Avskaffa börsen, förstatliga bankerna och se till att vi får ett pensionssystem som inte är beroende av pyramidspel

Min mer kreativa blogg.

The possibility to use a Boolean sphere in order to create a Von Neumann universal constructor

——————–

Retar mig på Cornucopia (varför i helvete slösar jag tid med det?)  som gnäller över att sossarna vill riva upp pensionssystemet. Tänkte skriva det här på hans blogg men tydligen är mitt Openid blockat igen:

Kanske skulle ta och ta bort hela parasitredskapet börsen också? Att slänga in pensions”pengar” i aktiespekulationer är lika vansinnigt som det låter. Den stora börsuppgången från mitten 90-talet berodde huvudsakligen på att politiker lovade flytta 800 miljarder kronor, det vill säga våra pensions”pengar”, från statligt långsiktigt sparande i framförallt obligationer, till kortsiktigt spelande på börsen. Och om pensions”pengarna” slutar pumpas in i börspyramidspelet – hur länge kan bubblan hållas uppe då?

Jag vet att Cornu och resten av hans läsare tycker att spekulation är ekonomi samt tror på sagor om att pengar kan arbeta och växa. Men våra pensions”pengar” ska inte användas till att bygga pyramidspel.

Cornu dyrkar ju bankernas pyramidspel också där bankerna ljuger folk rakt upp i ansiktet genom att påstå att det är möjligt att låna ut kronor till kundkonton. Det pyramidspelet, byggt på att bankerna istället ”lånar ut” sina egna påhittade skulder (IOU:s),  blåser sedan upp börsen och bostadsbubblan. Rasar en rasar alla – och då rasar även betalsystemet – vilket är strypgreppet bankerna har för att hålla kvar samhället i dårskapen. Därför måste bankerna förstatligas.

Någon gång måste väl Cornus tillbedjan till parasitism och icke-ekonomi upphöra? Men troligen inte – Cornu kommer säkert påstå att pyramidspelen är ”marknaden” även när de fallit.

Skulle rekommendera läsarna av Cornus blogg att kolla in Jan Jossefsons ”Vem vill bli pensionär” som tar upp vansinnet med att spela med pensionerna på börsen. Men troligen är ni alla för fast i tron på religionen ”marknaden” för att lyfta blicken när de knäböjer. Här är en recension av dokumentären

Ehrenberg skrev bra om varför vi bör avskaffa spelhålan börsen:

Börsen fick 150 år, nu lägger vi ner den för allas bästa
—————

Slut på det jag tänkt skriva på Cornus blogg


Har sammanställt en bok om penningsystemet som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Två länkar där jag laddat upp pdf-filen har plockats bort på kort tid så jag ska göra en ny och  ladda upp. Här är en länk till bloggsidan med samma innehåll i väntan på pdf-filen:

”Crash course” i hur penning och banksystemet fungerar

Den här en annan av mina bloggsidor som tar upp samma sak med en lite annan vinkling

Hur storbankernas skuldslavsystem mekaniskt är uppbyggt

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s