Bankernas skulder, dvs ditt och mitt konto, är INTE kronor

Min mer kreativa blogg.

The possibility to use a Boolean sphere in order to create a Von Neumann universal constructor

——————–

Det här blir som vanligt överpedagogiskt. Det är så enkelt men folk blir förnedrade till att inte se bedrägeriet genom det lögnaktiga språk av ogenomträngligt svammel som den finansiella världen använder.

Jag tycker inte att guld är pengar såsom de sk guldbaggarna gör . Guld är en vara och därför är det byteshandel om man byter guld mot en annan vara (dessutom en extremt krånglig typ av byteshandel) . Däremot finns det en pedagogisk poäng med att anta det guldbaggarna antar för att visa att vi inte använder kronor som betalmedel.

Man kan tjafsa om definitioner på pengar men istället för att tjafsa vad pengar är så kollar vi vad pengar självklart gör:

              Man kan betala skulder med pengar

Men som ska visas betyder inte det att pengar är det enda man kan betala med

  1. Säg nu att guldbaggarna har rätt och att guld är pengar
  2. Säg att du gör en insättning på 100 guldmynt på en bank. Banken skriver då ut en IOU, dvs skriver på ditt konto att den är skyldig dig 100 guldmynt. Nu ligger ditt guld i bankvalvet och på ditt konto står det bara hur mycket guld banken är skyldig dig.
  3. Säg att du betalar till din polare Nisse genom ditt konto . Då  kommer banken bli skyldig Nisse de 100 guldmynten istället. Banken har bara flyttat sin skuld från ditt konto till Nisses konto.
  4. Då Nisses konto också bara kan innehålla bankens skuld så har ingen betalning med guld skett.
  5. Ingen betalning med pengar har mao skett då varken ditt eller Nisses konto innehåller guld.
  6. Säg att du ska ”låna” till ett hus av banken och bankpersonalen säger -”De 10000 guldmynten som du lånat för att köpa ditt hus är överförda till ditt konto”. Detta är givetvis då en total lögn.
  7. Säg att bankerna hittar på sina egna skulder på ovan sätt och ”lånar ut” till kontokunderna och att 97% av alla betalningar i samhället sker genom att vi byter bankernas skulder mellan våra konton och bara 3% sker genom att vi betalar med guld. Vi har då ett betalsystem som grundar sig på att vi använder bankernas skulder som betalmedel och INTE pengar, dvs guld.

Jag orkar inte skriva om allt ovan men ersätt ordet guld ovan med ordet kronor så har ni dagens system. Kronor utgör bara 3% av den sk penningmängden, resten, 97%, består av bankernas skulder (dvs ditt och mitt kontoinnehav). Vi betalar inte knappt med kronor längre i dagens system – vi byter bankernas skulder mellan varandras konton.

Och bankpersonalen ljuger (troligen helt omedvetet)  folk i ansiktet genom att påstå att:

-”De 2 000 000 kronorna som du lånat för att köpa ditt hus är överförda till ditt konto”

För ditt konto innehåller inga kronor – ditt konto är bara en notering på hur många kronor BANKEN ÄR SKYLDIG DIG!

Då bankerna hittar på sina egna skulder vid det likaså påhittade ”lånetillfället” kan de trissa upp priserna genom att lägga sig som mellanhand i budgivningen och den som sätter sig i mest skuld genom att ”låna” bankens påhittade skuld ”vinner” och blir skuldslav åt banken. Inga pengar, dvs kronor, har använts. På så sätt bygger bankerna upp ett enormt pyramidspel, en bubbla. Även börsen är ett sådant pyramidspel där proppen riskerar gå ur när lögnerna kläs av.

Ovan är givetvis totalt vansinne men bankirerna är ju inte intresserade av en förändring – ju mer bankerna hittar på och ”lånar ut” sina egna skulder till kundkonton desto mer kan ju de , såsom parasiter, suga ut från den verkliga ekonomin.

Vad är då lösningen? Jo att vi erkänner nakenheten och bedrägeriet i dagens ”penningsystem” och att det knappt innehåller några pengar. Att vi erkänner bankernas parasitism och förstatligar dem samt ser till att alla konton kan innehålla kronor.Vi måste se till att det blir totala skuldavskrivningar. Sedan måste det till en konfiskation av parasiternas egendom (t.ex Wallenbergs och Wahlros) – antingen direkt eller genom en extrem beskattning.

“of all the many ways of organising banking, the worst is the one we have today.”

Mervyn King fd chef för Bank of England


Har sammanställt en bok om penningsystemet som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Två länkar där jag laddat upp pdf-filen har plockats bort på kort tid så jag ska göra en ny och  ladda upp. Här är en länk till bloggsidan med samma innehåll i väntan på pdf-filen:

”Crash course” i hur penning och banksystemet fungerar

Den här en annan av mina bloggsidor som tar upp samma sak med en lite annan vinkling

Hur storbankernas skuldslavsystem mekaniskt är uppbyggt

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s