Historien om bankernas skapande av skuldslavsamhället.

Min mer kreativa blogg:

The possibility to use a Boolean sphere in order to create a Von Neumann universal constructor

——————–

Återbloggar ett gammalt inlägg.

Tänkte försöka göra en tidsförklaring till hur vi hamnat i det skuldslavsamhälle som bankerna håller i. Jag tänker i bilder så det blir mest illustrationer.

Vi börjar med 1800-talet då privatbanker kunde ge ut skuldsedlar. För enkelhetens skull antar vi att alla banker ställde ut skuldsedlar på guld.  Folk använde skuldsedlarna för att betala varandra – inte själva guldet. Nedan bild förklarar hur det hela ”fungerade”. Vi tar även nutida namn på bankerna för att få det enkelt.

12

Att det fanns många olika utgivare av skuldsedlar innebar dock att fler växlingar mellan de olika bankernas skuldlappar måste ske. Detta kallas clearing – jag drar igenom problemet med att låta banker fritt få hitta på (och ”låna ut” ) sina egna skulder på guld samt att vi ska använda dessa påhitt som betalmedel i nedan inlägg:

Guld är inte pengar

(jag tror inte det är nödvändigt att läsa det för att hänga med i det jag skriver i det här blogginlägget men det kanske underlättar förståelsen – massa illustrationer där med 🙂 )

Ett alternativ för att lösa clearingproblemet skulle kunnat ha varit nedan lösning:

2

För att slippa flytta guld härsan tvärsan mellan valven varje dag efter clearingen fick varje bank istället ett kontoinnehav hos Riksbanken och Riksbanken blev 1903 ensam utgivare av skuldlappar på guld. Bilden nedan visar uppbyggnaden:

3

Av ovan ser man att det nu fanns två olika sorters skuldsedlar om man räknar med bankernas  riksbankskonton. Om vi tar SEB bara skulle de två skulderna på guld se ut som nedan:

4

På sedlarna ända fram till åtminstone 1960 stod det att man kunde växla skuldsedeln mot guld hos Riksbanken (kolla bilden nedan):

guldmynt

Men fler lager av skuldlappar skapades,. Folk lämnade in Riksbankens sedlar på banken som en insättning  och banken stoppade sedlarna i ett kassavalv samtidigt som banken noterade på kundens konto att banken var skyldig kunden dessa Riksbankssedlar, såsom nedan bild beskriver:

5

Nu var det tre lager av skuldsedlar ned till guldet på Riksbanken. Vi exemplifierar med SEB igen:

6

Notera att bankens kundkonton var en skuldlapp på en skuldlapp på en skuldlapp, eller med fikonspråk – en IOU på en IOU på en IOU.

Guldet var mao inbäddat i flera lager av skuldsedlar och ingen använde guld överhuvudtaget för att betala med – guld var den relik den är. Ovan är ett överkomplicerat system. 1931 övergavs guldmyntfoten och det gick inte längre att växla Riksbankens sedlar mot guld. Riksbankens sedlar var genom lag pengar. Så som bilden nedan visar

7

Detta förenklade och minskade den överkomplicerade kedjan av skuldsedlar. Visat nedan igen med SEB som exempel:

8

Men bankerna såg till att vi kunde använda deras ”skuldsedlar”, dvs våra kontoinnehav hos banken som betalmedel. Bankerna ”lånade” dessutom ut sina egna skulder till kundkontona (hur man nu kan ”låna ut” sin egen påhittade skuld). Genom datoriseringen har bankerna kunnat expandera ”utlåningen” av bankens egna påhittade skulder till kundkonton som animeringen nedan visar:

anigif

Bankerna har i princip sett till att de enda betalmedel som existerar är bankernas skulder (dvs ditt och mitt kontoinnehav). Idag består 97% av alla betalningsmedel av bankernas skulder till kontoinnehavare och endast 3% är pengar. Bilden nedan är proportionell:

9

Bankernas mål är att vi överhuvudtaget inte ska kunna använda pengar, såsom bilden nedan visar:

10

Bankerna har mao gjort allt och alla till skuldslavar till bankerna genom att de ”lånat ut” sina egna påhittade skulder till kundkonton.

Vi måste förstatliga bankerna, erkänna bedrägeriet, konfiskera parasitrovet, ha skuldavskrivningar samt skaffa ett ärligt penningsystem där inte bedragare tillåts hitta på och ”låna ut” sina egna skulder – såsom sista bilden visar

11


Har sammanställt en bok om penningsystemet som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Två länkar där jag laddat upp pdf-filen har plockats bort på kort tid så jag ska göra en ny och  ladda upp. Här är en länk till bloggsidan med samma innehåll i väntan på pdf-filen:

”Crash course” i hur penning och banksystemet fungerar

Den här en annan av mina bloggsidor som tar upp samma sak med en lite annan vinkling

Hur storbankernas skuldslavsystem mekaniskt är uppbyggt

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Advertisements

8 thoughts on “Historien om bankernas skapande av skuldslavsamhället.

  • Det beror nog mest på att du är för förståndig och försöker få det till att vara logiskt på något sätt. Men allt bankerna gör är i princip tvärtemot vad de påstår sig syssla med mixat med alkemiskt svammel (Bank of Englands fd chef Mervyn King om bankerna verksamhet). Det är ut och invänd logik kryddat med orwellianska.

   • Korrekt. Det går inte att förstå det hela enligt ”traditionell logik” (d v s den ”logik” som lärs ut på universitet och högskolor). Men det finns ett annat sätt att tänka som gör att det så småningom ”går upp ett ljus”. Då blir allt glasklart.

 1. Former head of the Federal Association of German Industry (BDI) Hans-Olaf Henkel “The European Central Bank (ECB) does not want that depositors to keep their money under the pillow. If any bank in Europe goes bankrupt, then depositors have a guaranteed right that the state will return them the amount of up to 100,000 euros. But not more,” the economist told Sputnik Germany.
  So, if a bank goes bankrupt, people who have savings of over 100,000 euros will remain with nothing. Thus, many keep their cash not in banks, Henkel argued.
  According to him, the banks want to abolish cash to regain access to the money that people keep at home.
  Financial institutions, including the European Central Bank, also justify this measure with the fact that it would help combat organized crime. However, Henkel doubts this explanation.
  “Since when is the European Central Bank responsible for combating crimes?” Henkel asked.

 2. Guld är i allra högsta grad pengar oavsett vad du skriver.
  Man kan gilla det eller inte, men guld har bevarat sitt värde i femtusen år och likviditeten är hög i hela världen.
  Det är själva definitionen på pengar.
  Politiker och bankirer hatar guld eftersom guldet avslöjar deras korruption och oärlighet.
  Guld kommer att glänsa i minst femtusen år till.

  • Bullshit vad du än skriver. Du är fast i en religion.
   Guld är en vara och priset på guld har alltid fluktuerat såsom för alla varor. Som Zarlenga EMPIRISKT påvisat har priset på guld varit fast endast då staten FASTSTÄLLT genom LAG att guldet ska ha ett fixt värde.

   Det du påstår i din religiösa iver är det samma som att säga att marknaden satte priset på bröd under kommunisttiden i Sovjet då staten satte ett fast pris på varan bröd.

   Menger, som du hänger din religiösa guldtro på, var en lögnare precis såsom hela den Österrikiska skolan med Mises och Hayek i spetsen som banade vägen för dagens galna nyliberalism som egentligen bara är ny feodalism.

   I det feodala samhället under medeltiden levde godsägarna som parasiter då de hyrde ut mark till de livegna bönderna. Under en guldmyntfot kommer bankirerna hyra ur sina skuldsedlar på guld och resten av befolkningen springa och slava för att betala av påhitten. Ingen kommer använda guldet som betalmedel. Dvs det är samma system som idag då bankerna ”lånar ut” sina egna skulder på kronor (kronor används knappt längre som betalmedel) och får alla att slava för banken.

   Det som behövs är att skuldfria pengar skapas av staten och att den nyliberala parasitismen avlivas. Mao idiotin att se pengar som en vara måste avlivas. Pengar ska bara vara en katalysator mellan verkliga varor och tjänster som möjliggör handel. Möjligheten att parasitera genom att tro att pengar kan ”växa” om man bara kan få någon annan att utföra arbetet ska minimeras – inte maximeras såsom i dagens galna nyliberala värld.

   Gesells tankar om ruttnande pengar gör att pengar enbart ses som en förmedlare utan inneboende värde. Det skulle döda spekulationsekonomin som nyliberalerna så varmt vurmar. Ekonomi skulle då handla om varor och tjänster – inte såsom idag då ekonomi till största delen handlar om hur parasiterna (banker, börs, spekulation i t.ex guld, valutaspekulationer etc) kan suga ut den verkliga ekonomin.

   Som ekonomiprofessor Michael Hudson påpekat måste parasiten få värden att tro att parasiten är nyttig för värden. Guldbaggar har hamnat i koma i sin tillbedjan till guld där tro ersatt empiri och förnuft – parasiten har gjort guldbaggen till en nyttig idiot.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s