Hur bankernas pyramidspel byggt på skuldslaveri är uppbyggt

Min mer kreativa blogg.

The possibility to use a Boolean sphere in order to create a Von Neumann universal constructor

——————–

of all the many ways of organising banking, the worst is the one we have today.”

Mervyn King fd chef för Bank of England

Blir ett till överpedagogiskt inlägg med bilder.. Grunden för att förstå detta är att man förstår att banker inte lånar ut pengar, dvs kronor till kundkonton. Banker ”lånar ut” till kundkonton det kundkonton kan innehålla – dvs bankens egna skuld. Ter sig detta absurt så kolla in mitt föregående inlägg (och jag har all förståelse för om ni tycker det är för absurt för att vara sant – systemet är så maximalt förnuftsvidrigt uppbyggt det bara går).

När banker ”lånar ut” bankens egna skulder till kundkonton skapas två skulder på ömse sidor av bankens balansräkning.

1

och nedan pyramidspel som kan falla åt bägge hållen uppstår

2

Ena sättet det kan rasa på visas nedan.

1a

Det andra sättet visas nedan:

1

Men bankerna har sett till så att de aldrig behöver betala sina skulder till kontokunderna genom att de får stöd av staten på allehanda sätt:

text4160

Finansinspektionen och Riksbanken har som uppgift att hålla ovan pyramidspel i balans – det kallas för att ”säkerställa den finansiella stabiliteten” (mao ett svammeluttryck för att dölja att det är fråga om ett parasitärt pyramidspel). Men liksom alla pyramidspel kommer även detta att falla då den verkliga ekonomin inte kan bära mer skuld. Så länge denna dårskap får fortsätta desto mer stryps den verkliga ekonomin tills pyramidspelet faller.


Har sammanställt en bok om penningsystemet som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Två länkar där jag laddat upp pdf-filen har plockats bort på kort tid så jag ska göra en ny och  ladda upp. Här är en länk till bloggsidan med samma innehåll i väntan på pdf-filen:

”Crash course” i hur penning och banksystemet fungerar

Den här en annan av mina bloggsidor som tar upp samma sak med en lite annan vinkling

Hur storbankernas skuldslavsystem mekaniskt är uppbyggt

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Annonser

3 thoughts on “Hur bankernas pyramidspel byggt på skuldslaveri är uppbyggt

  1. Om det är på det viset kan man konkret strunta i att betala av sina lån och krediter till banken? Det är frågan!

    • Nä, då får du kronofogden efter dig. Det är bara bankerna som slipper betala sina skulder till kontokunderna. Om det blir en bankrusning så kommer bankerna stänga luckan till bankomaterna och staten kommer ge banken bail out, bail in eller QE – ingen kronofogde kommer och kräver att bankerna ska betala sina skulder. Ett system med skuldavskrivningar för bankerna och skuldslaveri åt folket är vad politiker, myndigheter och det sk rättssystemet är satt att förvalta.

      Men du har givetvis rätt ur ett moraliskt perspektiv. Det finns ingen anledning för folk att ”betala tillbaka”när bankerna inget lånat ut.
      Och rättsväsendet borde givetvis sätta stopp för bedrägeriet och sätta finansparasiterna i bur och kronofogden ta ifrån dem deras rov. Samtidigt skulle bankerna förstatligas och skuldavskrivningarna tilldelas folket. Men bankerna har ju köpt politikerna (som Reinfeldt, Borg, Östros, Åsbrink, Sundström etc) så de är bara marionetter åt bankparasiterna. Jag har svårt att se hur något av de nuvarande korrumperade partierna kommer ändra något – tyvärr.

  2. De vänster och högerinbillade politikerna är satta att förvalta bankparasiternas parasitism. Och mina vänner. De är jävligt medvetna om det och därför kräver de hutlöst betalt för att stå till tjänst. Snacka om korruption i gigantiska mått. Är det satan som styr eller?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s