Varför ska skattekontona ligga på penningtvättande SEB?

Min mer kreativa blogg:

The possibility to use a Boolean sphere in order to create a Von Neumann universal constructor

——————–

 

Uppdatering 1) : Bloggaren Farfar har hittat en motion från socialdemokraterna som vill ha en bankreform. Dags att vakna nu? Farfar blogginlägg:

PK-37 om penningreform

slut på uppdatering

——-

of all the many ways of organising banking, the worst is the one we have today.”

Mervyn King fd chef för Bank of England

Mervyn King har också jämfört bank och penningsystemet med alkemi. Och han har givetvis rätt – allt är så extremt absurt det bara kan bli. Panamadokumenten och den senaste penningtvättshärvan är bara toppen på isberget av bankernas kriminella verksamhet – det är det lilla lilla som läcker ut. Dessutom är bankernas verksamhet byggt på att bankerna får ljuga om vad de lånar ut – och att staten stöder bedrägeriet!

För att punkta ned  några absurditeter:

1) Bankerna ”lånar ut” sina egna påhittade skulder till kundkonton samtidigt som de inbillar ”låntagaren” att hen ”lånat” kronor av banken – ingen bank har någonsin lånat ut pengar, dvs kronor. (Det enklaste beviset på att kontona inte innehåller kronor är ju t.ex att bankerna stänger luckorna om det blir bankrusning då bankerna inte kan betala sina skulder till kontokunderna)

2) När vi betalar varandra genom bankernas kontosystem bollar vi mao bara bankernas skulder mellan varandras konton – vi kan omöjligt betala varandra med kronor genom kontona.

Detta då:

3) De fem storbankerna som kartell har lagt beslag på kronorna som finns på Riksbankskontona som kan användas inom betalsystemet. Om kartellen löstes upp så att alla kom åt riksbankskontona skulle vi kunna betala varandra med kronor genom kontosystemet. Givetvis blockerar den kriminella  storbanksmaffian varje sådan reform.

4) Vi betalar skatt till Wallenbergs SEB då skattekontona ligger där. Vi betalar mao inte skatt med kronor – vi betalar skatt i form av Wallenbergs (SEB:s) skulder. Bankmaffian med all dess kriminella verksamhet är mao de som håller i våra skatter.

Etc, etc etc

Mao allt är så extremabsurt det bara kan bli och tydligen är våra korrupta politiker alla köpta av bankerna för att fortsätta detta vansinne in i än mer absurdum. Det är ju ingen tillfällighet att Reinfeldt, Borg, Sundström etc etc blev anställda av finansmaffian efter att de prostituerat sig i Riksdagen. Så det är inte bara så absurt det bara kan bli – det är även så extremruttet det bara kan bli – parasitism på steroider!


Har sammanställt en bok om penningsystemet som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Två länkar där jag laddat upp pdf-filen har plockats bort på kort tid så jag ska göra en ny och  ladda upp. Här är en länk till bloggsidan med samma innehåll i väntan på pdf-filen:

”Crash course” i hur penning och banksystemet fungerar

Den här en annan av mina bloggsidor som tar upp samma sak med en lite annan vinkling

Hur storbankernas skuldslavsystem mekaniskt är uppbyggt

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Annonser

12 thoughts on “Varför ska skattekontona ligga på penningtvättande SEB?

 1. Mitt inlägg på min blogg idag:

  PK-37 om penningreform

  Nu går väl fan lös! Världens undergång måste vara nära? Nu har till och med sossarna fatta att det är nåt fel på vårt penningsystem. Nu efter att i nästan 80 år ha varit det dominerande partiet och allra högsta grad medverkat till att ha styrt både landet och dess penningsystem, så har det äntligen gått upp ett ljus. Man skulle kunna tro att sossarna skulle bli tipsade av Wallberg till att få nobelpriset i ekonomi 2017. Nåja att kalla detta pris ett nobelpris skulle väl få Alfred till att snurra som en propeller i sin grav.

  http://www.socialdemokraterna.se/upload/webbforalla/ak/linkoping/Dokument/Dokument%202016/Motioner%20partikongress%202017/PK37%20-%20om%20penningreform.pdf

  Så här står det i motionens inledning:

  I dag skapas nya pengar främst av privata banker vid utlåning
  Det är ekonomiskt, ekologiskt och socialt ohållbart. Privata bankers skapande av pengar
  leder till instabilitet och bubblor i ekonomin, leder till hög skuldsättning vilket kan utlösa
  finanskriser, leder till att nyskapade pengar investeras kortsiktigt utan hänsyn till vad som är bra för samhället och miljön, och ger bankerna oproportionerligt stor makt över ekonomin samt
  möjlighet att göra stora vinster, vilket ökar ojämlikheten och undergräver förtroendet för
  vårt finansiella system.Det huvudsakliga lösningsförslag som framförts i debatten är reformen
  ”suveräna pengar” som innebär att riksbanken inte bara ska ha ensamrätt på att skapa sedlar och mynt, utan även ges ensamrätt att skapa digitala pengar. Precis som sedlar och mynt
  ska de nyskapade digitala pengarna inte bestå av en skuld till någon som måste betalas tillbaka med ränta. Efter reformen kommer privata banker bara kunna låna ut:

  (1) Pengar som bankens kunder sparar på särskilda investeringskonton, (2)bankens egna medel, exempelvis aktieägarnas kapital eller vinst banken gjort,(3) lån banken tagit hos Riksbanken.
  I denna motion föreslås att en oberoende utredning av dagens penningsystem tillsätts som bland annat ska granska möjligheterna och konsekvenserna av att ge riksbanken ensamrätt att skapa nya pengar som i huvudsak tillförs ekonomin skuld-och räntefritt via statsbudgeten.

  Vilka ljushuvud, hela internet vimlar sedan slutet 2000-talet av kritik mot det nuvarande systemet och nu, nu vaknar syndarna och ska framstå såsom små oskyldiga lammungar. Nu när nästan hela svenska folket har lurats till att spara i pensionsfonder, köpt hus för mångmiljonbelopp, jobbat från tidig morgon, sparat och gnetat, då säger landets styrande att vårt penningsystem är ohållbart.

  Det finns inte ord längre, så jag får avsluta med:

  FY FAN VILKEN VÄRLD DE HAR SKAPAT!!!!

 2. Tack ska du ha!

  Det är bara att konstatera att man har blivit en penningsystems-nörd. Man har blivit totalt insnöad på detta. Man borde BARA tänka på den omställning som kommer efter kollapsen och på vad som måste ske då , i stället för att studera döda ting. Men man hoppas ju fortfarande på att det vanliga folket ska vakna innan eliten inför något nytt feodal- eller någon annan form av slavsamhälle.

 3. Letar efter uppgifter om vilken bank som har hand om alla skattekonton? Har en som påstår att riksgälden har hand om dem?
  Jag hittar inga uppgifter någonstans om detta.
  Du kan ju svara på min e-post (mejladress) borttaget
  Tacksam för svar
  Kjell

  • Svarar här då det kanske är fler som undrar:
   http://www.skatteverket.se/privat/skatter/betalafatillbaka/inbetalningtillskattekontot/skatteverketskontonummer.4.18e1b10334ebe8bc80005163.html

   Det finns inget betalsystem för kronorna som Riksgälden har. Mao det är omöjligt att betala med kronor genom kontosystemet då de fem storbankerna som kartell har monopol på Riksbankkonto som används inom betalsystemet. Riksgälden kan mao inte betala några andra än dessa fem storbanker från sitt Riksbankskonto. Statliga och kommunala myndigheter har konton på någon av de fem storbankerna. De är mao tvungna att använda bankernas skulder som betalmedel.

   Så gången är att SEB har hand om skattekontona och är hubben som ser till att statliga och kommunala bolag får sin pott av bankskulder på sina konton hos respektive bank. Clearingen sköter sedan storbankerna genom sitt kartellmonopol på Riksbankskontona genom RIX:

   Tydligen överförs motsvarande belopp som står skattekontona hos SEB från SEB:s Riksbankskonto till Riksgäldens Riksbankskonto varje kväll. Varje morgon överförs de igen till SEB varvid skattekontona fylls på med SEB:s skulder.

   Fråga snubben om han tror att Riksgälden kan betala med kronor (centralbankspengar) från sitt Riksbankskonto eller ej. Förvänta dig ett totalt blajsvar.

 4. Tack Michael för svaret. Lika pedagogiskt och klart som vanligt. Bra att detta blev utrett en gång för alla. Vem ställer frågan till Sveriges finansminister om detta? Nu när SE banken anklagas för penningtvätt. Finns idag ingen journalist som vågar. Och de fria medier som försöker ställa makthavare mot väggen kölhalas i statens presstödsmedia. Likt Expressens uthängning av Granskning Sverige mfl……

 5. Det är fruktansvärt att det har tagit sån tid för politikerna att vakna och inse att även de själva blivit lurade (och hela landets ekonomi och alla vi som bor här). Vi får se nu hur långt Magdalena Andersson vågar gå.
  // Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s