”Identitetspolitiken” är en söndra och härska-teknik. Vänstern – det är dags att lyfta blicken från naveln!

Min mer kreativa blogg.

The possibility to use a Boolean sphere in order to create a Von Neumann universal constructor

——————–

Det är sorgligt att vänstern tappat bort mervärdesbegreppet så till den grad att de t.om numer är långt till höger om liberalerna Adam Smith och Stuart Mill. Mill skrev t.ex:

”They grow richer, as it were, in their sleep, without working, risking, or economizing. What claim have they, on the general principle of social justice, to this accession of riches? In what would they have been wronged if society had, from the beginning, reserved the right of taxing the spontaneous increase of rent, to the highest amount required by financial exigencies?”

Som Mill uttryckte i citatet ovan så hade även han en moralisk inställning till att mervärdet skulle tas ifrån parasiterna. Marx var mao inte ensam om att tycka detta – t.o.m de klassiska liberalerna hade den åsikten.

Politik har blivit en egofabrik där man gör karriär så man kan suga ut mervärdet från andra. Nationalekonomen Sven Grassman påpekade en gång att de folkvalda skulle tappa incitamentet till att representera sina väljare om de fick högre lön (på den tiden hade en riksdagsman ungefär vad en lärare hade i lön). Genom att ge politiker mer lön skulle de, enligt Grassman, inte längre jobba utifrån en ideologisk grund utan bara se politiken som en språngbräda för sin egen egennytta. Och man kan ju så här i efterhand konstatera att politiker och fackpampar inte längre representerar varken väljare eller arbetare – de företräder bara sina egna intressen.

Ideologin har också egocentrerats och ersatts av navelskådande identitets”politik” – och visst – det finns förtryckta grupper i samhället (invandrare, homosexuella, kvinnor, transsexuella etc etc) – men att göra som vänstern gör idag – totalt avliva klasskampen (den mellan parasiterna och resten av samhället) genom att döda begreppet mervärde – gör att grunden för förtrycket alltid döljs bakom att någon grupp alltid känner sig mer kränkt än någon annan. Elefanterna i rummet (Wallenberg och Co) kan verka i tystnad och fortsätta parasitera så länge alla är sysselsatta med att navelskåda sin egen grupps identitet och kalla denna navelskådning för ”politik”. Identitets”politiken” är en ”söndra och härska”-teknik som medvetet är satt till att fragmentera vänstern. Att lyfta blicken från naveln för att se grunden för förtrycket har blivit tabu.


Har sammanställt en bok om penningsystemet som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Två länkar där jag laddat upp pdf-filen har plockats bort på kort tid så jag ska göra en ny och  ladda upp. Här är en länk till bloggsidan med samma innehåll i väntan på pdf-filen:

”Crash course” i hur penning och banksystemet fungerar

Den här en annan av mina bloggsidor som tar upp samma sak med en lite annan vinkling

Hur storbankernas skuldslavsystem mekaniskt är uppbyggt

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Annonser

11 thoughts on “”Identitetspolitiken” är en söndra och härska-teknik. Vänstern – det är dags att lyfta blicken från naveln!

 1. Vi måste sluta använda vänster-höger retoriken i den politiska debatten. Jag vet att det är svårt att förklara den ekonomiska politiken utan att använda klassperspektiv. Men varför inte använda globalism-nationen-folket-elit perspektiv. Det går att förklara identitetspolitiken med vårt kulturarv, våra nationella gränser. folkets bästa-elitens parasitism osv. Är det inte dags att lägga Marx på hyllan, bakom böckerna som förhoppningsvis tar upp frågor om Bankoligarkernas tysta krig mot mänskligheten. Är det inte dags att se över retoriken. De vänsterinbillade liksom de högerinbillade måste fås att göra avsteg från egennyttan och börja arbeta för nationens/folkets bästa.

  • Jo, något är ju extremt skruvat med vänster-högerskalan när vänsterpartiet ligger långt till höger om klassiska liberala ekonomer som Adam Smith och Stuart Mill.

   Jag tror nog mer på ekonomisk demokrati på decentraliserad lokal nivå än nationell. Lokala, helst ruttnade, valutor i kombination med Keynes tankar om Bancor kan vara ett sätt att organisera det på.

   Dessutom måste produktionsmedlen ägas och kontrolleras av de som arbetar med dem. Såsom t.ex företaget Mondragon fungerar där arbetarna anställer cheferna istället för tvärtom.

   Jag gillar inte Marx materialistiska determinism som var ett beställningsarbete från bankirerna förutbestämt att fastna för evigt i det centralstyrda ”proletariatets diktatur”. Jag delar där anarkisten Bakunins åsikt om Marx avsikter. Men det finns delar som går att plocka från Marx också. Det viktigaste är att synliggöra parasitismen (såsom faktiskt både Adam Smith och Mill också gjorde) – vad man sen kallar utdrivningen av parasiterna för är väl sekundärt. Men det kräver att både den sk ”högern” och ”vänstern” vaknar – och faktiskt tror jag ”vänstern” är än mer fast i navelskådande än ”högern”. Men jag kan, lika lite som du, se att det finns någon ”höger” eller ”vänster” i dagen politik – partierna idag borde istället ha skalan – Nyliberal light (Vänsterpartiet, Miljöpartiet och sossarna) och extrem-nyliberalerna (de sk ”borgliga” partierna).

   • Jag tycker t.ex att Marx hade rätt varenda ord nedan som på varje bokstav stämmer in på t.ex Wallenberg:

    “Talk about centralisation! The credit system, which has its focus in the so-called national banks and the big money-lenders and usurers surrounding them, constitutes enormous centralisation, and gives this class of parasites the fabulous power, not only to periodically despoil industrial capitalists, but also to interfere in actual production in a most dangerous manner— and this gang knows nothing about production and has nothing to do with it.”

  • Jo, men Marx var inte först med att beskriva hur parasiterna suger ut mervärdet. Liberalen Stuart Mill gjorde det i citatet ovan och Adam Smith skrev liknande. ”Vänstern” idag skulle ses som extremrevolutionära om de framförde liberalerna Mill och Adams åsikter. Så jävla ”högervridet” är allt.

   Fast du har rätt – det handlar inte om höger eller vänster som på någon jävla fotbollsmatch. Det handlar om att vara för eller mot parasitism.

 2. Ekonomiprofessor Richard Werner beskriver hur finansiella sektorn inte skapar något mervärde i form av ökat BNP. Istället ska den finansiella sektorn ses som parasitärt utsugande och deras verksamhet dras ifrån i BNP-beräkningarna.

  Men vänstern är inte intresserad av att diskutera denna form av parasitism som Wallenberg, Wahlros och Co står för – de tycker det är viktigare att käfta om vilken grupp som är mest kränkt. Undrar om det inte är just så Wallenberg etc vill ha det?

 3. Vanligt folk arbetar både för sej själva och för samhällets bästa genom att betala skatt. Finansmaffian ”arbetar” enbart i egenintresse. Inte nog med det: de vill även ha allt som arbetarna drar in.
  ——-
  Nyligen gick jag ur vänsterpartiet eftersom jag tycker att de fokuserar på fel saker. Visst är frågor om feminismen och sexuella rättigheter viktiga, men just nu lever vi i en tid då finansmaffians härjningar måste slås tillbaka med full kraft. Det har vänsterpartiet missat och det gör mej oerhört frustrerad. Man har tappat bort sin ideologiska kompass och klasskampen är ett minne blott.

  // Kao

 4. Alla ur den inbillade vänstern och den inbillade högern arbetar nu tillsammans för ett globalt diktaturnätverk. De arbetar för att näpsa ett av de få länder som vågar stå emot – Ryssland med Putin för en kamp mot globalisterna men tyvärr Putin tror på globalisternas bankparasitsystem? Detta går inte ihop det kan det aldrig göra. NWO ser idag ut som de stora vinnarna då folken totalt snöat in i vänster-höger skalan. Marx vetenskap var ett beställningsjobb från Bankoligarker som Rothschilds mfl. Oligarkerna arbetar för att behålla sin rätt att parasitera och för detta krävs det att de tömmer sina vapenförråd inför ett 3e världskrig. Jag är djupt skeptisk till att mänskligheten kommer att klara av detta. Rothschilds och Rockefeller har visat förr att de är beredda att riskera mänskligheten för sina mål. För att stoppa dem räcker inte varken Trump eller Putin, nej bara en folklig resning som utmynnar i en revolt mot Bankoligarkerna, men?

  • @ Kjell Holmsten
   Bra skrivet! Du har helt rätt.
   När bank- och finansmaffian har sugit ut allt de kan ur arbetarklassen och staten kommer de bli varse att folk inte har råd att köpa deras varor längre – och då kommer vapnen fram. För nåt måste de ju tjäna pengar på. Girighet är en beroendesjukdom. Ju er du har desto mer vill du ha och det finns ingen botten. Som för vilken sketen parkbänksalkis som helst, alltså.

   // Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s