Wallenberg är som vilken missbrukare som helst

Min mer kreativa blogg.

The possibility to use a Boolean sphere in order to create a Von Neumann universal constructor

——————–

of all the many ways of organising banking, the worst is the one we have today.”

Mervyn King fd chef för Bank of England

Mervyn King är mao medveten om att dagens banksystem missbrukas. Missbrukare brukar annars ofta ljuga både för sig själva och andra för att kunna legitimera sitt missbruk. Detta gäller även de maktfullkomliga bankerna som ljuger om i princip allt de gör.

En alkoholist kan fylla en tom coca-cola burk med vodka och låtsas att hen dricker cola på jobbet. Bankerna fyller våra konton med bankernas egna skulder och låtsas att de ”lånar ut” kronor. Både alkoholisten och bankerna rationaliserar sina handlingar och låtsas att de är ”normala”.

När en alkoholist blir ertappad med att han supit bort hela lönen och att familjen får svälta resten av månaden har alkoholisten miljoner ursäkter som mynnar ut i att det är synd om alkoholisten och att hans supande egentligen är den misshandlade hustruns fel. När ekonomin går åt helvete på grund av  bankernas missbruk skyller de alltid ifrån sig och lyckas oftast få andra att bära skulden – det är flyktingarnas fel, det är politikernas fel, det är statens fel, det är kommunernas fel, det är pensionärernas fel, det är de handikappades fel etc etc. Alltid har bankerna någon att skylla på och med de medberoende politikernas, ekonomernas och medias hjälp lyckas bankerna nästan alltid förskjuta skulden till de som misshandlats.

Ofta är alkoholisten själv inte medveten om sitt eget missbruk och ofta råder tystnad kring missbruket –  familjemedlemmarna låtsas som om att inga problem finns. Denna döljande tystnad av förnekelse av alkoholistens missbruk normaliseras. Familjen hamnar i ett Stockholmssyndrom där familjemedlemmarna tyr sig till missbrukaren/tyrannen.

Jag tror inte det är någon tillfällighet att Wallenberg har ordspråket: ”Att verka men inte synas”. Finanselitens makt och spelmissbruk måste döljas till varje pris. När ekonomin går åt helvete får inte Wallenbergs skuld synas. Media och politiker kommer med hjälp av medberoende hjärntvättade ekonomer skylla allt på småfolket. När bostadsbubblan spricker kommer skuldslavarnas hängas ut som de skyldiga medan Wallenberg, som byggt upp hela pyramidspelet, kommer smita undan i tystnad då media, ekonomer och politiker inte kommer våga dra upp att Wallenbergs missbruk varit det som skapat eländet. Wallenberg kommer kunna fortsätta vara tyrannen som håller samhället i ett permanent tillstånd av Stockholmssyndrom och inlärd hjälplöshet.

Någon gång måste vi ta tag i sanningen och jag tror allt fler vaknar upp och inser att media, politiker och ekonomer är medberoende medlöpare till Wallenbergs missbruk och parasitism. Jag tror (eller kanske det bara är ett hopp) att medvetandet snart nått en sådan nivå att media, politiker och ekonomer måste välja sida – antingen fortsätter de förnekelsen och fortsätter tysta ned Wallenbergs missbruk – de riskerar då att spolas ned i toaletten av den ökande medvetandefloden. Eller så kan de hjälpa till att öka medvetandet om missbruket och bidra till att vi kan ta bilen och körkortet från Wallenberg och kanske styra ekonomin till något hållbart (om det nu kanske inte redan är för sent).

Vi kan leva i förnekelse tills dess bankernas utsugning och misshandel av den verkliga ekonomin kör ut över ättestupan men det bästa vore att vi blir medvetna om Wallenbergs missbruk innan vi når kanten till ättestupan. Så politiker, media och ekonomer; ni har ett enormt ansvar för att avslöja Wallenbergs missbruk – ni måste sluta dölja det bara för att  Wallenberg kräver tystnad. Wallenberg må försörja er men folk kommer anklaga er och ställa er till ansvar för ert medberoende och för att ni låtit missbrukaren Wallenberg köra ekonomin över ättestupan. Det är dags att syna Wallenbergs kort nu.


Har sammanställt en bok om penningsystemet som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Två länkar där jag laddat upp pdf-filen har plockats bort på kort tid så jag ska göra en ny och  ladda upp. Här är en länk till bloggsidan med samma innehåll i väntan på pdf-filen:

”Crash course” i hur penning och banksystemet fungerar

Den här en annan av mina bloggsidor som tar upp samma sak med en lite annan vinkling

Hur storbankernas skuldslavsystem mekaniskt är uppbyggt

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Annonser

3 thoughts on “Wallenberg är som vilken missbrukare som helst

 1. Alkoholister är experter på att rikta uppmärksamheten på allt annat än deras missbruk.

  Medias ”underhållning” är en sådan distraktion också. Odlandet av naiva jätteegon som Zlatan, Zara Larsson, Kardashian etc etc inte bara avleder – de får det att framstå som det mest naturliga är att aldrig se världen utifrån annat än sin egen narcissistiska navel och aldrig höja blicken till sina medmänniskor. Medias ”underhållnings”-uppgift är att föda narcissistiska nyttiga idioter och få åskådarna att tro att narcissism inte bara är ”naturligt” – det är livets mening att fästa blicken vid sin egen navel och aldrig se det större perspektivet. Folk ska inte tro att människan är en social varelse – folk ska tro meningen med livet enbart kan uppnås om man egorunkar så mycket det bara går.

  ”Bröd och skådespel” i kombination med ”söndra och härska” är receptet. Men skådespelet kan inte fortsätta när ekonomin kör över ättestupan – då finns inget bröd längre att hålla framför åsnorna – det är då piskan kommer fram.

  Aldous Huxley hade rätt när han skrev till Orwell:
  “My own belief is that the ruling oligarchy will find less arduous and wasteful ways of governing and of satisfying its lust for power, and these ways will resemble those which I described in Brave New World.
  Within the next generation I believe that the world’s rulers will discover that infant conditioning and narco-hypnosis are more efficient, as instruments of government, than clubs and prisons, and that the lust for power can be just as completely satisfied by suggesting people into loving their servitude as by flogging and kicking them into obedience.”

  http://www.lettersofnote.com/2012/03/1984-v-brave-new-world.html

  Men illusionen håller på att rämna och Orwells framtid är det som väntar om inte folk vaknar upp, citat från Orwell:
  “If you want a vision of the future, imagine a boot stamping on a human face – forever.”

  Avslutar med ett citat av Bertrand Russell

  ”Many people would sooner die than think; In fact, they do so.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s