Skulle det gå att göra en bankrusning mot storbankerna genom JAK?

Min mer kreativa blogg.

The possibility to use a Boolean sphere in order to create a Von Neumann universal constructor

——————–

Jag är förvirrad om det skulle gå att ordna en digital bankrusning mot storbankerna genom att flytta våra konton till JAK-banken. Jag är inte med i Facebook så om någon vill dra upp frågeställningen där så är jag tacksam.

JAK har blivit medlemmar i RIX och har ett eget konto på Riksbanken som kan innehålla digitala kronor av vad jag har förstått. Riksbankskontona är de enda kontona som kan innehålla kronor – ditt kundkonto på din bank kan endast innehålla bankens skuld (IOU) på kronor till dig som banken i extremt liten omfattning kan betala genom att du gör t.ex bankomatuttag – om många begär att bankerna ska betala sina skulder stänger bankerna luckan till bankomaterna (såsom t.ex i Grekland eller Cypern).

JAK påstår att de är nu är helt fria från storbankerna och att man kan sköta betalningar genom JAK och helt passera storbankerna (tidigare var JAK bara ett annex till storbankerna – en sk tier2 bank, när JAK skaffat Riksbankskonto har JAK blivit en tier-1 bank). JAK skriver:

Tack vare att JAK anslöts till Riksbankens hantering av pengatransaktioner, är vi inte längre beroende av någon annan storbank. Numera sköter vi själva alla transaktioner via Riksbanken och bankgirot.

(Tack till Sverke1 som tydligen hittat citatet någonstans)

Av ovan kan man tro att det skulle gå att fixa en digital bankrusning mot storbankerna genom att helt enkelt flytta över sina konton till JAK, se bilderna nedan. I exemplet är det bara  Wallenbergs SEB som utsätts för en digital bankrusning men samma sak skulle kunna ske mot alla storbankerna:

Först måste vi förstå skillnaden mellan JAK och SEB. JAK:s kundkonton innehåller, precis såsom SEB:s kundkonton, bara bankens skuld på kronor till kontokunderna. Skillnaden är att JAK inte ”kreditexpanderar” utöver de kronor de har i reserv (sk 100% reserve banking). SEB har ”lånat ut” mångfalt mer av sina skulder (IOU) till kontokunder än vad banken har kronor. Hoppas det framgår av bilden nedan vad jag menar:

1

Vid en digital bankrusning skulle SEB:s kronor på riksbankskontona snabbt ta slut då de skulle överföras till JAK:s riksbankskonto:

2

Varvid nedan skulle ske:

3

De som följt min blogg vet att jag inte gillar 100% banking heller för den lämnar dörren öppen för att bankerna ska ”kreditexpandera” igen, dvs ”låna ut” mångfalt mer av sina skulder till kundkonton än de håller i reserv (att kalla det ”krediter” och att banken ”lånar ut” något är dessutom totala lögner även under 100% reserve banking). Jag tycker ALLA konton ska ligga på riksbanken och innehålla kronor – även kundkontona (Riksbanken har faktiskt börjat kolla in möjligheten att alla ska kunna hålla kronor på Riksbankskonton – jag skrev om det här: Riksbankens införande av E-kronan kommer sätta bankerna i konkurs och ploppa bobubblan) .

Men JAK:s 100% reserve banking är i alla fall mindre oärligt än den parasitering som sker idag då bankerna lånar ut mångfalt mer av sina skulder (IOU:s) till kundkonton än de har kronor i reserv.

Och läser man JAK:s text ovan så verkar det ju som om det skulle vara möjligt att fixa en digital bankrusning mot resten av bankerna genom att alla flyttar sina konton till JAK. Men jag litar inte riktigt på JAK. En sak som jag blir konfunderad över är när JAK skriver så här:

JAK har ett eget betal- och kreditkort, JAKortet, som nyligen har uppdaterats med den senaste tekniken för kontaktlösa betalningar och för att handla säkert på internet. Till JAKortet finns en app, där du bland annat kan se dina senaste transaktioner och saldo. Solid reseförsäkring ingår i JAKortet och naturligtvis kan du få ut kontanter i samband med köp. Eller i bankomat.

För bankomaterna ägs av  de 5 storbankerna. Från Bankomat AB:s hemsida.

Bankomat AB har ensamrätt till varumärket Bankomat® och ägs av Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank med Sparbankerna.

Mao storbankerna måste på något sätt fortfarande ha kontroll över åtminstone delar av  JAK:s kroninnehav. Så frågan är om storbankerna är skyddade på något sätt och fortfarande kontrollerar JAK:s innehav av kronor – precis som de gjorde när JAK var en tier2-bank.

Då bankerna är världsmästare på att berätta vad de INTE gör i syfte att skapa maximal förvirring (och tyvärr är JAK nästintill lika stor kålsupare) så är jag fortfarande osäker på om det verkligen går att göra en digital bankrusning mot storbankerna genom att flytta kontona till JAK.


Har sammanställt en bok om penningsystemet som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Två länkar där jag laddat upp pdf-filen har plockats bort på kort tid så jag ska göra en ny och  ladda upp. Här är en länk till bloggsidan med samma innehåll i väntan på pdf-filen:

”Crash course” i hur penning och banksystemet fungerar

Den här en annan av mina bloggsidor som tar upp samma sak med en lite annan vinkling

Hur storbankernas skuldslavsystem mekaniskt är uppbyggt

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Annonser

7 thoughts on “Skulle det gå att göra en bankrusning mot storbankerna genom JAK?

 1. Risken för att det finns någon spärr och skydd av storbankerna är nog extremt stor.

  Man ska ju inte glömma bort att vapensmeden Löfven (han har ju jobbat på Hägglund) är sekreterare åt Wallenberg när Wallenberg kränger vapen till t.ex Saudiarabien som begår krigsbrott i Jemen och stöder terroristorganisationen ISIS.

  Wallenberg har mäktiga internationella parasitvänner i vapenindustrin (BAE). Sverige, såsom världens största vapenexportör per capita, tjänar på massmorden. Wallenberg skor sig också genom dessa krigsförbrytelser samt kammar hem vinsten genom sina kontakter med den amerikanska storfinansen.

  Sweden’s unethical – and unlawful ­­– arms deals with ISIS-backing Saudis

  Och politikerna är som sagt köpta av storfinansen och därmed av vapenindustrin (då vapenindustrin ägs av samma 0,001% som äger och kontrollerar storbankerna) Det är ju ingen tillfällighet att t.ex Reinfeldt och Anders Borg numer arbetar åt amerikanska storbanker. Jag skrev här om hur Anders Borg tackade USA för alla krig USA skapat och för de flyktingströmmar detta gett (jag föraktar nog Borg och Reinfeldt mer än Löfven – på något sätt tror jag nog att Löfven mest bara är korkad):

  Kan man känna annat än totalt förakt för Reinfeldt och Borg?

  Jag hoppas att de miljontals flyktingarna, skadade och döda en dag får upprättelse och Wallenberg, Reinfeldt, Löfven etc ställs mot väggen och får sona sina brott.

  Så, för att sammanfatta, det finns nog extremt starka krafter som troligen på något sätt satt stopp för möjligheten att göra en digital bankrusning mot storbankerna genom JAK .
  Storbankerna är emot konkurrens – i synnerhet om konkurrenten, i detta fall JAK, har ett hederligt uppsåt.

 2. Man kan ju smått undra när folk ska vakna och inse att det är Wallenberg som regerar i Sverige – inte några politiker – för, som Löfven, Reinfeldt och Borg etc, visat är politiker bara Wallenbergs marionetter eller, i bästa fall, nyttiga idioter. Hur svårt är det att få ihop detta faktum om man betänker att:

  * Wallenberg kontrollerar en av de största bankerna som förslavar oss

  *Wallenberg kontrollerar vapenindustrin som ska försvara oss

  * Wallenberg kontrollerar skatterna som ska omfördela orättvisa till rättvisa (skattekontona ligger på SEB)

  *Wallenberg äger dessutom 40% av börsen

  Och grunden för denna makt har Wallenberg fått genom parasitism då de, genom kontrollen av SEB, kunnat roffa åt sig vad de velat.

  En blodigel sprutar in ett bedövningsmedel så att värden inte ska känna när blodigeln börjar parasitera. Media fyller samma funktion – vi injiceras dagligen med trams från media för att vi inte ska se den öppna parasitismen. Fotboll, melodifestivalen etc etc avleder oss. Wallenbergs ordspråk – ”Att verka men inte synas” – är inte taget utan vetskap om att en parasit måste göra sig osynlig för värden. Annars finns risken att värden slänger ut parasiten.

 3. Jag önskar att alla kundkonton/innehav skulle knytas till Riksbanken och att alla storbanker därmed gick i konkurs. Utan att kunderna drabbades. Men är det möjligt?
  Politikerna berättar inte för oss hur bankerna fungerar ö.h.t och det är stor synd och skam att de får lov att agera som de gör.
  Berätta mer om JAK och…
  …ha en fin söndag!
  // Kao

  • Om storbankerna går i konkurs kan staten ta över bankernas kontosystem och göra om dem till riksbankskonton som innehåller kronor. Då skulle inte kontoinnehavarna drabbas. Det förutsätter dock att politikerna och Riksbanken hellre räddar folket än bankerna. Men det finns du ju inget som tyder på att de kommer göra om man kollar in historien med bankräddningar via ”bail out”, ”bail in” och ”to big to fail” etc. Politikerna sätter alltid bankerna och Wallenberg i livbåtarna.

   Hoppas på en fin söndag för dig med // Micke

 4. Min första tanke om JAK är det låter för bra för att vara sant, så skall läsa vidare och bilda en uppfattning! Samma sak med E-kronan, hoppas verkligen det blir verklighet.

  Fråga: alla dessa sparbanker vi har i Sverige, ligger de som tier2 banker under storbankerna eller hur fungerar de?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s