomi Klein beskrev i boken ”Chockdoktrinen” hur makten chockat människor till att tro att det inte finns något alternativ till nyliberalismen. Den ekonomiska makten har dompterat folk till att tro att nyliberalismen är den ”enda vägen” genom att psykologisk använda sig av en kombination av inlärd hjälplöshet och Stockholmssyndromet. Folk tror att de måste ty sig till förövarna av våldtäkten på demokratin och de är fast i tron att de är hjälplösa. Det är dags att vi bryter upp gallret på den diktaturbur de satt oss i.  Jag skrev om inlärd hjälplöshet här:

Inlärd hjälplöshet, ”shit happens” versus ”konspirationsteorier”


Har sammanställt en bok om penningsystemet som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Två länkar där jag laddat upp pdf-filen har plockats bort på kort tid så jag ska göra en ny och  ladda upp. Här är en länk till bloggsidan med samma innehåll i väntan på pdf-filen:

”Crash course” i hur penning och banksystemet fungerar

Den här en annan av mina bloggsidor som tar upp samma sak med en lite annan vinkling

Hur storbankernas skuldslavsystem mekaniskt är uppbyggt

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s