Riksgälden censurerar efter mitt tidigare blogginlägg?

Min mer kreativa blogg:

The possibility to use a Boolean sphere in order to create a Von Neumann universal constructor

——————–

Uppdatering 1

Hittade en kopia här

Skumt ställe att behöva söka reda på statliga handlingar på.

Uppdatering 2)

Dan hittade samma skrift (tycks det som) men skriven året innan på Riksgälden:

”Upphandling av ramavtal avseende betalningstjänster m.m

Bilaga 4: Statens betalningsmodell”

Kanske bäst att spara den snabbt innan Riksgälden censurerar bort den med.

Uppdatering 3

Googlar man
”Upphandling av ramavtal avseende betalningstjänster m.m

Bilaga 4: Statens betalningsmodell”

https://www.google.se/search?q=Upphandling+av+ramavtal+avseende+betalningstj%C3%A4nster+m.m++Bilaga+4%3A+Statens+betalningsmodell&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&ei=c8_aWPiEKMeN8Qffl6eIDw

Så hänvisar google till pdf-filen som är borttagen. Google har ingen hänvisning till Riksgäldens nya länk. Så Riksgälden måste ha ändrat sökvägen i dagarna.

 

—————

I mitt föregående blogginlägg den 23/3 hänvisade jag till en pdf-fil  liggandes på Riksgälden, den länken finns inte kvar längre:

”Upphandling av ramavtal avseende betalningstjänster m.m

Bilaga 4: Statens betalningsmodell”

Verkar ju lite konstigt att den försvann fem dagar efter det jag skrev inlägget (kanske tidigare? Jag kom på det idag) . Ramavtalet skrevs ju redan 2010 och har legat på Riksgälden sedan dess.

Tydligen är den raderad då den inte återfinns ens om man googlar.  Tydligen vill inte Riksgälden, i sitt skydd av bankernas bedrägerier (omdöpt till att ”värna den finansiella stabiliteten”) att innehållet ska få komma ut till allmänheten längre.

Jag tror jag satte fingret på en öm punkt när jag visade på en bild i ramavtalet som klart visar att Riksgälden inte kan betala några andra än de tre storbankerna, Swedbank, SEB och Nordea med kronor. Jag har ingen kopia kvar av ramavtalet men tog en skärmdump på bilden (om någon kan hitta ramavtalet så vore det bra att spara det, ifall Riksgälden drar på suddigummit igen)

Jag tar och kopierar texten och bilden från mitt föregånde blogginlägg:

Där finns en mycket talande bild som visar att staten inte kan betala med kronor från Riksgälden – alla betalningar måste ske genom storbankerna.

screenshot-www.riksgalden.se-2017-03-23-09-06-19

Ovan bild är ofullständig så jag kompletterar med nedan bilder som mer i detalj visar samma sak som ovan bild från Riksgälden:

Bild 1) Riksgälden kan inte betala t.ex försvaret med kronor

1

Bild 2) Så här går det till:

2.png

Så gången är att SEB har hand om skattekontona och är hubben som ser till att statliga och kommunala bolag får sin pott av bankskulder på sina konton hos respektive bank. Clearingen sköter sedan storbankerna genom sitt kartellmonopol på Riksbankskontona på RIX.

Det finns mao inget betalsystem för kronorna som Riksgälden har på sitt Riksbankskonto. Mao det är omöjligt att betala med kronor genom kontosystemet då de fem storbankerna som kartell har monopol på Riksbankkontona som används inom betalsystemet. Riksgälden kan mao inte betala några andra än dessa fem storbanker från sitt Riksbankskonto. Statliga och kommunala myndigheter etc har sedan kundkonton på någon av de fem storbankerna.

Det är givetvis totalt vansinne att inte ens staten kan använda pengar, dvs kronor som betalmedel. Istället tvingas de, liksom alla vi andra, att använda bankernas skulder som betalmedel. Inte nog med det – enligt lag (Maastricht och Lissabonavtalet) FÅR inte staten skapa kronor för att finansiera sin verksamhet- staten och kommunerna måste ”låna” bankernas skulder (detta då ett kundkonto hos en bank inte kan innehålla annat än bankens skuld till kunden) som bankerna hittar på vid det likaså påhittade ”lånetillfället”.

Som sagt, totalt vansinne, men maximerat för att bankerna ska kunna parasitera maximalt då bankerna fått sina skulder upphöjda till ”pengar” som de dessutom kan ”låna ut”. Ett lands suveränitet anges av vem som skapar pengarna. Nästintall alla måste ju slava för få tag i pengar – alla utom den parasitära eliten som ser sig själva som suveräner (kolla bara in drygarslet Björn Wahlroos)  I dagens system är därför bankerna suveränen och staten dess undersåte. Parasitism på steroider.

Tillägg:

Finns mer intressant i texten från Riksgälden. T.ex om Postgirot som skapades 1925 enkom för att staten och kommuner skulle kunna betala varandra direkt utan att behöva använda bankerna som parasitära mellanhänder. tydligen börjades nedmonterades detta system redan 1994, citat:

”Denna allmänna grundsyn låg till grund för att Postgirots ensamrätt till flertalet statliga betalningar slopades 1994 i samband med att Postgirot Bank AB bildades. Samma år infördes en valfrihet för bå de avsändare och mottagare av statliga betalningar: den 1 juli 1994 tecknades det första statliga ramavtalet om betalningsförmedling. ”

https://www.riksgalden.se/Dokument_sve/sib/ramavtal/betalningstjanster/2/Bilaga%204%20Statens%20betalningsmodell.pdf

2002 köpte penningtvättande Nordea upp Postgirot och stängde dörren totalt.

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Annonser

7 thoughts on “Riksgälden censurerar efter mitt tidigare blogginlägg?

 1. Hallå Michael, länge sen jag skrev men läser så gott som varje inlägg du skriver och sprider debatten vidare. Jag tog en snabb kik på riksgläden och hittade denna pdf; https://www.riksgalden.se/Dokument_sve/sib/ramavtal/betalningstjanster/Bilaga%204%20Statens%20betalningsmodell.pdf

  Det ser ut att vara samma fil, så ev har de bara gjort uppdateringar på hemsidan därav en död länk. Eller så försvinner denna snart med…

  Med vänlig hälsning Dan

  • Tack som fan! Japp, tycks vara skriven ett år tidigare än den jag refererade till. Ska kolla om det är samma text (verkar så vid första anblicken).

   Japp, får spara den fort som fan innan de suddar ut den med.

 2. Googlar man
  ”Upphandling av ramavtal avseende betalningstjänster m.m

  Bilaga 4: Statens betalningsmodell”

  https://www.google.se/search?q=Upphandling+av+ramavtal+avseende+betalningstj%C3%A4nster+m.m++Bilaga+4%3A+Statens+betalningsmodell&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&ei=c8_aWPiEKMeN8Qffl6eIDw

  Så hänvisar google till pdf-filen som är borttagen. Google har ingen hänvisning till Rikssgäldens nya länk. Så Riksgälden måste ha ändrat sökvägen i dagarna.

 3. (Jag hade väldans problem att posta den här kommentaren. Den kan ha postats flera gånger.)

  Hej Michael!

  Jag har funderat på några saker jag tänkte bolla med dig eftersom du är kunnig om det här. Det är fullt möjligt att det är dumma frågor. 🙂

  1) Det här med att riksbankskonton kan innehålla kronor. Skulle det inte kunna vara samma sak där som med vanliga bankkonton att innehållet är en skuld? Det vill säga, om Swedbank har ett visst belopp på sitt konto så innebär det att Riksbanken är skyldig Swedbank det beloppet i svenska kronor. Det viss säga, skälet till att ingenting behöver clearas mellan riksbankskonton för att överföringar ska slutföras är för att entiteten som håller i kontona är den samma, det vill säga Riksbanken. Så länge entiteten som håller i konton är den samma så behövs det ju inte clearas i en vanlig bank heller, banken blir bara skyldig avsändaren mindre och mottagaren mer. Vad jag undrar är alltså om riksbankskonton verkligen innehåller svenska kronor eller om det fungerar bara för att riksbanken kan göra på samma sätt, att bli skyldig den ena mindre svenska kronor och den andra parten mer. Om det är av betydelse eller ej vet jag inte, eftersom det är Riksbanken som ger ut svenska kronor kanske deras skuld på svenska kronor faktiskt kan räknas som kronor.

  2) Om jag förstått rätt så förespråkar du att alla ska ha konton hos Riksbanken. Skulle inte detta innebära att banker inte längre har några kundkonton och därmed enbart har ”lånekunder”? Om alla har konton hos Riksbanken, varför ska någon då ha ett konto hos exempelvis Swedbank?

  3) Av vad jag har förstått så förespråkar du också att banker ska låna ut svenska kronor, alltså pengar som existerar. 100% täckning betyder ingenting eftersom vi då fortfarande använder bankernas skulder på kronor mellan varandra. Har jag förstått rätt så långt? När ”lån” sker idag så finns ju inget krav på att beloppet redan existerar och finns, skulden som uppstår blir betalmedel som sen anses vara kronorna som skulle lånas ut. När något behöver finansieras, kanske ett företag behöver maskiner eller en privatperson ska köpa en bostad, finns alltså inga hinder i form av att kapitalet måste existera och tas någonstans ifrån för att kunna lånas ut. Om banker ska låna ut riktiga existerande kronor måste ju pengarna komma någonstans ifrån. Kanske kan detta täckas i viss mån genom att man som ”kund” hos banken kan föra över kronor till banken och ge sin tillåtelse för att låna ut dessa till någon annan av bankens kunder men det lär knappast räcka för att finansiera lånebehoven som trots allt finns i samhället. Var ska resten komma ifrån? Ska bankerna i sin tur låna av Riksbanken och sedan låna ut samma pengar mot högre ränta än vad Riksbanken begär av bankerna? Vilken nytta fyller då bankerna egentligen? Och förutsatt att Riksbanken skapar kronorna som lånas ut till bankerna. skulle inte detta ge inflation på samma sätt som ”lån” gör idag? Kan vi inte då lika gärna låna direkt av Riksbanken och låta vinsten tillfalla samhället? Om då banker varken har kundkonton, hanterar betalningar eller lånar ut, vilket existensberättigande har de?

  Ursäkta textväggen och jag hoppas jag inte har missförstått allt för mycket. 🙂

  • Hej, Nonsensikvadrat! det var länge sen!

   Jag tror din första fråga besvaras av det jag skrev här:
   https://parasitstopp.wordpress.com/2015/12/15/historien-om-bankernas-skapande-av-skuldslavsamhallet/

   Kronor är centralbankspengar och centralbankspengar finns bara i två former:
   1) Innehållet på är Riksbankskonto är kronor, dvs digitala kronor
   2) Fysiska kronor, dvs sedlar och mynt.

   När en bank lämnar in fysiska kronor till Riksbanken skriver Riksbanken upp det som en skuld på fysiska kronor på Riksbankskontot. Så visst kan bankens riksbankskonto ses som Riksbankens skuld till banken på fysiska kronor. Men det omvända är då också sant – en fysisk sedel kan ses som Riksbankens skuld till banken på digitala kronor (centralbankspengar).

   Så att kalla det skuld blir mao en rundgångsargumentation. Det är mer fråga om växling från fysiska kronor till digitala – och tvärtom.

   För att exemplifiera enkelt. Säg att jag har en tusenlapp och du växlar den till 10 hundralappar. Vi har då bara växlat en form av kronor till en annan form av kronor med varandra. Samma sak med centralbankskontona.

   När en överföring sker inom samma bank mellan kundkonton kommer, precis som du skriver, ingen överföring mellan några Riksbankskonton. Detta beror på att bankens balansräkning inte ändras då banken bara blir skyldig dig de kronor den tidigare var skyldig mig – ingen förändring sker därför på bankens balansräkning.

   Däremot MÅSTE det till en clearing med kronor mellan bankerna riksbankskonton om kundkontona ligger hos olika banker. Den ena banken blir då skyldig den andra banken samma belopp kronor som skulden som den andra banken ska överta.

   2) Nä, jag föreslår inte 100% täckning. 100% täckning innebär att bankerna kan ha konton utanför riksbankens kronkontosystem som bara kan innehåller bankens skulder. Det är mao samma system som idag där inget kundkonto hos banken kan innehålla kronor. Nedan bilder visar vad 100% täckning innebär:
   Bild 1)

   Bild 2)

   Nä, ingen kommer ha ett konto hos t.ex SEB. ALLA ska kunna ha konton som innehåller kronor på Riksbankskontona. SEB skulle då göra det den ljuger om att den gör idag – ta emot insatta kronor och låna ut dessa (en sann intermediär för att snacka fikonspråk). Mao bankerna skulle tvingas sluta ljuga om att de lånar ut kronor till konton”lånar ut”kronor. Se nedan bild:
   https://parasitstopp.files.wordpress.com/2015/05/5.png?w=768&h=889

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s