Riksgälden kan inte betala med kronor – den måste använda bankernas skulder som betalmedel

Min mer kreativa blogg:

The possibility to use a Boolean sphere in order to create a Von Neumann universal constructor

——————–

Uppdatering: Riksgälden har censurerat bort ramavtalet jag hänvisar till, se mitt senaste blogginlägg.

——–

of all the many ways of organising banking, the worst is the one we have today.”

Mervyn King fd chef för Bank of England

Jag tror man måste ha Mervyn Kings ord i åtanke om man ska försöka förstå ”penningsystemet” – för har man insikten att systemet inte är byggt på logik utan på parasitärt vansinne blir det lättare att ”förstå” (i den mån man nu kan förstå vansinne).

Kjell Holmsten undrade var det finns uppgifter om att det är SEB som håller i skattekontona. Det är faktiskt lite roligt att de försöker dölja att det är Wallenbergs SEB som håller i skattekontona. För man betalar skatt till Bankgiro 5050-1055 men det får inte enligt banksekretessen lämnas ut vilken bank som bankgirokontot tillhör. Så här skriver Bankgirot:

”På grund av banksekretessen får Bankgirot inte lämna ut uppgifter om banktillhörighet eller kontonummer”

(övervakningssamhället brer ut sig men att ha koll på vad de kriminella bankerna har för sig är strängeligen förbjudet)

Men kollar man på skatteverkets sida så framgår det ändå vilken bank Bankgiro 5050-1055 går till – för längre ned står det hur man kan betala om man bor utomlands:

”Bank: SEB, S-106 40 Stockholm

Betalningsmottagare: Skatteverket, S-831 87 Östersund”

Någon av mina läsare har även ringt till skatteverket och fått det bekräftat att SEB håller i skattekontona.

Det är tydligt att de inte vill att folk ska veta att det är Wallenbergs som håller i våra skatter. Och det kan ju vara förståeligt då SEB:s kundkonton bara kan innehålla SEB:s skuld till stat och kommuner och inget annat – detta gäller givetvis även skattekontot.

Kollade även upp Riksgäldens ramavtal med bankerna . Titeln på skriften är:

”Upphandling av ramavtal avseende betalningstjänster m.m

Bilaga 4: Statens betalningsmodell”

Där finns en mycket talande bild som visar att staten inte kan betala med kronor från Riksgälden – alla betalningar måste ske genom storbankerna.

screenshot-www.riksgalden.se-2017-03-23-09-06-19

Ovan bild är ofullständig så jag kompletterar med nedan bilder som mer i detalj visar samma sak som ovan bild från Riksgälden:

Bild 1) Riksgälden kan inte betala t.ex försvaret med kronor

1

Bild 2) Så här går det till:

2.png

Så gången är att SEB har hand om skattekontona och är hubben som ser till att statliga och kommunala bolag får sin pott av bankskulder på sina konton hos respektive bank. Clearingen sköter sedan storbankerna genom sitt kartellmonopol på Riksbankskontona på RIX.

Det finns mao inget betalsystem för kronorna som Riksgälden har på sitt Riksbankskonto. Mao det är omöjligt att betala med kronor genom kontosystemet då de fem storbankerna som kartell har monopol på Riksbankkontona som används inom betalsystemet. Riksgälden kan mao inte betala några andra än dessa fem storbanker från sitt Riksbankskonto. Statliga och kommunala myndigheter etc har sedan kundkonton på någon av de fem storbankerna.

Det är givetvis totalt vansinne att inte ens staten kan använda pengar, dvs kronor som betalmedel. Istället tvingas de, liksom alla vi andra, att använda bankernas skulder som betalmedel. Inte nog med det – enligt lag (Maastricht och Lissabonavtalet) FÅR inte staten skapa kronor för att finansiera sin verksamhet- staten och kommunerna måste ”låna” bankernas skulder (detta då ett kundkonto hos en bank inte kan innehålla annat än bankens skuld till kunden) som bankerna hittar på vid det likaså påhittade ”lånetillfället”.

Som sagt, totalt vansinne, men maximerat för att bankerna ska kunna parasitera maximalt då bankerna fått sina skulder upphöjda till ”pengar” som de dessutom kan ”låna ut”. Ett lands suveränitet anges av vem som skapar pengarna. Nästintall alla måste ju slava för få tag i pengar – alla utom den parasitära eliten som ser sig själva som suveräner (kolla bara in drygarslet Björn Wahlroos)  I dagens system är därför bankerna suveränen och staten dess undersåte. Parasitism på steroider.

Tillägg:

Finns mer intressant i texten från Riksgälden. T.ex om Postgirot som skapades 1925 enkom för att staten och kommuner skulle kunna betala varandra direkt utan att behöva använda bankerna som parasitära mellanhänder. tydligen börjades nedmonterades detta system redan 1994, citat:

”Denna allmänna grundsyn låg till grund för att Postgirots ensamrätt till flertalet statliga betalningar slopades 1994 i samband med att Postgirot Bank AB bildades. Samma år infördes en valfrihet för bå de avsändare och mottagare av statliga betalningar: den 1 juli 1994 tecknades det första statliga ramavtalet om betalningsförmedling. ”

https://www.riksgalden.se/Dokument_sve/sib/ramavtal/betalningstjanster/2/Bilaga%204%20Statens%20betalningsmodell.pdf

2002 köpte penningtvättande Nordea upp Postgirot och stängde dörren totalt.

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Annonser

2 thoughts on “Riksgälden kan inte betala med kronor – den måste använda bankernas skulder som betalmedel

 1. Finns mer intressant i texten från Riksgälden. T.ex om Postgirot som skapades 1925 enkom för att staten och kommuner skulle kunna betala varandra direkt utan att behöva använda bankerna som parasitära mellanhänder. tydligen börjades nedmonterades detta system redqan 1994, citat:

  ”Denna allmänna grundsyn låg till grund för att Postgirots ensamrätt till flertalet statliga betalningar slopades 1994 i samband med att Postgirot Bank AB bildades. Samma år infördes en valfrihet för bå de avsändare och mottagare av statliga betalningar: den 1 juli 1994 tecknades det första statliga ramavtalet om betalningsförmedling. ”

  2002 köpte penningtvättande Nordea upp Postgirot och stängde dörren totalt.
  https://www.riksgalden.se/Dokument_sve/sib/ramavtal/betalningstjanster/2/Bilaga%204%20Statens%20betalningsmodell.pdf

 2. Säger bara det: USCH!
  Dessutom är ju kartellbildning förbjudet. Men inte för bankerna, givetvis. För dessa besuttna finns det speciella lagar som inte gäller oss övriga.

  // Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s