Cornucopia spelar korkad igen – eller så är han så korkad som han verkar

Min mer kreativa blogg.

The possibility to use a Boolean sphere in order to create a Von Neumann universal constructor

——————–

Kunde inte låta bli att lägga in en kommentar på Cornys blogg där han ondgör sig över att regeringen kräver att bankerna måste täcka sina bedrägerier med mer pengar. Skrev nedan till någon Anders och någon som kallar sig Ben Dover:

Japp, Anders, Riksbanken är den enda som kan skapa kronor (men varken Bend Over eller Cornu vet vad kronor är så deras ”dumhet” är med största sannolikhet inte spelad).Kronor är valutan i Sverige (är inte säker på om Bend Over och Cornu fattat det heller).

Banker skapar skuldsedlar (IOU:s) på kronor – på samma sätt som de tidigare skapade skuldsedlar på guld. Skuldsedeln på guld var inte guld i sig själv – skuldsedeln (ditt kontoinnehav) på kronor är lika lite kronor. Folk använde skuldsedeln på guld istället för guld som betalmedel. Vi använder bankernas skulder på kronor (återigen – ditt kontoinnehav) som betalmedel istället för att använda kronor. 97% av den sk penningmängden består därför av bankernas skulder (kunders kontoinnehav) och endast 3% består av kronor.

Tidigare kunde man växla in t.ex en sedel på 1000 kronor mot guld. 1931 avskaffades dock guldmyntfoten i Sverige och sedan dess får du inget annat än en ny 1000-lapp i utbyte mot den gamla. De få kronor som finns är ren sk fiat. Att de står som en skuld på Riksbankens balansräkning är bara en relik från guldmyntfoten – i verkligheten har Riksbanken ingen skuld.

Snart är dock kronorna som folk kan använda som betalmedel också en relik då det kontantlösa samhället införs. Cornu är ju emot att storbankerna konkurrensutsätts genom att deras kartellmonopol på kronorna på riksbankskontona öppnas upp, t.ex genom införandet av Riksbankens förslag om att införa e-kronor så att alla kan betala med kronorna på Riksbankskontona – det skulle också bara vara till ondo för bankernas kunder enligt Cornu.

Så Cornu är en bankkramare av första rang. Eller är det så, vilket kanske är troligare, att Cornu – och i än mindre grad Bend Over, har en aning om systemet fungerar – de kanske helt enkelt är för korkade.


Har sammanställt en bok om penningsystemet som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Två länkar där jag laddat upp pdf-filen har plockats bort på kort tid så jag ska göra en ny och  ladda upp. Här är en länk till bloggsidan med samma innehåll i väntan på pdf-filen:

”Crash course” i hur penning och banksystemet fungerar

Den här en annan av mina bloggsidor som tar upp samma sak med en lite annan vinkling

Hur storbankernas skuldslavsystem mekaniskt är uppbyggt

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Annonser

2 thoughts on “Cornucopia spelar korkad igen – eller så är han så korkad som han verkar

  1. Ingalunda att jag tvekar en sekund om att Cornu vet exakt hur pengar och ekonomi fungerar. Han vet precis. Det han möjligen inte vet (eller förtränger) är att allt i slutändan handlar om etik och moral. Allt om pengar handlar om etik och moral, när ”räkningen” till slut ska göras upp. Därför är det extremt viktigt att handla rätt och riktigt med allt som handlar om pengar. Hur det är med den saken för Cornus del vet bara han själv.

    • Japp, så är det.
      Jag skrev spydigt och nedlåtande på Cornys blogg för att han (och den där Bend Over) sysslar bara med att försöka förnedra folk till tystnad. Han är en mobbare och skitstövel som påminner mycket om den eviga skolpojken Carl Bildt med sin arroganta föraktfulla överlägsenhet.

      Och jag håller med; etik, transparens och moral måste utgöra grunden för ett penningsystem som måste grunda sig på förtroende. Corny har gång på gång visat att hans moral inte sträcker sig längre än till egennyttan. Har svårt att förklara hans medvetna nedtystande av fakta på annat sätt. Hans moral är alltid säljbar till högstbjudande. En intellektuell prostituerad. Och de intellektuella prostituerade är de man ska förakta – tror det finns en speciell plats i helvetet för sådana som Cornu (om det nu finns ett helvete).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s